Odotitko Indiana Jonesin paluuta tai The New Mutantsia? Disney päivitti julkaisukalenteriaan

Vaikka lukuisat elokuvateatterit ovat nyt suljettuina pandemian vuoksi ja monien leffojen julkaisuajankohtia on siirretty, kaikkia elokuvia ei sentään ole lykätty. Esim. Disney on tiedottanut julkaisevansa Artemis Fowl -seikkailunsa poikkeuksellisesti tuoreeltaan Disney+-suoratoistopalvelussa. Saman yhtiön talliin nykyisin kuuluvien Indiana Jonesin ja X-Men-mutanttien ystäville tiedossa on kuitenkin ikävämpiä uutisia.

Jo vuonna 2018 julkaistuksi aiottu ja aiempia sarjan elokuvia enemmän kauhuun kallellaan oleva X-Men-versiointi The New Mutants oli viimeksi aikataulutettu ensi-iltaan tähän huhtikuuhun. Kaikki viittasi siihen, että elokuva vihdoin ja viimein, lukuisten muutosten jälkeen, tulisi julki. Mutta sitten maailmaan iski koronavirus, ja nyt The New Mutantsin ensi-iltapäivämäärä on pyyhitty jälleen kerran kalentereista. Sille ei ole toistaiseksi annettu minkäänlaista uutta julkaisupäivämäärää teattereihin saati suoratoistopalveluihin. Pahimmassa tapauksessa leffa juuttuu hyllylle vuosikymmeniksi, vähän samaan tapaan kuin edelleen julkaisematta oleva keskitysleirikuvaus The Day the Clown Cried.

Yksi monista pitkään odotetuista ja useasti siirretyistä leffaprojekteista, Indiana Jones 5, on The New Mutantsia paremmassa asemassa. Disneyn oli tarkoitus julkaista arkeologisankarin uusin seikkailu ensi vuonna, mutta virusepidemia takia yhtiössä on päätetty puskea sen ensi-iltapäivä vuodella eteenpäin, kesäkaudelle 2022. Optimisti voi olla riemuissaan siitä, että Harrison Fordin paluu tuttuna lierihattuhahmona on näin vahvistettu, pessimisti puolestaan synkistellä sitä, että leffan ohjaajaksi nimetty James Mangold saattaa joutua viivästyksen takia sivuuttamaan tämän pestin ja Ford viettäisi vuonna 2022 jo 80-vuotispäiviään.


Lähteet: ScreenRant, The Newsweek, Reuters

Kuva: Disney/The New Mutants, 2018-?

R. Isoviita 04.04.2020 klo 15:01

Uusimmat uutiset

Lukuisten fanien unelmavävy muuttuu ihmissudeksi

Universal-klassikon uudella versiolla tähtikiinnitys.

R. Isoviita

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...