Kun toimintakohtaukset alkavat, ei muuta kuin penkistä kiinni.

12.8.2005 16:04

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:The Island
Valmistusvuosi:2005
Pituus:138 min

Maapallo on jälleen saastunut pahoin ja ihmiset elävät suljetussa keskuksessa maan alla. Lincoln Six-Echo (McGregor) on yksi näistä. Lincoln kärsii oudoista unista. Kyseisessä keskuksessa jokainen odottaa vuorollaan pääsyään viimeiselle saarelle, joka ei ole vielä saastunut. Pienten sattumien kautta Lincoln saa selville, että heille on valehdeltu oikein urakalla. He ovatkin todellisuudessa klooneja oikeille ihmisille ja pääsy saarelle tietää loppua. Lincoln ei aio jäädä varaosaksi ja pakenee nuoren ystävänsä Jordan Two-Deltan (Johansson) kanssa. Yrityksen johtaja Merrick (Sean Bean) palkkaa kovan luokan takaa-ajo ryhmän ottamaan nämä kaksi kiinni. Takaa-ajoa johtaa Albert Laurent (Djimon Hounsou). Ehtiikö kaksikko paeta, mutta mitä tapahtuukaan kun he kohtaavat oikeat minänsä?

Kyseessä on todella positiivisesti yllättävä scifi-toiminta-trilleri. Michael Bay kuljettaa tarinaa todella hienosti. myöskin käsikirjoitus toimii ja leffan tarina on hyvin otteessaan pitävä. Leffan alkupuoli keskittyy lähinnä tarinan rakentamiseen ja henkilöhahmojen esittelyyn. Kun toimintakohtaukset alkavat, ei muuta kuin penkistä kiinni.

Ewan MacGregor tekee jälleen vahvan hyvän roolin. Sean Bean ja Steve Buscemi tekevät vakioroolinsa, Bean pahiksena ja Buscemi auttavana McCordina. Myös Djimon Hounsou Albert Laurentina tekevät hyvän roolin. Scarlett Johansonnille tämä oli ensimmäinen actionpätkä.

Kokonaisuutena the Island on näyttävä scifi/action. Vaikka idea on hieman kulunut, jaksaa The Island viihdyttää hyvin. Jos Matrixit ja 6.Päivä tyyliset leffat kolahtavat tässä on elokuva sinulle.

nimimerkki: andy

Arvosteltu: 12.08.2005

Lisää luettavaa