Pieni suklaapuoti (2000)
Alkuperäinen nimi: Chocolat
Äiti ja hänen pieni tyttärensä avaavat suklaapuodin pienessä ranskalaiskylässä. He saavat osakseen runsaasti kyräilyä ja ennakkoluuloja, mutta kun kylän väki heltyy maistamaan puodin antimia, asiat muuttuvat kertaheitolla.
- Lasse Hallström
- Joanne Harris, Robert Nelson Jacobs
- Alfred Molina, Carrie-Anne Moss, Johnny Depp, Judi Dench, Juliette Binoche, Lena Olin, Peter Stormare
- Iso-Britannia, USA
- Kielet:
- englanti
Arvostelut
Herkkupala komedian ja tunnelmallisuuden ystäville.
Paikoilleen jämähtäneen maalaiskylän rauha järkkyy, kun paikkakunnalle saapuu kulkurin elämään tottunut Vianne Rocher (Binoche) tyttärensä kanssa. Vianne avaa pienen suklaapuodin, jonka herkullisinta eivät kenties yllättäen olekaan suklaat, vaan se, että omistajatar osaa arvioida asiakkaasta, millaista suklaata tämä tarvitsee... Suklaita on eri tarpeisiin ja ne ovat erittäin salaperäisiä niin nimiensä perusteella kuin muutenkin...eikä ihmekään, maya-intiaanien resepteillä tehtyjä kun ovat. Ja tätähän jotkin eivät voi sulattaa. Pormestari aloittaa henkilökohtaisen sodan suklaakauppaa vastaan ja saa osan hämillisistä kyläläisistäkin puolelleen. Ja kuin pisteenä iin päälle soppaa saapuu sekoittamaan vielä Johnny Deppin roolihahmo jokirottaseurueineen.Hmm...
Pieni suklaapuoti on maanmainio herkkupala komedian ja tunnelmallisuuden ystäville. Johnny Depp ja Juliette Binoche pääosien levottomina sieluina ja Judi Dench nautinnollisuutta terveytensä kustannuksellakin haikailevana surullisen hahmon ritarina tekevät todella vakuuttavaa työtä. Etenkin Judi Dench sopii roolihahmoonsa kuin valettu ja hahmo onkin kenties mieleenpainuvin ja eniten ajatuksia herättävä koko suklaailoittelusta.
Kyläläisten ennakkoluulojen, tekopyhyyden ja pormestarin "sokeuden" takia Lansquenetin kylässä tapahtuu myös vakavia, surullisia ja vaarallisia asioita, joiden seurauksena jotkut kuolevat, jotkut surevat ja jotkut avaavat silmänsä. Lopussa pormestarin irvikuvasta sukeutuu sulavakäytöksinen kreivi ja levottomat sielut löytävät leposijan. Kaiken kaikkiaan tyypillistä Hollywood-elokuvalle, lopunhan on pakko olla onnellinen...
nimimerkki: Kaisa Malinen
Vieras
Arvosteltu: 01.08.2003
Katsottu: Kotona
Makeaksi maustettu, mutta todellinen herkullisuus puuttuu.
Pieneen ranskalaiskylään saapuu pohjoistuulen mukana Vianne (Juliette Binoche), yksinhuoltaja ja makeisalan kosmopoliitti yrittäjä. Uskontoa harjoittamaton itsenäinen nainen aiheuttaa närää moninaisissa tahoissa joihin liittyy mm. paikallinen isoherra kreivi de Reynaud (Alfred Molina). Vianne osoittautuu konservatiivisen pinnan alla kuohuvien virtojen katalyytiksi ja apua tulee mukiloidulta Josephine Muscatilta (Lena Olin), jonka juopotteleva ukko Serge (Peter Stormare) joutuu omaan piinapenkkiinsä. Suklaapuodin asiakaskuntaan istuutuu myös arvokas matriarkka Armande Voizin (Dame Judi Dench), mutta todellisena sekoitteena on renttucharmin ruumiillistuma Roux (Johnny Depp).
Lasse Hallström on erikoistunut lämpimiin, miltei päämäärättömiin draamoihin joissa on paljon värikkäitä henkilöhahmoja. Pieni suklaapuoti napauttaa ulkokultaisen yhteisön pintaa silkalla herkullisuudella ja lempeydellä. Robert Nelson Jacobsin sovitus Joanne Harrisin romaanista tuo esiin pinnan alla möyrivää tekopyhyyttä, kuten myös 'säädyttömien' rehellisyyttä, rohkeutta ja sinnikästä viisautta. Huumoria on myös mukana tarinaa värittämässä.
Juliette Binoche on tapahtumien keskipiste mikä kuitenkin kokee painostuksen koko voiman ja Johnny Depp antaa renttucharmille ruumiillistuman, mutta ei yhtään enempää. Pääosakaksikon ulkopuoliset näyttelijät kuitenkin hallitsevat elokuvaa. Alfred Molina on suorastaan ikävystyttävä kreivi de Reynaud missä kuitenkin on väriä. Peter Stormare tekee taas eeppisiä saavutuksia tavoittelevan retkuroolin ja Lena Olin käyttää kykyjään murjottuna vaimona. Arvokkaiden isoäitien Dame Judi Dench tekee kuitenkin loistavan suorituksen auktoriteettejä ja tapoja kumartelemattomana Armande Voizinina joka ei aio antaa periksi nytkään millekään. Selkeästi huomaa että vanha kaarti (Molina, Dench) painaa päälle hartiavoimin ja muut jäävät auttamatta ohuiden hahmojensa uhreiksi.
Lopputulos on melkoisen suklainen yhteisökuvaus, mutta syytä on muistaa että käsittelemätön suklaa on kitkerää - vasta makeuttamalla siitä tulee herkkua. Pieni suklaapuoti on makeaksi maustettu, mutta siitä puuttuu se todellinen herkullisuus joka luo kestäviä klassikoita.
Jurpo
Tähtääjä, 889 arvostelua
Arvosteltu: 05.04.2011
Katsottu: Kotona
Leffa on eräänlainen kannanotto yksilönvapauden puolesta.
Tarina ahdasmielisestä pienestä kyläyhteisöstä jossain Ranskassa -60 luvulla. Kyläläiset elävät herran pelossa. Tilanne on päällisin puolisin hallinnassa, kiitos kirkossa käynnin, yleisen teeskentelyn ja herra pormestarin valvovan silmän. Pinnan alla kuohuu, on juopottelua, vaimon pieksämistä ja muuta vähemmän kunnioitettavaa toimintaa.
Uskonnollista ja teennäistä kyläyhteisöä saapuu järkyttämään ateisti, Vianne (Juliette Binoche) "isättömän" lapsensa kanssa. Elämän perusarvoja (kirkko, nyrkki, hella) kunnioittamaton kiertolainen Vianne perustaa syntisen hyvää Maya-intiaanien resepteillä tehtyä suklaata myyvän putiikin kylään. Suklaasta löytyy makuja, tehoja sekä nautintoja moneen lähtöön. Kylän pormestarin ja Viannen välillä alkaa kiivas taistelu (uskonto vs. nautinnot) kyläläisten sieluista. Molemmat tahot tuputtavat omaa elämänkatsomustaan näkyvin ja näkymättömin keinoin ihmisille.
Leffa on eräänlainen kannanotto yksilönvapauden puolesta. Pormestari on selkeä pahisdiktaattori ja hyvää edustaa Vianne maukkaine suklaineen. Viannen suklaapuoti toimii normaalin liiketoiminnan ohella myös ensikotina ja psykiatrin vastaanottona. Markkinatalous lomittuu tietenkin mukavasti lopulta uskontoon ja Vianne lyö rahoiksi sekä kaikki ovat kavereita.
Pläjäyksen toteutus on silmiähivelevän hienoa ja näyttelijähommat toimii. Leffaan uppouttuu kuin kuin kuuma veitsi suklaaseen. Ohjaaja Lasse Hälströmillä on taito sitoa katsoja kiinni penkkiin. Tämän ovat todistaneet monet aikaisemmatkin referenssit.
Pieni huomio lopuksi: Kylästä puuttui hammaslääkäri, jonka businekset olisivat kasvaneet Viannen tulon myötä. Tosin eihän leffoissa muutenkaan pestä pahemmin hampaita.
arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 14.10.2001
Katsottu: DVD
'Mmm... marab... eikun Pieni suklaapuoti', huokailee (nais)yleisö Lasse Hallströmin ohjaaman makeahkon leffan aikana.
"Mmm... marab.. eikun Pieni suklaapuoti", huokailee (nais)yleisö Lasse Hallströmin ohjaaman makeahkon leffan aikana. Suklaa valuu vielä lopputekstienkin ylitse ja kaakaota ei kai tee heti mieli maistella...
Vaan romantiikkaa tarjoileva suklaapuotitarina ei ole sieltä sokerikuorreteosaston huonoimmasta päästä. Juliette Binoche hymyilee maireasti ja Johnny Depp miellyttää naisyleisöä (lue: kohdeyleisöä) taas mustalaishenkisenä herrana. Vaikka Depp ei Mies joka itki -rainan vastaavan tyyliseen ja loistavaan rooliin ylläkään, itse päätarkoitus täyttynee näinkin.
Sokerisen tarinan miljöö on vähemmän sokerinen, osaksi jopa surumielinen. Uskovainen ja tunnelmaltaan pelottavan rajoittunut kyläyhteisö katselee epäluuloisesti, kun neiti Vianne (Binoche) saapuu paikkakunnalle suklaata kaupittelemaan. Vianne ei selvästikään miellytä yhteisön pääjehuja, ja sen hän kohta saa huomatakin. Syrjinnästä huolimatta Vianne & hänen tyttärensä vääntävät suklaata kansalle ja siitähän kansa pitää. Eikä tarinassa tarjoiltava nautintoaine edes näytä aiheuttavan iho-ongelmia saati kuluttavan hampaita. Hyvä niin. Erikoisreseptillä valmistettu sokolaati käy kaupaksi yhä paremmin, ja kohta konflikti valtaapitävien sekä suklaata palvovien kesken on valmis. Törmäyksen suuruutta vähennä ei se, että Vianne ihastuu Deppin esittämään vihattuun ukkopahaseen.
Näyttelijäsuoritukset ovat pääsääntöisesti laaduikkaita ja kerrontatapa hillityn hidastempoinen. Rambohuivein varustautuneiden actiontyyppien kannattaa varoa, etteivät tukehdu suklaakonvehteihinsa nukahtaessaan töllön eteen. Myös "leffasokeritautisten" kannattaa varoa imelyyttä. Muut varmasti nauttivat kitaran soidessa ja laatusokerin pöllytessä. Depp-fanien innosta en tohdi mainitakaan.
Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 813 arvostelua
Arvosteltu: 09.06.2005
Katsottu: DVD
Kulkee imelyyden rajamailla sortumatta kuitenkaan pahoihin ylilyönteihin.
Eletään vuotta 1959, kun pieneen ranskalaiseen kyläyhteisöön saapuu Vianne-niminen (Juliette Binoche) nainen tyttärensä Anoukin (Victoire Thivisol) kanssa. Uskonnollinen, pidättyväinen ja kaikin puolin konservatiivinen kyläyhteisö ei ole kaikista joviaaleinta porukkaa toivottamaan kirkkoa vieroksuvaa ja "radikaalia" Viannea tervetulleksi. Kun vielä naikkonen avaa häpeämättömästi suklaapuodin alkaa erittäin tiukkakurisen pormestari Reynaudin (Alfred Molina) mitta olla täysi. Hän alkaa kääntämään kylän ihmisiä Viannea ja hänen putiikkiaan vastaan, toivoen että nainen ymmärtäisi pakata kimpsunsa ja kampsunsa kiireesti ja häipyä kylästä. Taistelun jatkuessa, pormestarin harmiksi tulevat myös kylän kupeeseen rantautuneet kiertolaiset. Vianne ystävystyy lähemmin Roux-nimisen (Johnny Depp) kiertolaisen kanssa, ja hakee tästä tukea kamppaillakseen pormestarin käännytystyötä vastaan.
Tämä elokuva on Johnny Deppille toinen esiintyminen Lasse Hallströmin ohjauksessa. Ja kuten ensimmäinen, Gilbert Grape, tämäkin elokuva sijoittuu pikkukylään. Rajatun alueen ja vähäisten hahmojen käyttö näyttää sopivan Hallströmin tyylille, sillä hän saa näistä vähistä aineksista koottua jälleen kelpo pätkän. Ohjaus on tehokasta, ja jännitteitä luodaan hyvin hienovaraisesti. Elokuvan tempo ei ole kovin suuri, ja se seikka yhdessä kohtuullisen pitkän keston kanssa saattaa tylsistyttää osaa katsojista.
Elokuva on hyvin kaunis. Kuvaus on onnistunut vangitsemaan ranskalaisen idyllin ja sitä on mukava katsella. Valaistus ja värit luovat elokuvasta hyvin lämpimän ja positiivisen kuvan. Musiikki on hienoa ja tilanteeseen sopivaa. Kappaleita on esittämässä myös Johnny Depp, jonka kitaran soitantaa kuullaan elokuvassa ja sen soundtrackillakin.
Näyttelijöiden suoritukset onnistuivat vaihtelevasti. Mielestäni parhaimman roolin elokuvassa tekee Alfred Molina pormestari Reynaudinina. Molina pikkutarkkana ja vanhoihin kaavoihin kangistuneena pormestarina on oikeastaan ainoa, joka pystyy luomaan elokuvaan tunnelmaa, ja viemään tarinaa eteenpäin. Juliette Binochen rooli on ilmeisesti vain näyttää hyvältä. Muuten roolista jää vähän valju kuva, eli ei todellakaan saamansa Oscar-ehdokkuuden arvoinen. En pitänyt myöskään Hallströmin vaimon Lena Olinin suorituksesta. Mielestäni Olin on yliarvostettu näyttelijätär taitoihinsa nähden.
Elokuvasta lohkeaa myös pienehkö rooli Johnny Deppille. En voi olla ihmettelemättä kuinka noinkin nimekäs näyttelijä ollaan saatu melko joutavanpäiväiseen rooliin. Rouxin hahmolla ei ole tarinassa paljoa tekoa. Se mitä Deppin pitää tehdä, sen hän tekee ammattimiehen ottein. Pelkästä mustalaishurmurin roolista Depp saakoon *** -laakia.
Lasse Hallströmin Pieni suklaapuoti on hyvin lämminhenkinen draama, jonka sanoma on erilaisuuden hyväksyminen. Tarina etenee ihan mukavasti, vaikkakin tempo on hidas. Elokuva kulkee imelyyden rajamailla sortumatta kuitenkaan pahoihin ylilyönteihin. Hallströmin pikkukylädraama jättää mukavan lämpimän mielikuvan, mutta erinomaisten elokuvien joukkoon se ei yllä.
nimimerkki: John Christopher Depp II
DeppiFani
Jaaha

WillFilm2001
18.01.13 klo 19:08
Tosi hyvä Deppin toisenlainen elokuva. Tekee mieli miltei kokoajan syödä suklaata ja juoda kaakaota. Julitte Binoche matkaa tyttärensä kanssa ympäri Ranskaa perustaen joka kerta pieneen kylään suklaapuodin, jossa myydän heidän suvun intiaanireseptejen suklaita, sekä Binoche omistaa suvun arvokkaan vaasin. Kaupunkiin saapuu jokirotta Johnny Depp, kaikki muuttuu ja pääsiäinen koittaa. Syttyy tulipaloja ja kirkko menee vastaan, vaimoaan pahoinpidellyt mies menee pyhäkouluun ja Binochea pidetään noitana. Parhaimpia romantiikkaleffoja.
4/5
mauge
Tähtääjä
18.12.11 klo 10:17
Aavistuksen laskelmoitu paketti on suunnattu naisille. Sisältää romantiikkaa, Johnny Deppiä ja suklaata.
Mustalaiskitara soi. Horttokaaloa ei silti näy.
Lasse Hallströmin pettämätön henkilöohjaus pelastaa paljon. Vahvat näyttelijäsuoritukset vievät tarinaa mutkattomasti eteenpäin. Binochen sensuelli, mutta päättäväinen, äiti sulostuttaa ja herkistää. Hänen suklaakauppansa pyrkii tuomaan ihmisille hyvää, mutta joidenkin vihamielisyys elää valitettavan syvällä. Deppin roolin vahvuus ei aukea. Sen sijaan Judi Denchin leskirouva on sydäntälämmittävän aito.
DeppiFani
26.03.11 klo 21:19
Niinkuin yleensä Lasse Hallström saa katsojan kiinni penkkiin loppuun asti. Elokuva etenee ihan mukavasti ja oli muutenkin ihan ok katsottavaa. Johnny Deppiä olisi voinut tosin olla enemmänkin
3+/5
Jaaha
15.03.11 klo 15:35
Mukava pieni elokuva. Pakko vaan saada suklaata sen katsomisen jälkeen...
barros
10.12.10 klo 21:57
Tekisi mieli taas haukata melkein. Pieni ja onnettomuus altis suklaapuoti muuttaa ranskalaisen kylän perukoille. Deppiä ei pysty vakavalla naamalla tähän komediaan liittämään, vaikka hyvin osaakin kujeilla aiheen parissa.

AAnyway
21.09.10 klo 21:24
Ihana sympaattinen. Näin murretaan ihmisten ennakkoluulot suklaalla. Aivan loistavaa
Tosin omalle vyötärölle tämän leffan katsominen ei tee hyvää
rillijulle
Tykittäjä
08.08.10 klo 14:47
Suloinen ja visuaalisesti nätti elokuva, muttei kuitenkaan päässyt sen kummemmin koskettamaan. Ohjauskin on aika pitkälle moitteetonta, varman päälle pelaavaa, eikä näyttelystäkään juurikaan pahaa sanottavaa tahdo löytyä. Ainoastaan lopuksi jäi "tässäkö tää ny oli"-fiilis, että johonkin ehkä jatkuvasti pyrittiin, muttei koskaan päästy sinne asti. Keskinkertainen.
Timppa78
21.07.10 klo 15:19
Mukavan tunteikas, mutta toisaalta sisältää paikoitellen liikaa siirappia ja epäaitoa epäitsekkyyttä.
angakok
13.06.10 klo 15:30
Ihana elokuva, ihanat näyttelijät ja sai himoitsemaan suklaata.
Von Liebermann
13.06.10 klo 11:16
Leppoisan charmantti filmi, jossa iloa silmälle suovat sekä suklaaleivonnaiset että hehkeä Juliette Binoche. Parhaista roolitöistä vastaavat Judi Dench kärttyisenä vuokraemäntänä ja John Wood iloluontoisena vanhana herrasmiehenä.
sarya
10.04.10 klo 19:40
Ihan suloinen.

(Ja Depp oli haaaawt. 8D)
Key
21.03.10 klo 15:10
Mukavan rauhallinen elokuva, mukavan rauhallinen tapahtuma paikka ja mukavan rauhalliset näyttelijät. Hyvällä juonella on hyvä aloittaa juuri tälläinen elokuva juonessa saa viihtyä pitkän aikaa ja se on hyvä se. Tapahtuma paikka eli kylä, on sopiva ja nautinnollinen valinta tähän draamaan. Eikä kauheaa vaeltelua ole. Näytteliät ovat loistavasti valittu. Juliette Binoche näyttelee Viannea hyvin, Vianne on lempeä ja rauhallinen nainen. Johnny Depp on yksistä syistä jonka takia katsoin tämän elokuvan. Johnny onnistuu aina hyvin, joissakin kohdissa saattaa nähdä Johnnylla hymynvilauksen huulilla.
Keräilijä
30.01.10 klo 12:42
Ihan hyvä leffa. Aika erikoinen.
3/5
emma-
10.06.09 klo 16:33
Oikein mukava rauhallinen elokuva

DRUGS
09.02.09 klo 22:04
Ihan mainio romanttinen draama joka ei kuitenkaan lyö yli. Johnny Depp veti roolinsa hyvin mutta mielestäni tämäntyyppiset roolit ei kyllä niin sovi Deppille. Lena Olin ja Juliette Binoche vetivät roolinsa myös hyvin.
janp
23.01.09 klo 20:55
Herkullinen leffa, rauhallinen tempo josta yleensä pidän, mutta jäi ehkä aavistuksen tylsähköksi. Näyttelijöille propseja.
buumi
10.01.09 klo 17:47
en tykänny 2,5/5
CreepyShadow
06.01.09 klo 11:36
Hyvä ja kaunis elokuva, jossa on myös hyvät näyttelijät.
Rambätmän
30.11.08 klo 15:44
Lämmin ja mukava elokuva suklaan ystäville.
Lemmi
05.05.08 klo 15:58
Leffaa katsoessa tuli makeanhimo. Niin herkullisen näköinen leffa, itse pidin kovasti ja tulen vielä katsomaan monta kertaa uudestaan ja uudestaan. Roolisuoritukset ihan hyviä.
Dima
11.12.07 klo 09:32
Odotin hieman enemmän, roolisuoritukset jäivät vähän haaleiksi ja syvällisyys puolivillaiseksi. Parhaiten onnistui Alfred Molina. Pitkä miinus englannin kielen käytöstä, autenttista ranskalaiselämää saati kylätunnelmaa tällä ei ilmeisesti haettukkaan. Kylän utuista ilmapiiriä myös alleviivattiin himpun verran häiritsevällä tavalla. Silti pikkukiva katsottava.
chocolate
28.06.07 klo 19:04
Ai jai.. Tätä katsoessa on parasta olla suklaalevy, jos toinenkin sohvalla vieressä. Nautittava elämys, niin sanoakseni:) Tämä on Johnnyn söpöin rooli, sen sanon. Harmi että hänen osansa on niin pieni koko kokonaisuudessa. Mutta olen seuraavan kommentin myötä sanonut sanottavani: Ostakaa suklaata!
äjä
27.05.07 klo 17:10
Lisää Hällströmin ykkösleffoja jossa Depp on jälleen mies paikallaan. Naiset vavahtukaa hän on tässä aika kiehuva.
Akatora
05.02.07 klo 17:44
En osaa sanoa kuin että:Jos pidät räiskinnästä,älä vaivaannu.Tää on hyvän mielen elokuva!
(Paitsi jos diggaa Johnny Deppiä,se on tässä elokuvassa parhaimmillaan koska on yhtä syötävä namu kuin suklaa....xD)
suklaaholisti
26.01.07 klo 22:35
Herkullisen makean suklaakonvehdin tavoin elokuvakin on nautinto. Roolisuoritukset ovat hyviä ja juoni vailla vertaansa. Leffan ainoa miinus onkin, että olen lukenut kirjan, johon kyseinen raina perustuu, jonka myötä, voin vain ihmetellä, miksei leffasta tullut parempi. Tietenkään lyhyeen elokuvaan ei voi sisällyttää yksityiskohtaisia selostuksia jokaisesta kohtauksesta, mutta kirjan loistavuuden varjossa leffa ei enää vaikuta niin ylivoimaiselta.
Suosittelen silti leffaa kaikille romantiikan ystäville, sillä se on niin kaunis, idyllinen ja herkullinen tarina, ettei toista ole.
Jay
25.09.06 klo 01:36
Vältä tätä! Niin feministinen elokuva että mieskatsoja voi pahoin. Ja todella ärsyttävä ja suorastaan etova naispääosakolmikko. Juliette Binoche, Judi Dench ja Lena Olin. Pelkän suklaan voimin muka koko kaupunki polvillaan. Lasse Hallström on tosiaan osannut vetää oikeista naruista saadakseen naiset puolelleen.
Mutta ohjaustyö oli hyvää. Jaksoin katsoa loppuun. Ja Depp myös. Itseasiassa ilman häntä tämä ois jäänyt katsomatta. Harmi että oli niin pienessä osassa.
Kaura
19.05.06 klo 20:51
Aika keskinkertainen elokuva, mutta Johnny Depp pelastaa kaiken. Näistä kolmesta pisteestä kaksi menee Depille ja yksi on säälipojo. En kyllä tajua, miksi pitää puhua englantia ranskalaisittain murtaen. Olisivat hommanneet ranskalaisia näyttelijöitä tai puhuisivat ihan normaalia enklantia. Lasse Hallström ei ole mikään lahjakkuus kyllä tällä alalla.
anzu
14.04.06 klo 14:24
Ihana
Mahtava juoni ja mahtavat näytteljät. Johnny Depp
RockLikeFuck
22.01.06 klo 00:46
Ihana pieni lässy-elokuva. Sopii kaikille romantikoille jotka tykkää onnellisista lopuista ja pinnallisista henkilöistä. Loistavaa leffassa on ainoastaan pikku kaupunki, joka on täynnä salaisuuksia. Haloo! Kaikki ei ole kuitenkaan musta-valkoista.
Rosalina
11.09.05 klo 18:03
Ihanan tunnelmallinen elokuva, värit ja musiikki upeat!
Cinderella
14.08.05 klo 19:55
Täytyy myöntää että ensimmäisellä kerralla aloin leffaa katsoa pelkästään Deppin takia... kuitenkin tarina iski, ja uppouduin täysin
No, olisihan Deppiä voinut hieman enemmän näkyillä, mutta olen kiitollinen näinkin. Jotenkin jäi kuitenkin häiritsemään sen satu-tyylinen juonikulku: Suklaa pelastaa kaupungin. Oli hyvä leffa kyllä.
maimu
10.08.05 klo 21:28
Kaunis elokuva. Ihanat värit,lavasteet ja hyvät näyttelijät. Romanttinen, hauska,surullinen ja älykäs elokuva. Jos pidit Joanne Harrisin kirjasta, katso elokuva elokuvana, sillä juoni ei juuri seuraile kirjan tapahtumia.
Pheonix
05.07.05 klo 20:02
Romantiikkaa, huumoria.. Hyvistä aineksista syntyi hieman erilainen ja vähän surullinenkin, mutta hieno leffa.
kirves
29.03.05 klo 13:49
ihana elokuva Johnny Depp oli ihana. elokuvassa ei ehkä tapahtunut niin paljon. mutta se oli kiintoisa ja hieman surullinen.
Pocahontas
14.02.05 klo 19:11
Niin mielettömän ihanaa musiikkia! Lumos mut IHAN täysin. Tarinakin on valloittava ja vaatteet, henkilöt kaikki on mun makuun.
Juntsu
07.02.05 klo 22:20
Ihana rakastan
eka kerralla katsoessani lumouduin, vaikka monet sanovat surkeaksi
tykkään tästä elokuvasta ^^'
Sara
06.01.05 klo 18:09
Tosi hyvä elokuva.Se kiirinyt parhaimpien joukkoon listallani hyvien näyttelijä valintojen perusteella.Myös oiva juoni on innostanut minua katsomaan elokuvaa kerta toisensa jälkeen uudestaan.
Hally
03.01.05 klo 12:31
Humoristista ja romanttista katsottavaa alusta alkaen! Suklaan ystäville herkullinen elokuva!;) Juliette näyttelee upeasti ja Johnnyn huumorintaju loistaa tässä elokuvassa!Mainio rakkaustarina, katsokaa!
herkkusuu-89
15.10.04 klo 18:40
Leffan katsomisesta on kulunut aikaa.Mutta muistan tuon kyseisen leffan.Se oli mukava
harmitti kun ei ollut mitää naposteltavaa,mutta se ei haitannu,kun leffassa oli ihania suklaakarkkeja ym. mutta niitä ei voinut syödä vain katsoa..kun olin katsonu tuon leffan,tajusin jonkun aikaa sen jälkeen että tuo Kulkuri oli Johnny Depp.Aika hassua vai mitä?Juliette oli loistava näyttelijä.Minua vain ihmetyttää kun kaikki jotka arvostelevat leffat niin,he kertaavat koko tarinan.Onko pakko kerrata tuo koko tarina?(Tämä ei koska tuota leffaa)Leffa oli ihan mukava.Olen vähän hämmentynyt kun en muista leffaa kokonaan.No mutta ei se mitään.Leffa oli loppujen lopuksi hyvä.
Girl90
06.10.04 klo 16:03
Aivan mahtava! Romanttinen ja seikkailunhaluinen...
Hanska
21.09.04 klo 15:42
Viihdyttävä. Jos romanttinen komedia menee, tässä hyvä sellainen.
Leffahullu
12.09.04 klo 15:52
Tosi suloinen elokuva. Teki heti mieli suklaata.
jenny
22.07.04 klo 23:28
aika pitkä ja tylsä elokuva mutta johnnya jaksoi katsoa.
-lellu-
23.06.04 klo 18:25
Kaunis leffa, Juliette Binoche ja koko muu näyttelijäkaarti tekee hyvää työtä. Johnnyn rooli oli pettymykseksi pienempi kuin luulin, ja hän vetääkin aika keskiverron suorituksen. Pidin kuitenkin elokuvasta, ei missään nimessä huono, kestää vielä toisenkin katselukerran.
Hax
14.06.04 klo 15:39
Elokuva on pelkkää paskanjauhamista ja typerää sekä tylsää draamapaskaa. Elokuvan pitäisi viihdyttää katsojaansa, mutta tämä ei tee sitä tippaakaan. Tätä katsoessa voi ottaa samalla pienet päiväunet.
Harry
03.06.04 klo 11:47
Viihdyttävä, sympaattinen, pikkusievä - ja ylimakea: tietysti!
1-2-3
22.05.04 klo 22:23
Yllätti positiivisesti!
houre
14.04.04 klo 22:35
Ihana, kaunis ja suklainen. Näyttelijät aivan oikeissa rooleissa. Toisella katselukerralla alkaa vaikuttaa kumminkin vähän teennäiseltä.
Thoke
22.03.04 klo 18:56
Pidä todella paljon melkein kaikista Hallströmin elokuvista, tietenkin Uskottomasti sinun -elokuvaa lukuun ottamatta. Tämä oli pieni piristysruiske, jonka toteutustapa on hieno. Silti pidän enemmän Hallströmin Gilbert Grapesta, joka on thän mennessä hänen paras leffansa.
Harmiton draamakomedia arjen tapahtumista. Pieni siirappisuus ja muutamat kliseet häiritevät kuitenkin tunnelmaa. Arkkipahis Peter Stormare, aina hyvä Johnny Depp ja tällä kertaa vakuuttava Juliette Binoche vetävät kaikki hyvät roolisuoritukset. Shown varastaa silti Judi Dench tuittupäisenä mummona. Ihan kiva pläjäys, jonka seurassa viettää yhvden illan. Van Damme -fanien tuskin kannattaa vaivautua. Leffaa kyllä vaivaa pieni Hallströmimainen kerrontatapa, josta tosin itse pidän.
fani92
10.03.04 klo 19:46
Leffassa ei ole erityisemmin juonta, mutta suklaasilmäisen Johnny Deppin takia leffa tuli kuitenkin katottua nelosen leffaputkesta muutama viikko sitten:)
I love romantic
29.02.04 klo 12:16
"Herkullinen" elokuva. Somassa pienessä kylässä kuvattu filmi on romanttinen eikä liikaa väkivaltaa sisältävä. Nannaa...
Indy
27.02.04 klo 14:40
Leffasta puuttuu juoni ja kädessä pitäisi olla suklaata. Kaksi huonoa juttua, mutta kahdesta pahasta valitsisin kuitenkin suklaan. Leffa ilman juonta on kuin laiva ilma purjeita!
Pieni kaupunki ja sen ihmiset sytyttävät aina. Jokirotta ja Inka-tuulten tyttö sopivat romanttisesti yhteen. Johnny Depp ja kaunis kitara tekevät säväytyksen.
Muuten en leffasta kovin pidä, sillä purjelaiva tarvitsee purjeensa. Mitä suklaapuotikaan olisi ilman suklaata?
Onelian
19.02.04 klo 09:16
Ihanan tunnelmallinen elokuva, saa hyvälle mielelle. Suosittelen!
innokas fani..
15.02.04 klo 23:35
niin ihana elokuva, ku olla ja voi parempaa ei löydy. ja sain vielä ihanan unelman jonka aion toteuttaa muuttaa tonne missä nuo on kuvattu, oi miten ihana elokuva ei voisi parempaa löytyä. tosi hyvät näyttelijät , parhaimmat olivat Juliette Binoche, Johnny Depp ja sit se elokuvassa sen julieten tytär... minä toivon että muutkin tykkäsivät paras elokuva koko maailmassa..
juliette
10.02.04 klo 10:35
johnny... ihana leffa... kiitos mr. deppin. juliette binochekin on tosi nätti!
Viisas
01.12.03 klo 16:47
Jotenkin ällöttävä elokuva. Ei iskenyt, ei sitten kirveelläkään.
singarita
01.11.03 klo 13:40
Täydellistä!
Shweeby
20.10.03 klo 17:33
Ihana elokuva,jonka voi katsella uudestaan ja uudestaan. Aika viaton, ei mitään sotia ja aktionia. Oikeastaan se on 3.5 pisteen arvoinen, mutta lisäpisteitä tulee tietenkin Johnny Depp´istä,jota olisikin saanut näkyä vähän (ok,oikeastaan PALJON) enemmän.
Huippuleffa.
Slayer
18.10.03 klo 20:03
Juoni oli kivan omalaatuinen. Alku ja loppumolivat hyviä, mutta jossain kohdassa leffaa oli ihan turhaan pitennetty.
Johnny Depp valaisi tv:n ruudun kun salli leffaan ilmestyä. Leffaa oli kyllä mainostettu Deppillä kun se ilmestyi siihen vasta puoli välin jäkeen ja näkyi hyvin vähän aikaa.
Silti ihan kiva, mutta itselläni ei ainakaan suklaata enää tenhyt mieli kun sitä oli leffassa niin paljon.
Johnny Depp -fani
07.10.03 klo 20:42
Leffa oli liian imelä, mutta Johnny Depp on paras. Se sai huononkin leffan katsottavaksi.
Annie
05.09.03 klo 10:28
loistava lämminhenkinen elokuva ..
jossa on sekoitus draamaa ja komediaa..
ja saatta herättää suklaanhimoa (ainakin minussa
Einari Pieruämpäri
04.08.03 klo 09:22
Äh, oikein kliseinen elokuva. Tiesi koko ajan miten tarina etenee. Plääh, puistattaa!
fani
18.01.03 klo 16:12
täydellinen leffa!!! hyvännäköset päähenkilöt(varsinki johnny debb), mahtava juoni ja himottavaa suklaata
Suklaatyttö
17.01.03 klo 15:32
Ihana elokuva, jota katsoessa täytyy olla hyvää suklaata mukana!
jimmy
10.12.02 klo 12:17
Juliette Binoche on ihana, sille ei voi mitään.