Draama, joka koskettaa, mutta osaa myös naurattaa.

2.10.2014 17:36

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Ghost Town
Valmistusvuosi:2008
Pituus:102 min

Ricky Gervais tähdittää hyvää draama-komediaa.

Bertram Pincus (Gervais) käy lääketieteellisessä operaatiossa. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan niin kuin pitää. Pincusille selviää aika pian, että hänellä on eräänlainen kyky, joka muuttaa hänen elämänsä kulun.

Tarina on ihan hyvä. Juonen rakenne on johdonmukainen ja ehjä. Tyhjäkäyntiä ei ole oikeastaan ollenkaan, vaan juoni etenee hyvällä tahdilla. Katsojan mielenkiinto pysyy yllä elokuvan loppuun asti. Ylilyöntejä ei tapahdu missään vaiheessa, vaan pysytään realismin ja ”perus fantasian” rajoissa.

Näyttelijöistä Gervais on omassa elementissään. Päärooli hoituu kunnialla loppuun asti. Myös Greg Kinnear onnistuu erittäin hyvin roolissaan. Gervaisin ja Kinnearin hahmot ovatkin leffan kantava voima, jotka tarjoavat hauskoja hetkiä. Taustalla häärivä Téa Leoni on myös hyvä omassa roolissaan. Muut häärivät taustalla ja täyttävät omat roolinsa kiitettävästi.

Genreissä on mainittu draama, komedia ja fantasia. Draamaa tämä leffa enimmäkseen on ja onnistuu siinä kunnialla. Leffa jopa onnistuu koskettamaan katsojaa jollain tavalla. Ei tämä mikään nyyhkyleffa ole, ei edes lähelläkään sitä, mutta kyllä tämä vähän pistää miettimään asioita.

Jo mainitsemani Gervais ja Kinnear hoitavat elokuvan komediallisen puolen. Etenkin Gervais tuntuu olevan tässä asiassa elementissään ja onnistuu naurattamaan yksinkin. Kinnear tuo hyvän lisän tähän ja kaksikon yhteiskohtaukset ovat miellyttävää katsottavaa.

Kaiken kaikkiaan Ghost Town on keskitasoa parempi elokuva. Etenkin draamassa on onnistuttu ja kyllä tämä leffa naurattaakin muutamassa kohdassa. Näyttelijät ovat hyviä ja juonen rakenne on ehjä ja toimiva. Kyllä tätä voi ihan hyvin suositella draaman ystäville

[stars=4]

Arvosteltu: 02.10.2014

Lisää luettavaa