Maukas välipala vahasta.

8.2.2018 00:14

Arvioitu elokuva

Näyttelijät:
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Valmistusvuosi:1991

Juustoaiheinen kulinaristi Wallace (Peter Sallis) joutuu pulaan em. elintarvikkeen loppuessa ja ongelman ratkaisemiseksi juustoa pitää hakea sieltä missä sitä on, eli Kuusta. Wallacen apuna on hänen ilmeikäs koiransa Gromit ja niin sai alkunsa legendaarinen Wallace & Gromit.

Nick Park ei ehkä ole kovinkaan tuottelias, mutta vaha-animaatio on menetelmä jota ei voi nopeuttaa pikkutarkasta käsityöstä. Hidas tahti ei kuitenkaan haittaa, sillä jo ensimmäisessä seikkailussaan Wallace & Gromit ovat erinomaisesti toimiva komediaduo ja juoni kaikessa yksinkertaisuudessaan huokuu koomillisia hetkiä, jännitystä ja inhimillistä lämpöä.

Peter Sallis antaa Wallacelle miellyttävästi hoopon Yorkshire-aksentin ja Gromit ei tarvitse dialogia esittääkseen mielipiteensä Wallacen toilauksista. Nick Park animoi molemmat erinomaisen hyvin ja tarpeistokin on asianmukaisen viimeisteltyä.

Tämä lyhyt ja lämmin vaha-animaatio toi olemassaoloon hupsun keksijän ja tämän viisaan koiran ja näiden tutkimusmatka johtaa myös menestyksekkääseen diplomatiaan ja se on hyvä juttu se. Tämä elokuva on myös maukas välipala elokuvanälkään.

Arvosteltu: 08.02.2018

Lisää luettavaa