Leffaan on upotettu vaikka mitä sälää.

24.11.2002 18:50

Alkuperäinen nimi:Shrek
Valmistusvuosi:2001

Nämä pääasiassa lapsille suunnatut animaatiot luottavat näköjään monesti samaan kaavaan, kuten tässäkin tapauksessa. On joku pääjehu ja hölösuinen kaveri (tai kavereita), joilla on selkeä reissumissio pelastaa joku jonkin asian takia.

Suolla asusteleva Shrek päätyy pelastamaan Prinsessaa, joka on lohikäärmeen vartioimassa linnassa tornissa vankina. Prinsessa vetää sikeitä siihen saakka kun paikalle karauttaa uljas prinssi. Tässä tapauksessa paikalle löntystääkin Shrek, vihreä örkki ja scripti ei alkuun vastaa naivin prinsessan kuvitelmia. No, kylläpä se siitä homma suttaantuu kun aletaan matkaamaan kohti Lordi Farquaad of Dulocin linnaa. Lordi muuten tilasi Shrekiltä pelastusoperaation alihankintana, koska haluaa mennä prinsessan kanssa naimisiin, muttei rohkene itse pelastaa tätä.

Shrek varsin hauskalla tavalla tunnettuimpia satuja yhdistelevä animaatiopläjäys. Sivuroolihahmoja on napattu Lumikista, Robin Hoodista, Pinokkiosta yms. Osansa saavat myös muutamat tunnetut aikuisemman väen leffahitit kuten vaikkapa Matrix, jonka hyppypotkuhidastus nähdään Shrekissä myös. Leffaan on upotettu siis vaikka mitä sälää. Animaatio on mukavannäköistä ja satuhommat toimii hyvin. Shrek on katsomisen arvoinen leffa.

Arvosteltu: 24.11.2002