Menestyskirjailijan perintö elää

Kirjailija Tom Clancy, mies ysäritrillerien Isku Kolumbiaan, Punaisen lokakuun metsästys ja Näkymätön vihollinen takaa, menehtyi uutistoimisto Reutersin mukaan tiistaina baltimorelaisessa sairaalassa. Sairastelun murtama Clancy oli kuollessaan 66-vuotias. Mutta kirjailijan perintö elää, sillä hänen tuotannostaan on tekeillä useampikin elokuva - kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Amerikkalainen Clancy, jonka teoksia on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta, oli viime vuosina enemmän peli- kuin elokuvateollisuuden inspiraation lähde. Hänen nimensä on liitetty mm. Rainbow Six- ja Splinter Cell -peleihin. Screenrant.com uutisoi liki vuosi sitten pelien puolelta elokuvabisnekseen laajentaneen Ubisoftin kehittelevän näyttelijä Tom Hardyn (Yön ritarin paluu) ja käsikirjoittaja Eric Warren Singerin (The International) kanssa elokuvaa jälkimmäisestä. Ohjaaja Michael Bayn (Transformers) on puolestaan kerrottu liittyvän Clancyn Ghost Recon -pelistä muokattavaan leffaan. Tämänkin elokuvan taustalla toimii Ubisoft.

Ghost Recon kertoo lähitulevaisuudessa toimivista ja haamuiksi kutsutuista erikoissotilaiden ryhmästä. Splinter Cell on tyypillisempää Clancyä kaatuneen Neuvostoliiton eli nykyisen Venäjän maaperälle sijoittuvalla agenttiseikkailullaan. Samaa voi sanoa myös kirjailijan CIA-tarinoista ammentavasta elokuvasta Jack Ryan: Shadow One (kuvassa). Näistä kaikista valkokankaalle on ensiksi tulossa Jack Ryan -raina, joka kertoo Clancyn teksteihin jo 1990-luvulla pohjanneissa elokuvissa toimineen monitaitoisen CIA-miehen tuoreimmasta tehtävästä.

Aiemmin Harrison Fordin, Ben Affleckin ja Alec Baldwinin näytelemä Ryan saa uutuuselokuvassa näitä nuoremman Chris Pinen (Star Trek Into Darkness) kasvot. Leffan ohjaa, kuten olemme jo aiemmin kertoneet, Kenneth Branagh (Thor).Kyseinen terroristihyökkäyksestä kertova raina ja sen mahdollinen menestys jäivät kirjailija Clancyltä näkemättä, sillä leffa tulee Yhdysvalloissa ensi iltaan vasta joulukuussa. Suomessa se nähtäneen ensi vuonna.


Kuva: Paramount Pictures Co./ Anatoliy Vorobev

Z.E 03.10.2013 klo 19:01

Uusimmat uutiset

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Justice League: Ohjaaja Snyderin versio julkaistaan sittenkin!

Hartaasti toivottu näkemys.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...