B-äksön liukuhihnan tuote.

21.12.2012 01:11

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Avenging Force
Valmistusvuosi:1986
Pituus:104 min

Israelilaiset Globusin serkukset tuottivat paljon elokuvia ja antoivat toimintaleffan genreen paljon halpaa hupia. Aluksi oli republikaanien märkä uni [movie]Invasion USA[/movie] ja syystä tai kolmannesta suunniteltu jatko-osa paukkui olemassaoloon nimellä [I]Avenging Force[/I] ilman Chuck Norrista. Lisäksi edellisoasta riemuinneet oikeistomilitantit re-publikaanit ovat nyt iloisena Sywän Etelän ilomielisen metsästystä harrastavan Pentangle-seuran muodossa pahiksina. Aika jyrkkä käännös juoneen, mutta onneksi turpaan ja pyssyllä päksitään.

Matt Hunter (Michael Dudikoff) auttaa poliitikoivaa kamuaan, Larry Richardsia (Steve James) ja luonnollisesti tämän viiksekäs ja ”niga” olemassaolo ärsyttää Sywän Etelän konservatiiveja herrasmiehiä ja näiden toteuttama attentaatti luonnollisesti laittaa molemmat tappelutuulelle ja näitä komendanttaava professori Elliot Glastenbury (John P. Ryan) on luonnollisesti ylimielinen ja täysin halukas vetämään sivullisia osapuolia rähinään. Seuraus on luonnollisesti rähinää ja Matt Hunter metsästää egomaaniset metsästäjät.

Globusin serkusten kätyri Sam Firstenberg ohjaa ja vaikka lopputuloksen laatu ei päätä huimaa ei se myöskään törki ärsytyskynnystä liikaa. Kliseinen ja ennalta-arvatta juoni rullaa sujuvasti ja tekovertakin roiskitaan.

Michael Dudikoff on köyhän miehen Patrick Swayze ja hoitelee pääroolin jokseenkin siedettävästi. Steve James on yhtä köyhän miehen Fred Williamson ja koska eroa esikuviin on vain yksi pykälä ovat suoritukset siedettäviä. John P. Ryan on suorastaan omassa elementissään egomaanisena, fasistisena ja näennäisen hienostuneena Sywän Etelän korruptoituneena oligarkkina joka kätyreineen toteuttaa väkivaltafantasioitaan. Leffan pahisosio on siis hyvässä hallinnassa ja tämä panee myös kovasti hanttiin kun leffan sankari tulee kuokkii tämän murjuun vakaissa aikeissa piestä sen seitsemän sortin paskat pihalle.

Ei mitään ihmeellisen hyvää, mutta ei huonoakaan. Cannonin B-äksöniä tuottaneen liukuhihnan riviedustaja joka läpäisee laaduntarkkailun.

Arvosteltu: 21.12.2012

Lisää luettavaa