Viime vuoden katsotuin elokuva saa jatkoa

18.1.2026 23:52
Warner Bros/ Minecraft-elokuva, 2025

Suomen valkokangaslevityksen ykkösnimi 2025 ja myös esim. kotimaassaan Yhdysvalloissa viime vuoden katsotuimpana leffana paistatellut A Minecraft Movie eli Minecraft-elokuva saa jatkoa. Kansainvälisesti n. 958,2 milj. dollaria tuottanut peliraina sai yleisönsä käyttäytymään jopa villisti, joten toisen osan tekeminen ei varsinaisesti ole yllätys. Samalla kuitenkin itse pelin faneille on ikävämpää kerrottavaa.

Työnimellä Minecraft 2 kulkeva elokuva ei ole nyt saamassa samannimistä peliä seurakseen. Asiasta on tiedusteltu Minecraft-pelin luojalta, Markus Perssonilta. Perssonin mukaan hän ei ole tekemässä hittipelilleen jatko-osaa, sillä alkuperäisen pelin oikeudet ovat olleet Microsoftin hallussa jo vuosia. Persson on kuitenkin aikeissa kehittää aivan eri nimisen mutta samanhenkisen pelin.

Minecraft 2 -leffan ohjaajana toimii ensimmäistäkin osaa luotsannut Jared Hess. Hess on laatinut leffan käsikirjoitusta yhdessä niin ikään aloitusosaa tehneen käsikirjoittaja Chris Gallettan kanssa. Uutukaisen kuvausten on tarkoitus alkaa pelikaupan omistavaa Garrettia molemmissa elokuvissa näyttelevän Jason Momoan mukaan huhtikuussa.

Vaikka jatko-osat eivät aina onnistu läheskään yhtä hyvin kuin edeltäjänsä, Momoa vakuuttelee Minecraft 2:n olevan onnistunut – ainakin paperilla:

– Tämä käsikirjoitus on jopa parempi. Se on niin hyvä. Nauroin ääneen. Enkä ole nauranut ääneen pitkään aikaan käsikirjoitusta lukiessani.

Momoan lisäksi aiempaan rooliinsa palannee ainakin Jack Black, sillä ensimmäisen osan lopetus antoi ymmärtää, ettei Blackin tulkitsema Steve malta pysyä kaukana pelimaailmasta. Jatko-osan juoni on muutoin yhä salaisuus. Elokuvan maailmanensi-illan odotetaan koittavan heinäkuussa 2027.

Lähteet: Deadline, ScreenRant, MovieWeb, Box Office Mojo, SES, Gamerant

Toim. R. Isoviita