Scream 2 (1997)
- Kevin Williamson
- Courteney Cox, David Arquette, Liev Schreiber, Neve Campbell
- englanti
Arvostelut
Tällä kertaa kuljetaan paljon komediallisemmissa meiningeissä kuin ykkösosassa.
Edellisen osan tapahtumista on kulunut kaksi vuotta. Sidney Prescott (Neve Campbell) elää rauhallista elämää. Samaan aikaan on valmistunut uusi elokuva Stabb, ’’tositapahtumiin perustuva splatter’’, joka kertoo Woodsboron murhista (siis edellisen osan tapahtumista). Yllättäen kaksi nuorta tapetaan elokuvan ensi-illassa. Pian alkaa tapahtua lisää murhia, jotka toistelevat samoja kaavoja kuin Woodsboron murhat. Sidney, entinen poliisi Dewey (David Arquette), reportteri Gale Weathers (Courteney Cox), sekä liuta muita Sidneyn ystäviä ryhtyvät jäljittämään murhaajaa.
Heti aluksi sanon, että tämä ei ole vakavasti otettava elokuva. Oikeastaan tämä ei ole edes kauhuelokuva, vaan pikemminkin musta komedia tyyliin Scary Moviet. Kuten ykkösessäkin, kauhuelokuville sekä niiden kliseille irvaillaan, mutta tällä kertaa huumori ei ole lainkaan piilotettua. Päinvastoin, kauhu on unohdettu kokonaan ja nyt kuljetaan paljon komediallisimmissa meiningeissä kuin ykkösosassa. Juoni on kaikin puolin parodinen ja jatko-osille irvailu on onnistunutta ja hauskaa, mutta on sikäli ironista, että leffa on itsekin jatko-osa.
Scream 2 on suhteellisen verinen ja ruumiita tulee paljon, mutta parasta elokuvassa eivät todellakaan ole tappokohtaukset, vaan nokkela satiiri sekä murhaajan jäljittäminen. Allekirjoittanut ei odotellut poppareita mussutellen murhaajan paljastumista, vaan tempautui elokuvaan mukaan, ja pohti yhtä lailla kuin elokuvan hahmot, kuka on murhaaja. Mielenkiintoisinta elokuvassa onkin se, kuinka hyvin se tempaisee mukaansa. Hahmot – Gale Weathersia (Courteney Cox) ja Sidneytä (Neve Campbell) lukuun ottamatta – ovat sen verran ohuita, etteivät he jaksa paljoa kiinnostaa, mutta juoni kiinnostaa sen verran, ettei pääse nukahtamaan, vaikkei Scream 2 pelottava olekaan. Sitä katsoessaan on kerta kaikkiaan pakko ruveta pohtimaan elokuvan mysteereitä, ja etenkin kaverin kanssa katsoessa elokuvaa on murhaajan arvuutteleminen ehkä parasta leffan katsomisessa. Tästäkin huolimatta loppuratkaisu onnistuu olemaan yllättävä ja hyvä. Loppukohtaus on elokuvan parhaiten toteutettuja kohtauksia, lähinnä siksi että se oli onnistuttu vetämään yli – juuri sillä satiirisella tavalla.
Tästä päästäänkin näyttelijöihin. Suurin osa heistä on tavalliseen tapaan pökkelöitä, mutta muutama poikkeus on. Ensinnäkin Courteney Cox. Gale Weathers on Screamien vahvin hahmo, eikä vähiten Coxin näyttelyn ansiosta. Hän on eräänlainen antisankari. Ekassa osassa hän oli ärsyttävä toimittaja, joka ei pelännyt käyttää ronskeja keinoja saadakseen hyvän jutun. Tässä hän on edelleen tietyllä tavalla samanlainen, mutta tiukissa paikoissa rohkea ja sanavalmis, sekä ainainen selviytyjä. Toinen hyvä näyttelijä on Neve Campbell, joka on parantunut ihan huimasti. Sidneyn hahmossa on jotakin eloa, ja hän näyttää paikoin olevan jopa oikeasti peloissaan. Neve Campbell onnistuu kyllä näyttämään, miltä Sidneystä kaiken keskellä tuntuu. Dewey (David Arquette) taas olisi ihan hyvä hahmo muuten, mutta Arquetin näyttely on aika huonoa, ja hahmokin jää näin heikoksi.
Ohjaus on todella hyvää ja Wes Craven hyvä ohjaaja. Yksi allekirjoittaneen suosikeista, itse asiassa. Tärkeintä juonenkuljettamisessa ja tunnelman luomisessa on se, että juoni kulkee tasaiseen tahtiin. Jos juoni poukkoilee liikaa omille teilleen ja kulkee välissä liian hitaasti niin, että katsoja alkaa tylsistyä, välistä taas niin nopeasti, ettei katsoja pysy mukana, tulee elokuvasta hajanainen. Kun taas juoni kulkee tasaisesti ja sopivaa vauhtia, on elokuvaa helppo katsoa. Jos etsii syvällistä sanomaa, se löytyy muualta kuin täältä, mutta jos tykkää mustasta huumorista ja teinikauhusta, voi Scream 2:sta pitääkin. Minä ainakin pidin.
Hyvää Scream 2:ssa on se, että se ei nojaa liikaa aiempaan osaan. Ei tarvitse olla nähnyt edellistä osaa, jotta elokuvasta pystyy nauttimaan. Jotkut vitsit voivat toki jäädä tajuamatta, mutta itse elokuvan juoni ei ole millään tapaa riippuvainen ykkösestä. Scream 2 toimii sekä jatko-osana että itsenäisenä elokuvana. Musiikit eivät ole mitään ihmeellisiä, ja jäävätkin ikävästi taustalle. Musiikkiin ei juuri kiinnitä huomiota koko leffan aikana. Se ei ole huonoa, se vain jää taustalle. Ei tämä varsinaisesti haittaa, elokuva kun ei nojaa musiikkiin, mutta olisin silti toivonut musiikkien olevan parempia. Mutta näin yhteenvetona Scream 2 on todella hyvä elokuva, jonka jaksaa katsoa hyvin.
vomppa
Käyttäjä, 53 arvostelua
Arvosteltu: 09.04.2010
Katsottu: Kotona
Yhden katselukerran tämä juuri ja juuri kestää.
Leffaan tulee ensi-iltaan uusi hittikauhuleffa, Stab, joka perustuu erään toimittajan kirjoittamaan kirjaan, joka perustuu Woodsboron pikkukaupungin parin vuoden takaisiin murhiin. Ensi-illassa kaksi opiskelijaa puukotetaan, ja pian collegealueella alkaa kuolla lisääkin porukkaa. Edellisestä osasta selvinneet nuoret kirkuvat ja juoksentelevat karkuun, ja maskimurhaaja ajaa takaa.
Ensimmäistäkään Screamia en ole nähnyt, mutta tulipa nyt katsottua tämä kakkonen erään kaverin kanssa. Meininki on kahdestasadasta muustakin kauhuleffasta tuttua, ja ennalta-arvattavaa. Näyttelijät ovat lähes kaikki aivan kökköjä, parhaasta suorituksesta vastaa luultavasti Courteney Cox. Wes Craven tosin ohjaa ihan ookoosti.
Pisteet myös jatko-osille naureskelemisesta, mutta harmi vain, että leffan paikoittain teräväkin satiiri kaatuu heti, kun muistaa että tämäkin leffa on jatko-osa. Yhden katselukerran tämä juuri ja juuri kestää, mutta pisteet tippuvat siitä ettei leffa onnistu edes jännittämään missään vaiheessa, pelottamisesta puhumattakaan, näyttelijöiden kökköydestä ja ennalta-arvattavuudesta.
Raato-A
Tykittäjä, 422 arvostelua
Arvosteltu: 05.08.2004
Katsottu: VHS
Hieman synkempi ja verisempi meininki olisi silti nostanut tunnelmaa.
Scream oli kaikin puolin hyvä teini-kauhu hupailu jossa maskipäinen murhaaja paloitteli pikku kaupungissa asuvia nuoria. Murhaaja ei ollutkaan mikään epämuodostunut psykopaatti vaan koulun oppilas. Tekikö Wes Craven virheen jatkaessaan sarjaa 2-osalla jotka usein raiskaavat koko 1-osan nerokkuuden?
Kun Scream pisti teinikauhukliseitä halvalla, niin kakkonen pureutuu sitten tekastujen jatko-osien synkkään maailmaan.
Neve Campbellin esittämä Sidney näkee vieläkin synkkiä murhaajia kaikkialla ja saa ilkeitä pilapuheluita, mutta muuten traumoista kärsivällä lukiotytöllä elämä pyyhkii hyvin vai.... Screamin tapahtumista on tehty elokuva Stamb jonka ensi-ilta näytöksessä murhataan 2 nuorta Sidneyn luokka tovereista. Sidney alkaa epäillä murhaajan comebackia ja osuu aivan oikeaan kun huomaa että kopio murhaaja on liikkeellä.
Scream 2 nerokkuus piilee siinä että se irvailee köyhillä kauhu leffojen jatko-osilla. Lopun kommentti "tästä saisi helvetin hyvän elokuvan" (joka toteutuu 3-osassa) on niin koominen, ettei voi kun nauraa. Näyttelijät tekevät kauhumestari Cravenin kanssa mainota työtä ja kässärikin on kunnossa. Silti Scream 2 ei pärjää 1:sen nerokkuudelle. Murhaaja on huomattavasti "nolompi" ja iloisempi meininki on leijuu muutenkin kokoajan ilmassa. Kun murhaaja lopulta paljastuu, ihmettelee usein kuka tuo nyt olikaan...
No murhaajaa ei ainakaan ennalta arvaa (kun ei sitä edes huomaa) ja motiivitkin on niin, niin, niin kaukaa haettuja ettei voi kun ihmetellä. Scream parodioi sentään hyvin itseään ja useimmat murhat ovat mainiosti keksittyjä tai ainakin niiden paikat (esim. jumiin jäänyt auto, teatteri). Hieman synkempi ja verisempi meininki olisi silti nostanut tunnelmaa, ihan hyvä Scream 2 on muttei pärjää 3 osalle, jossa synkkyyttä on taas lisätty versimmissä tunnelmissa.
nimimerkki: Criiticco
ilmastointiteippi
Kuosimodo

HAL9000
22.02.13 klo 17:55
Parempi kuin kolmas osa, ei silti ykkösen veroinen. Ihan kelpo viihdettä.

ilmastointiteippi
12.03.12 klo 14:47
Ei tarjoa mitään maailmaa mullistavaa silti ihan hyvä
Kuosimodo
01.03.12 klo 12:01
Sarjan huonoin osa. 1,5/5
Aku
31.01.12 klo 11:08
Scream 2 ei ole yhtään saman veroinen kuin Scream. Elokuvan takakannessa hehkutetaan kuinka paljon enemmän tulee ruumiita ja ruumiiden silppominen voi alkaa. Ekaksikin: En näe elokuvassa yhtään enemmän ruumiita kuin ykkösosassakaan, oikeastaan ruumiita on varmaan vähemmän kuin ykkösosassa. Toiseksi: Elokuvassa ei kertaakaan silvota ketään eikä mitään. Näyttelijät tuntuvat kauhean teennäisiltä. Tämä leffa on koko sarjan huonoin.
Disney Teppo
04.10.11 klo 16:09
Mahtava!
Mutta kakkos osa ;)
dbgirl
27.09.11 klo 10:29
Ei yhtä nokkela kuin ykkösosa, mutta silti nautittava. Tosin leffan eka puolisko on parempi kuin loppuosa. Petyin kun murhaaja paljastettiin.
hebbu
13.07.11 klo 13:39
yllättäviä juonenkäänteitä riittää. scream 2 on onnistunut kauhuelokuva,muttei yllä edeltäjänsä tasolle.
Boy From Shadows
20.06.11 klo 11:33
Heikko ja väkisin väkerretyn oloinen jatko-osa toimivalle debyytti-Screamille. Ei ole yhtä hauska kuin ensimmäinen osa, vaikka komediallisuutta on ainakin Arquetten töhökytän rooliin pyritty lisäämään. Tahti on asiallisen kiivas ja pitää rytmissään koko vajaan parituntisen. Myös verellä mässäilyä ja murhia on lisätty, mutta keskinkertaisuus paistaa kaikesta läpi. Näyttelytyö on edelleen hyvällä tasolla, mutta naurettava loppuratkaisu pistää vain ketuttamaan.
Darkman900
16.04.11 klo 23:16
Hyvä jatko-osa, muttei päihitä ensimmäistä.
MADCAP92
14.04.11 klo 17:44
Yllättävän hyvä jatko-osaksi. Jännitys ei yllä ykkösen tasolle, mutta ei mielestäni mikään turha jatko-osa.Huumoria löytyy ykkösen tapaan mikä on helvetin hyvä asia mutta miinusta annan ensimmäisen osan murhaajan äitiä esittävästä akasta, joka ei mielestäni osannut näytellä paskan vertaakaan lopussa.
Suosittelen jos piti ensimmäisestä Screamistä ja taitaa päästä heittää jos ei pitänyt .
gungun112
26.02.11 klo 16:24
OZMOxD
26.02.11 klo 13:17
Huomattavasti huonompi kuin ykkönen omasta mielestäni.
Huumoria oli hiukka liikaa ja tappajaa näytettiin minusta liian usein.
Kohtaukset eivät jännittäneet samalla tavalla kuin ykkösosassa ja olihan se nyt selvää, ettei ykkösosan alkumurhaa voi mitenkään päihittää.
Edes loppuratkaisu ei tahtonut oikein kiinostaa.
Sellanen keskitason kauhu.
3/5
Selixi
26.02.11 klo 12:53
Ehkä vielä vähemmän kauhua kuin ykkösessä, mutta silti mielestäni ainakin yhtä hyvä leffa.
IronMaiden
26.02.11 klo 12:22
Pääsee edeltäjänsä tasolle melkein joka osa-alueella. Pelottavuus on tietenkin laskenut, mikä onkin aika monen kauhuelokuvan jatko-osan ongelma. Komiikka ja kauhuleffojen kliseillä leikittely toimii edelleen loistavasti.

Norton
03.02.11 klo 12:33
“Ghost Face” on palannut. Uusi tappaja kopioi edeltäjänsä metodeja ja niin ikään pitää pääkohteenaan Sidneytä (Neve Campbell). Murhia tutkimassa ovat edellisosasta tutut Dewey (David Arquette) ja Gale (Courteney Cox).
Edeltäjäänsä verrattuna Scream 2 on astetta kepeämpi elokuva. Hienoa on, kuinka elokuva jaksaa irvailla itselleen, vaan siihenpä ne hyvät asiat jäävätkin. Jännitystä ei ole, näyttelijät ärsyttävät ja juoni on ohut. Toiminta puuroutuu juoksemiseksi eikä verta lennä tarpeeksi.
Toteutukseltaan surkea Scream 2 ajatuuu jatko-osien kiroukseen, eli se ei juurikaan mitään uutta sarjaan tuo.
Glenn
16.12.10 klo 01:33
Todella tylsä. Pari kertaa sai säikähtää kyllä ihan kunnolla, mutta eipä se paljoa leffaa parantanut.
Shotter
17.11.10 klo 17:50
Screamit on ihan vitun mahtavia.
rikupena
27.09.10 klo 21:40
Naurettava!!! Arvioni on PASKA ELOKUVA!!!
AAnyway
24.09.10 klo 15:55
En tykännyt enemmän kuin ykkösestä, mutta oli taas mukavan jännät loppukohtaukset ja Randy ja Dewey ottivat taas osumaa raukka parat. Mukavaa mustaa huumoria
miqqex
22.08.10 klo 17:19
hyvä leffa, jopa yhtä hyvä kuin 1 ellei parempi
Predator
13.08.10 klo 15:06
Jatko-osa on samaa tasoa ensimmäisen kanssa
- eli todella hyvä!
kurkkuharja
26.06.10 klo 18:07
Kirjaimellisesti samaa sarjaa ykkösen kanssa, eipä tämä tällä kertaa jaksanut sytyttää edes kummitusmurhaajan saati junnuvuosien muistelun puolesta. Demonsista kähvelletty alku pistää kyllä naurattamaan. Asetan nostalgiakuolemalta välttymisen toivon Scream kolmoseen.
Mowgli
Tähtääjä
09.06.10 klo 16:58
Scream ykkösen tapahtumista on filmattu elokuva, jonka ensi-illan aikoihin uusi huppupäämurhaaja aloittaa verilöylyn. Tällä jatko-osateemalla lähdetään hyvin liikkeelle, ja hauskoja elokuvaviittauksia ja läppää löytyy. Valitettavasti tässä ei ole sitä ensimmäisen osan humoristisuutta niin paljon, vaan ykkösosan parodiamaisuudesta ollaan siirrytty lähemmäs oikeaa säikyttelypätkää. Murhaajan arvuuttelukaan ei ole niin jännää puuhaa kuin edellisessä osassa. Jotenkin yritetty uusia liian paljon ykkösen hyviä puolia. Kestonsa ajan viihdyttävä pätkä kumminkin, joka alkaa haukotuttaa vasta lopussa.
Key
06.06.10 klo 10:36
Jatko - osana tämä on ihan hyvä, kauhuleffana tämä on keskiverto säikyttely leffa ja välillä jopa erittäin pelottava. Näyttelijät ovat B - luokan väkeä se on leffan huonoin puoli. Entäs juoni? Murhaajaa on vaikea arvata aivan kuin ykkösessäkin. Kun katsoja alkaa epäillä kuka on murhaaja niin leffan tunnelma heikkenee. Ihan hyvä jatko-osa ja välillä jopa erittäin pelottava.
seew
17.04.10 klo 15:55
Eihän tämä elokuvana ollut hyvä, eikä oikestaan pelottavakaan, mutta kyllä niissä säikytyskohtauksissa säikähti ja melkein tippui tuolilta. Loppuratkaisukin oli kyllä aika pettymys.
skull
09.09.09 klo 15:33
Perin juurin huono elokuva. Ei mitään hyvää. Kaikki ennalta-arvattavaa.. ja kaiken lisäksi nää teinislasherit tehtiin ja kulutettiin loppuun jo 80-luvulla.
Crank!
27.07.09 klo 20:15
tämähän oli hyvä! mutta ykkönen voittaa tämän silti 10-0
jossu82
25.02.09 klo 23:10
ihan hyvä jatko-osa. samanlainen kun ensimmäinenkin
Tumppimies
16.02.09 klo 17:01
Jatko-osa jatkaa parodiaa, mutta tekee kaiken huonommin, joka on varmaan osittain se mitä elokuvalla haettiinkin.

Rocky
18.06.08 klo 22:12
Ihan jees mutta keskitasoinen jatko-osa.

hunski
08.06.08 klo 20:07
varmaan koko trilogian hunoin osa.
alusta asti tuntui kauhealta pakkopullalta, mutta katsoin kuitenkin.
jotenkin liian samanlainen kuin ykkönen.
kakemato
29.03.08 klo 16:42
ei todellakaan yllä ykkösen tasolle. Olisi toivonut vähän enemmän mielikuvitusta ja ei samaa leffaa jaksa jatko-osana katsoa. Pointsit silti näyttelijöille ja kolmosta ei olisi tullut ilman tätä.
2½/5
scream
01.01.08 klo 21:45
huonoin scream lefffa
Wolf
08.12.07 klo 02:01
Tyypillinen jatko osa eli huonompi kuin ykkönen. :-) Mutta ihan katsottava kumminkin. Sanotaan, että joissakin kohdissa ihmiset käyttäytyivät jokseenkin selviytymisvaistoa vastaan, joka jokaisella ihmisellä oikeasti kuitenkin on.
Divertido tipo
28.10.07 klo 11:05
Loistava. Etenkin David Arquette oli loistava. Hänen hahmonsa Dwight "Dewey" Riley ja Courteney Coxin hahmo Gale Weathes ovat ehdottomasti Scream trilogian hauskimmat ja parhaimmat hahmot. Etenkin Arquette, joka saa pistesaldon kohoamaan täyteen huippuunsa. Suosittelen kaikille, iästä ja sukupuolesta riippumatta:D
Katsoja
10.06.07 klo 20:32
Minun mielestä Scream 2 oli ihan hyvä elokuva, mutta vähän lössähtänyt. Vähän enemmän toimintaa olisin kaivannut. Toivottavasti Scream 3 on vielä parempi.
Rentso
25.07.06 klo 13:46
Hyvä elokuva. Itse ainakin säikähdin muutaman kerran. Johtui kyllä siitä myös kun oli äänet tosi kovalla, mutta niinhän se on parempi katsoa.
No:Scream
10.06.06 klo 13:26
Aivan surkea elokuva.Ainut hyvä juttu on,yllättävyys...ainakin ensiksi,mutta sekin alkaa olla kulahtanut elokuvan lähestyessä loppuaan.Toisin sanoen,tämä leffa on lopussa HYVIN ennalta arvattava:
järkevä, junou.
14.05.06 klo 18:08
ihan perseestä koko leffa.tuli taas raiskattua yks elokuva ihan paskalla jatko-osalla.ei oo mitään hyvää sanottavaa tästä leffasta.
Einari keskipörhölä
29.04.06 klo 16:57
Billy pojun äidin mielestä on tosi runollista siinnä loppu vaiheessa kun tämä mauste hässäkkä on muotoutunut juuri sellaiseksi kuin eri tilanteet leffassa johdattivat siihen pisteeseen.
Äitiä vituttaa perhe huolet ja hän on vähän hullu. Todella joitain teinejä perseelle potkiva.
jussi
22.04.06 klo 21:35
tämä elokuva on niiin yhdeksänkymmentä lukua että itseäni
alkoi huvittaa elokuvan alussa hieman.muuten älkää antako videon kannen tekstin narrata teitä.sillä ykkönen oli paljon väkivaltaisempi
ja näin ollen videon kannessa puhutaan puuta heinää.
ihan hyvä teinikauhupätkä. olen kylläkin nähnyt parempia
Don`t_Answer_the_phone
02.04.06 klo 14:31
Olihan tää ihan ok. Ei mikää maailman paras kauhuleffa, mutta iha katottava. Olisi kyllä voinut tehä paremman jatko-osan koska se eka osa oli kylläkin todella hyvä.
Sisilisko
31.12.05 klo 01:39
Miksi pitää tehdä osa 2, jos ykkönenkin on tylsä?
Ihan roskaa! Katsokaa ykkönen mielummin tai sitten jotain muuta.
Markus
28.10.05 klo 13:19
Tämä on sarjan paras ja pelottavin osa. Suosittelen!
hotdevil-92
02.05.05 klo 14:26
tääkin leffa oli hyvä(niinku kaikki screamit) mut jotenki tylsähkö... silti suosittelen joillekin
Roxy
26.02.05 klo 20:15
Kaikki oli taas arvattavissa. Ja juoni oli jotenki ihan typerä. Tää oli tod huonompi ku ykkönen.
MÄ
12.01.05 klo 14:04
Tää menee vähän niin kuin samaan kastiin kuin se eka Scream leffakin. Huvittavaa kauhua, ei pelota mutta eipä tarvii pahemmin mtn ajatella tätä kattoessa eli aivotnaulakkoon-osastoa.
joo o
02.01.05 klo 15:42
tää o ihan hyvä... mut enemmän sais olla jännitystä....
awjiop
19.12.04 klo 18:46
mun mielestä tää oli vit#n hyvä
mauge
09.10.04 klo 15:45
Naamari on hyvä. Muu on syvältä.
DonJulzu
22.08.04 klo 13:53
Pöh! Teinikauhua! Ei voi sanoa, kuin,että paskaa on.
mirska
06.08.04 klo 09:11
hyvä, mut ei yht hyvä ku ykkönen. fiksu murhaaja.
Scream for me
05.08.04 klo 16:50
Hyvä kauhuleffa ja kelpaa hyvin Screamin jatko-osaksi, parempi kuin ykkönen, hyvät näyttelijät, plussaa kauniille Courteney Coxille ja Sarah Michelle Gellarille
Mahtava leffa.
jade_1989
04.08.04 klo 15:23
Autokohtaus oli pelottava ja oli paljon säikähdysefektejä. Suunnilleen yhtä hyvä kuin ykkönen.
epid
12.02.04 klo 12:29
leffa anaalista ja helvetin syvältä sieltä.yksi kaikkien aikojen huonoimmista leffoista jota koskaan olen nähnyt tai ylipäätään tulen näkemään.elokuvan pitäisi olla kauhuelokuva mutta kauhua ei ole onnistuttu luomaan vaaan elokuva saa katsojan kusemaan housuun pelkästään sillä että se naurattaa niin helvetisti
gbr
03.02.04 klo 18:38
Ai kun pelottaa... -Jafar/Jafarin paluu
Joni
22.01.04 klo 21:34
hvyä! ykkönen on kuitenkin PARAS!
KS
13.01.04 klo 15:20
empä oikee tiiä siinä että`just ja just jakso olla hereillä..
Mies Savost
31.10.03 klo 12:12
Kyl tää menetteli, jos vertaa kolmoseen.Tais muuten olla jopa ykköstä parempi.Kekseliäst kun ne teinit puhuu eri kauhuleffoist, kattoo niit, ja sit niiden joukos on murhaaja joka kyselee niist. Ei niin pelottava, mutta aika humorisinen joissain vaiheissa. Ei huono.Kolmonen olis vaatinu panostust...
FF
31.10.03 klo 08:44
I like it! Hyvin näytelty ja hyvin ohjattu, suosittelen!
haudi
30.07.03 klo 14:57
Ykkönen oli parempi, mut kyl tää kakkonen menetteli. Ihan hyvä ja ok kauhuu.
Emma
22.06.03 klo 19:21
Enemmän toimintaa, mutta kelpasi noinkin! Scary moviessakin oli rajumpia kohtia! Siinä oli enemmän kauhua, vaikka onkin komedia... siis tappokohtia! Screamissa ei edes viilletty kauloja... vissiin... niin kuin Scary moviessa! Mutta ihan magee leffa!!!!!
Thoke
18.02.03 klo 21:18
Häviää selvästi ykköselle. Leffa kärsii myös pikkuisesta tylsyydestä. Homma ei toimi niin hyvin kuin ykkösessä. Muuten leffa on ihan ok. Leffa on ihan keskitasoa, ei muuta.
Jani
09.02.03 klo 09:10
On sentään parempi kuin ykkönen. Scary Movie 2 on parempi.
Ash
08.02.03 klo 23:53
Taso laskee humattavasti ykköseen verrattuna, mutta käsikirjoitus on paikoitellen erittäin ovela vaikkakin lopussa oleva kamppailu teatterissa on niin (tahattoman)koominen että oksat pois. Näyttelijöidenkin taso heikentynyt vaikka David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox Arquette ja Jamie Kennedy vetävätkin roolinsa uudelleen hyvin. Wes Craven ohjaa kakkosen löysemmin kuin ykkösen ja tästä syystä jännitys on lähes nollilla. Ja elokuvan keskellä oleva teatterikohtaus on tappavan tylsä. Ei Scream2 kuitenkaan niin kamalan huono ole. Siinä on neljä ihan taitavaa näyttelijää ja muutama erittäin nerokasta juttua. Vertakin on lisätty mukavasti ja jatko-osa keskustelu on hauska. Muuten häviää kaikessa edeltäjälleen.
Huuto
08.02.03 klo 11:58
Irvailu kauhuelokuvien jatko-osille on hyvä idea. Itseironia, joka juuri ja juuri kantaa 3 pojon verran.