Aiheesta on tehty sata kertaa parempia elokuvia.

21.6.2004 10:13

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:First Knight
Valmistusvuosi:1995
Pituus:134 min

Katselin tätä kun tuli sunnuntaina parhaaseen katseluaikaan telkkarista. Arthur -aiheesta on tehty miljoonia ja taas miljoonia elokuvia, mutta mikään ei ole noussut muiden yläpuolelle. Kaikki ovat menneet siinä sivussa, eivät ne edes hyvää viihdettä ole olleet. Eikä First Knight tee poikkeusta.

Elokuva kertoo siitä kun Lancelot (Gere) pelastaa kauniin kuningattaren (Ormond), joka on menossa kihloihin Arthurin (Connery) kanssa. Lancelot rakastuu kuningattereen, mutta onhan hänet luvattu jo Arthurille. Lisäksi taustalla häärii pahis; Malagant (Cross).

Elokuvassa ei itsessään ole kauheasti mitään mainitsemisen arvoista. Uskon, että lähes jokainen on nähnyt ainakin yhden Arthur-aiheesta tehdyn leffan. Connery ei mielestäni sovi tällaisiin elokuviin. Nainen on parikymppinen ja Connery jotain 70 vuotta. Connery saisi ennemmin mennä ikäistensä kanssa vanhainkotiin, hän on aikansa jo elänyt. Muut näyttelijät tekevätkin sitten hyvää työtä. Elokuva on suoraansanottuna aika surkea. Näyttelijät eivät pelasta tätä. Aihe on kierrätetty ja se näkyy. En suosittele kenellekkään, aiheesta on tehty sata kertaa parempia elokuvia. Älä siis tuhlaa rahojasi tähän.

nimimerkki: Lityanko

Arvosteltu: 21.06.2004

Lisää luettavaa