Kunnianosoitus ja parodia.

29.1.2010 22:46

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:Tremors
Valmistusvuosi:1990
Pituus:96 min

1950-luvulla tehtiin paljon jättiläisotusscifikauhua, joista osa oli myös hyviä elokuvia. Ne vähemmän hyvät ovat kadonneet elokuvahistorian hämäriin ja tämä 1990 valmistunut pieni elokuvahelmi on kunnianosoitus ja parodia.

Pieni, siis erittäin pieni aavikkokaupunki Perfection saa kutsumattomia eläinvieraita jotka tulevat esiin maan alta ja syövät ihmisiä. Val (Kevin Bacon) ja Earl (Fred Ward) ovat paikallisia yleismiehiä jotka kinastelevat koko ajan keskenään, joskin näiden suunnitelma lähteä pois pölyisestä kaupungista saa yllätyskäänteen em. eläinvieraiden innostuessa syömään. Käänne tulee nopeasti, tunnelma pysyy asianmukaisen vakavana, joskin henkilöhahmot ovat koomisen liioiteltuja ja meininki pysyy viihdyttävänä. Ohjauskin hyödyntää erilaisia visuaalisia tehokeinoja ja otukset ovat laadukkaan jähmeitä matovonkaleita. Kahjo survivalisti Burt (Michael Gross) toimittaa paranoiaa ja geologiaa opiskeleva Rhonda (Finn Carter) toimittaa sen pakollisen tiedejargonin.

Fred Ward ja Kevin Bacon antisankarillisena pääparina naljailee toisilleen urakalla ja pysyvät mainion hassuina peräjunttilan jehuina joiden elämän sisältö on ohutta, mutta eivät myöskään ole ääliöitä. Michael Gross repii asehulluna Burtina kevyttä huumoria, tietää paljon paukkuvaa tietoa ja on kaikilla tavoilla sympaattinen ja toimelias hahmo.

Lopputulos on viihdyttävä, kevyt kauhukomedia ja on parhaimmillaan muutaman pintin jälkeisessä hiprakassa. Huumoria, tehosteita ja muutamia jännittäviä kohtauksiakin on mukana ja loppu on tietysti onnellinen.

Arvosteltu: 29.01.2010

Lisää luettavaa