Kaahailua, hauskoja vitsejä ja hyvää musiikkia.

5.12.2002 21:01

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Blues Brothers
Valmistusvuosi:1980
Pituus:133 min

Jo kuollut koomikko John Belushi sai tehtyä elämänsä aikana kaksi erittäin loistavaa komediaa, Delta-jengin ja Blues brothersin. Blues brothers oli Delta-jengiä hiukan hauskempi ja parempi. Delta-jengi oli teinileffa ja tää musiikkikomedia.

Jake Blues (John Belushi) vapautuu vankilasta. Hän kuulee veljensä Elwoodin (Dan Aykroyd) kanssa, että orpokoti jossa he viettivät lapsuudeen aiotaan sulkea. He saavat ”Jumalan tehtävän” pistää Bändi uudestaan kasaan ja lahjoittaa rahat orpokodille. He saavat peräänsä poliisit, natsit ja naisen, joka aikoo tappaaa heidät.

Leffa on klassikko. Kaahailua, hauskoja vitsejä ja hyvää musiikkia. Leffa ansaitsee paikkansa hyllyssä. Muusikoita ja hyviä näyttelijötä leffa on pullollaan. John Candy näyttelee poliisia ja James Brown pappia. Ei leffaa ihan musikaaliksi voi sanoa, mutta sivuosissa olevat henkilöt alkavat yleensä laulamaan ja leffa on muutenkin musiikkipitoinen.

Aikaa on kulunut ja leffalle on tullut jatko-osa. Se tapahtui vasta melkein 20 vuoden päästä. Sekin sisälsi musiikkia, kaahailua, huumoria ja leffassa oli melkein samat näyttelijätkin, paitsi John Belushi on jo kuollut, niin tilalle tuli John Goodman. Sitä leffaa ei kannata ostaa hyllyyn, sitä se ei ole ansainnut.

Mutta takaisin asiaan. Siis Blues brothers on klassikko leffa. Musiikkina kuullaan nimensä mukaisesti Bluesia. Näyttelijät eivät ehkä ole mitään huippuja, mutta osaavat silti asiansa ja sopivat rooleihinsa oikein hyvin. Dan Aykroyd on ollut mukana vaikka minkälaisissa komedioissa, mutta tämän jälkeen häneltä ei ole tullut muuta hyvää kuin Haamujengit. Tämä loistava klassikko ansaitsee täydet pisteet.

Arvosteltu: 05.12.2002

Lisää luettavaa