Genrensä perinteistä tyyliä.

3.2.2020 13:19

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Dolemite Is My Name
Valmistusvuosi:2019

Rudy Ray Moore (Eddie Murphy) omasi suuren kunnianhimon ja kiukustui ajan myötä suunnitelmien hyytyessä. Pari havaintoa kuitenkin saa ukon kokeilemaan riimitteleviä kaksimielisyyksiä ja niiden myötä menestystäkin alkaa muodostua. Riimimaestro ja kungfu-parittaja Dolemite muodostuukin melkoiseksi Culttüüri-ilmiöksi, sillä tämä elokuva on olemassa ja Rudy vielä kinematisoi Dolemiten D’Urville Martinin (Wesley Snipes) ohjauksessa.

Craig Brewer ohjailee ääritraditionaalisten latujen elämäkertaa jokaisen räppärin isoisästä ja törkyjuttujen toteuttajasta. Selväksi tulee jo alusta lähtien että Rudy ottaa yliampuvan Dolemiten ammattilaisen jämäkkyydellä muistuttaen jatkuvasti katsojalle että Dolemite on rooli jota Rudy toteuttaa ja samalla hän osoittaa itsensä aika taitavaksi bisneksen hallinnoimisessa.

Eddie Murphy omaa ehdottoman pätevyyden Dolemiten törkykoomisen riimittelyn toteuttamiseen ja sikaisen Dolemiten vastapainona Rudy on kaukonäköinen bisnesmies ja muutenkin omaa kovan työmoraalin. Wesley Snipes on vakuuttava vastapaino Murphylle ja repii nauruja isolla diivailulla ja se on aika vaikeaa. Muihin rooleihin on hankittu taitavia persoonia ja heitä ei voi erityisemmin eritellä.

Kokonaisuus noudattaa genrensä perinteistä tyyliä ja sen takaaman ennustettavuuden vastapainona toteutus on erinomaisen miellyttävää tasoa. Cülttuuri-ilmiö ansaitsee leffansa ja kun leffa on vielä hyvin tehty sellainen ei mikään ole pielessä.

Arvosteltu: 03.02.2020

Lisää luettavaa