Roger Mooren Pyhimys tehdään jälleen uusiksi

20.6.2016 10:45

1960-luvulla Roger Mooren näyttelemänä tutuksi tullut Pyhimys eli The Saint saa uusintakäsittelyn. Viimeksi vuonna 1997 valkokankaallakin nähty hahmo oli tarkoitus tuoda takaisin television puolelle tänä vuonna, mutta nyt suunnitteilla on Pyhimys-elokuva, ellei useampikin. Hankkeen taustalla on tuotantoyhtiö Paramount.

Vaikka moni muistaakin vielä ex-Bond Roger Mooren tähdittämän televisiosarjan, sekään ei ollut ensimmäinen versio Pyhimyksestä. Kansainvälinen mestarivaras Simon Templar, johon sarjan nimi viittaa, on alkujaan kirjailija Leslie Charterisin luomus 1920-luvun lopulta. Seikkailullinen kirjasarja kirvoitti ensimmäiset elokuvatulkinnat jo 1930-luvulla Louis Haywardin ja George Sandersin tähdittäminä.

Uuden Pyhimys-leffan näyttelijäkaarti on vielä kysymysmerkki. Franchisea uudelleen käynnistämään on kuitenkin kaavailtu Lorenzo di Bonaventuraa, Brad Krevoyta ja Robert Evansia, joista viimeinen yritti jo aiemmin samaa vuonna 1997 Pyhimystä näytelleen Val Kilmerin kanssa. Ennen uutta starttia luvassa on kuitenkin Pyhimys-aiheinen TV-leffa, jossa hahmoa näyttelee Hawthorne-sarjastakin tuttu Adam Rayner.

Lähteet: Deadline, CinemaBlend

Kuva: A&E Home Video

Lisää luettavaa