Spielbergin Minority Reportilla ja tällä leffalla on jotakin yhteistä. Kumpikin on tarina lain hyväksi työskentelevästä miekkosesta, jota vastaan systeemi kääntyy ja hän joutuu pakomatkalle. Kumpikin elokuva myös perustuu kohtalaisen hyvään kirjaan ja lisäksi yhtä keskushenkilöistä esittää ruotsalaissyntyinen, leppoisan oloinen Max ”Hamsun” von Sydow.
Nuori ja salskea Robert Redford (Pollackin luottomiehiä) on harmittomalta vaikuttava Joe Turner, joka etsii työkseen kirjallisuudesta salakielisiä viestejä ja muuta mukavaa. Turnerin työpaikka on kaikkea muuta kuin sen julkisivu antaa ymmärtää, se on piilotettu taidokkaasti. Niinpä häiskälle on melkoinen järkytys, kun hän löytää työtoverinsa seuloiksi ammuttuina. Iskee paniikki. Mitäs nyt pitikään tehdä? – Hätätilassa pirautetaan kaverille… Mutta voi vitja, jos frendistäkin on kehittynyt vihollinen.
Sarjakuvista pakoilukikkansa imevä Tavallinen Turner on mielenkiintoinen päähenkilö. Redford osaa asiansa ja von Sydowin Joubert on kaikessa miellyttävyydessäänkin pelottava tyyppi. Elokuvassa on myös harvinaisen onnistunut naishahmo. Sattumalta mukaan repäisty rouva Kathy Hale ei jää missään tapauksessa mitättömäksi henkilöksi, kiitos hienovireisen Faye Dunawayn ja älykkäästi kirjoitetun käsiksen.
Juttu kulkee kunnialla loppuun asti. Itse loppuratkaisu ei kenties enää ole niitä persoonallisimpia, mutta yllättää kuitenkin. Tätä filkkaa voi suositella ilolla kaikille jännityksestä pitäville.