50-luvun rautalankarokkia, vanhoja letukoita ja kapinallisuutta – naiskauneutta unohtamatta.

10.2.2008 22:58

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Roadracers
Valmistusvuosi:1994
Pituus:95 min

Texasilainen Robert Rodriguez ohjasi El Mariachin ja Desperadon välissä tv-leffan, joka tilattiin 50-luvun kapinalliselokuvia jäljittelevään sarjaan. Tässä elokuvassa David Arquette näyttelee nuorta Dude-nimistä rokkaria, joka asettuu tylyn sheriffin (William Sadler) hallitsemaan pikkukaupunkiin ja alkaa tapailemaan kaunista Donnaa (Salma Hayek). Sekä sheriffillä, että hänen pojallaan (Jason Wiles) on kuitenkin toinen mielipide Duden ja Donnan tapailusta, sekä nuoresta kapinallisesta yleensäkin ja pian Dude onkin tukkanuottasilla molempien kanssa.

David Arquette tekee suhteellisen coolin roolisuorituksen Dude Delaynenä. Rööki palaa, paita vaihdetaan kerran parissa viikossa ja ankanpyrstötukka saa tarvittavan annoksen Suavéa. Välillä fiilistellään jopa Chevyn takapenkillä Donnan kanssa sähkökitaran ja vahvistimen kera.

Salma Hayekin roolisuoritus jää ehkä hiukan Arquetten, Wilesin ja Sadlerin roolisuoritusten varjoon, mutta mikäpä moista naiskauneutta on katsellessa, vaikka suoritus jäisikin hiukan latteaksi. 😉

Elokuvan parasta antia ovat humoristisiakin piirteitä saavat toimintakohtaukset. Muutoinkin elokuvaan on suhteellisen autenttisesti saatu vangittua 50-luvun tunnelma autoineen, musiikkeineen ja asutkin noudattelevat 50-luvulle tyypillistä James-farkut ja nahkatakki linjaa.

Toimintaa olisi saanut olla ehkä hiukan enemmänkin, mutta elokuva ei silti käy missään vaiheessa puuduttavaksi ja Dude Delaneyn hahmo pitää omalta osaltaan tunnelmaa yllä lähes koko elokuvan ajan. Erikoistehosteita ei leffassa liiemmälti ole, mutta toisaalta niitä ei jää kyllä kaipaamaankaan.

Jos pidät 50-luvun rautalankarokista, vanhoista letukoista ja kapinallisuudesta – naiskauneutta unohtamatta – niin voin omasta puolestani lämpimästi suositella tätä elokuvaa.
Ohjaustyö kun on kuitenkin hyvin pitkälti tuttua ja turvallista Rodriguezia.

Arvosteltu: 10.02.2008

Lisää luettavaa