Hidastempoisen draaman ystäville Magnoliaa voi suositella lämpimin mielin.

18.5.2008 14:23

Arvioitu elokuva

Alkuperäinen nimi:Magnolia
Valmistusvuosi:1999
Pituus:188 min

Magnolia pitää sisällään monta hahmoa, erilaisia tapahtumia ja paljon dialogia. Musiikki on monipuolista ja rauhoittavaa, tapahtumat arkisia ja ihmisten erilaisissa ongelmissa pyöriviä. Miljöö on Kalifornia. Eikä ensimmäisellä katselukerralla välttämättä huomaa tai osaa arvostaa kaikkea yli kolmituntisessa elokuvassa.

Pituus on todellakin Magnolian suurin ongelma, sillä vähintään parikymmentä minuuttia karsittuna lopputulos olisi ollut tiiviimpi ja katsojaystävällisempi. Kärsimättömät pitänevät Magnoliaa surutta tylsänä ja jahkailevana elokuvana, jonka juonensäikeitä on hankala seurata. Mutta kyllä Magnolia on myös palkitseva – onhan se sentään erittäin laadukas elokuva.

Nimekkäät näyttelijät vetävät hyvin roolinsa ja muutamasta uinahduksestaan huolimatta tarinalla on lopussa tarjottavanaan jättiyllätys. Magnolian terälehdet todellakin avautuvat yksi kerrallaan ja paljastavat lopulta omaperäisen ja ajatuksia herättävän teoksen. Hidastempoisen draaman ystäville Magnoliaa voi suositella lämpimin mielin.

Arvosteltu: 18.05.2008

Lisää luettavaa