Hienoinen väsymys vaivaa tekijöitä, mutta meininki pysyy hyvänä.

9.7.2016 15:02

Ricky (Robb Wells) ja Julian (John Paul Tremblay) tekevät kuprujaan ja suunnitelmana on luukuttaa iso lasti priimaa savua rajan yli ja rockstara Sebastian Bach (Sebastian Bach) on asiakkaana. Jopa poliisivoimiin edellisellä kaudella palannut Jim Lahey (John Dunsworth) on rennompi juippi ja Randy (Patrick Roach) kulkee luonnollisesti ilman paitaa. Idioottiduo on kadoksissa, mutta onneksi Jacob Collins (Jacob Rolfe) paikkaa ääliötarvetta sankaripalvonnallaan ja Rickyn isäukko Ray (Barrie Dunn) on yhä leppoisa ukko.

Mike Clattenburg ohjasteli Canadan mukamenttia kaikkinaan seitsemän kautta ja viimeisellä kaudella meininki on hyvää. Jokaisessa episodissa on jonkinlainen perusjuoni ja koko kauden kattava isompi juonikaari on myös mukana.

John Paul Tremblay ja Rob Wells ovat kahdesta kontrastikkaasta hahmosta koostuva duo joista toinen osaa suunnitella ja toisella on tunteellista viisautta. Mike Smith on tasapainottava tekijä heidän välillään. Karikatyyrimäinen Jim Lahey on kasvanut koko sarjan ajan elävämmäksi ja uskottavammaksi persoonaksi ja ilmenee että isomman roiston kohdalla Jim Lahey pystyy ongelmitta tekemään yhteistyötä pahimpien vihollistensa kanssa ja vielä huomattavalla oveluudella. John Dunsworth on lyhyesti sanoen erinomainen vastapeluri kelmeille ja inhimilliset motiivit omaava sellainen. Kulahtanut rockstara Sebastian Bach on omassa elementissään juurikin kulahtaneena rockstarana. Vaikka hahmot eivät ole kovinkaan moniulotteisia niin ne toimivat ja Patrick Roach on ikuisesti paidaton.

Viimeinen kausi Mike Clattenburgin alaisuudessa on hauska, mutta hienoinen väsymys vaivaa tekijöitä ja uusia oivalluksia ei mukana ole.

Arvosteltu: 09.07.2016

Lisää luettavaa