Mikään ei voi valmistaa sinua tähän kokemukseen

25.1.2003 21:19

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Natural Born Killers
Valmistusvuosi:1994
Pituus:117 min

Quentin Tarantinon käsikirjoituksesta voisi päätellä, että kyseessä on melko tavan omaista Tarantinoa Stonen ohjauksella. Etukansi lupaa hurmeista tappomeininkiä mutta totuus on aivan jotain muuta. Mikään ei voi valmistaa sinua tähän kokemukseen jos meinaat katsoa tämän elokuvan……

Mickey ja Mallory Knox (Woody Harrelson ja Juliette Lewis) ovat kajahtaneita murhaajia joiden summittaiset murhat kauhistuttavat ihmisiä. Pariskunta lahtaa haulikot ja pistoolit kainalossa kaikki eteensä eksyvät ihmiset, mutta he kumminkin jättävät aina yhden todistajan kertomaan heidän teoistaan.

Niljakas reportteri Wayne Gale tekee Mickeystä ja Mallorystä viihdettä ohjelmansa avulla ja pian Knoxit ovat kansan suosiossa. Wayne Galea esittää Robert Downey JR. Jack Scagnetti (Tom Sizemore) on etsivä joka yrittää jäljittää Knoxeja. Tässä on lähtö kohdat ehkä oudoimmalle elokuvalle minkä olen ikinä nähnyt, jossa kukaan ei ole ihan täysjärkinen.

Elokuva kritisoi väkivallan viihteellistämistä. Väkivaltaa ei piilotella vaan se näytetään realistisesti. Elokuva jakautuu kahteen osaan kuten Kubrickin Full Metal Jacket. Alku käsittelee rakastavaisten sekavia tunteita kun he tapaavat toisensa, heidän motiivit rajuun lahtaamiseen käydään läpi tilanne komedian mielessä. Heti alussa elokuva ponnahtaa käyntiin baari visiitillä jossa käy hyvin selväksi elokuvan tunnelma.

Toinen osa käsittelee sitä kun rakastavaiset hilluvat vankilassa ja sielä tavataan yksi leffan parhaimmista hahmoista Tommy Lee Jonesin esittämä vankilanjohtaja. Kaikki tavanomaiset kamerakulmat ja kikat on heitetty romukoppaan, tilalle laitettu mitä erikoisimmat värit ja leikkaukset. Tämä saattaa joistakin tuntua ärsyttävältä mutta se kuvaa loistavasti Knoxien sekavia tunteita. Näyttelijät ovat elokuvan parasta antia, kaikki näyttelijät sopivat rooleihinsa.

Katsoin elokuvan eka kerran tv:stä ja ostin sitten tämän Director`s Cutin jossa pitäisi olla ennen näkemättömiä pelottavia kohtauksia mutta jouduin pettymään pahasti. Muutama pieni vilahdus gorea ei paljoa hetkauta. Elokuva on loistava jos sitä osaa katsoa oikein. Ei pidä olla liian kriittinen epätavallisen kuvauksen takia, kannattaa miettiä jaksaako moista katsoa.

Hell, Im a natural born killer.

nimimerkki: J-P

Arvosteltu: 25.01.2003

Lisää luettavaa