Elokuvayhtiö maksoi hunajaa yhä julkaisemattomasta kirjasta

11.3.2016 15:30

Suuret yhdysvaltalaiset elokuvayhtiöt ovat päättäneet tarjouskilpailunsa kirjasta, joka odottaa vielä julkaisuaan. Onko kyseessä tarina nuoresta, joka saa kuulla olevansa valittu ja joutuu kamppailemaan valtavia haasteita vastaan? Vai onko se verkossa syntynsä kokenut tarina henkilön A eroottisesta matkasta henkilön B kanssa? Ei, vaan kyseessä on Killers Of The Flower Moon, kehutun kirjailija David Grannin luoma tarina FBI:n alkuvaiheista. Tarinassa on murha ja intiaaneja.

Erikoisen tarjouskilpailusta teki se, että sellaiset maineikkaat yhtiöt, kuten mm. Paramount, Sony, Universal ja Warner Bros., tavoittelivat sen tuoksinassa elokuvaoikeuksia kirjaan, jonka myyntiluvut alkavat paljastua vasta syksyllä, kun kirja viimein julkaistaan. Isot elokuvayhtiöt olivat kilpailussa myös liikkeellä huomattavien näyttelijätähtien kanssa. Esimerkiksi Paramountin leirissä leffan pääosaan oli tarjolla tuore Oscar-voittaja Leonardo DiCaprio – se ei kuitenkaan auttanut yhtiötä voittoon.

Deadline-sivuston mukaan huima tarjousmittelö päättyi yhteen suurimmista summista, mitä minkään kirjan oikeuksista on maksettu. FBI-kertomuksen oikeuksien myyntisumma oli lopulta 5 miljoonaa dollaria, joka on saman verran kuin Fifty Shades of Grey -bestsellerin elokuvaoikeuksien myyntisumma (joskin Fifty Shades of Grey oli jo julkaistu, kun sen oikeudet myytiin). Sen pulittaa vasta vuonna 2014 perustettu Imperative Entertainment, jonka vastuuhenkilöinä ovat Toyota-miljonääri Dan Friedkin ja Nuija ja tosinuija -tuottaja Bradley Thomas.

Imperative Entertainment ei ole toistaiseksi julkistanut tietoa siitä, ketkä Killers Of The Flower Moonia muokkaavat elokuvaksi tai kuka leffan pääosassa nähdään.

 

Lähteet: Deadline, Variety, Forbes, ThisIsMoney.co.uk

Kuva: Jericho

Lisää luettavaa