Italokomedian voimakaksikko pistää salakuljettajien suunnitelmat uusiksi.

30.1.2018 21:43

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Due superpiedi quasi piatti, I
Valmistusvuosi:1977
Pituus:109 min

Leffassa on pari epämääräistä juippia Miamissa jotka lyöttäytyvät yhteen sattumalta ja Kirby (Mario Girotti) on heistä yksi ja Walsh (Carlo Pedersoli) on toinen. Erinäisten sattumien perusteella nämä nopeaa rahaa etsiskelevät juipit värväytyvät poliiseiksi innokkaan McBriden (David Huddleston) alaisuuteen ja onnistuvat vielä sotkemaan salakuljettajien operaation.

Enzo Barboni ohjasteli italialaista komediaa mikä tunki itsensä kansainvälisille markkinoille puhtaalla koheltamisella ja pääduo oli erinomaisen hauska yhdistelmä suulasta kuikelia ja kolossimaista karvanaamaa joka heitti repliikkinsä lyhyesti. Juoni on siis pelkä tekosyy koheltamiseen ja keskeinen duo kimpoilee tilanteesta toiseen ja luovii eteenpäin. Juoni on pelkkä heppoinen tekosyy kohellukselle ja välissä tyhmiä kelmejä tintataan päänuppiin.

Terence Hill ja Bud Spencer ovat arkkityyppinen komediaduo jotka ovat vastapainona toisilleen ja naljailevat toisilleen. David Huddleston on näiden innokas esimies joka ei huomaa että hänen alaisuudessaan on kaksi A-luokkaista törppökelmiä jotka pääasiassa kompastelevat eteenpäin ja selittelevät töppäilynsä uusiksi. Muitakin rooleja löytyy ja nämä ovat vahvistuksina kohellukselle.

Juoni on pelkkä tekosyy koheltamiselle, mutta se varsinainen kohellus on hyvää ja mihinkään typerään ”hahmokehitykseen” tai ”konfliktiin” ei haaskata aikaa joka voidaan käyttää hupailuun. Tämä on riemukkaan typerä leffa joka dopingin avulla on vielä riemukkaampi.

Arvosteltu: 30.01.2018

Lisää luettavaa