Mars hyökkää! (1996)
Alkuperäinen nimi: Mars Attacks!
- Tim Burton
- Jonathan Gems
- Annette Bening, Danny DeVito, Glenn Close, Jack Nicholson, Lisa Marie, Martin Short, Michael J. Fox, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sarah Jessica Parker, Tom Jones
- englanti
Arvostelut
Tim Burton osaa myös kutkuttaa nauruhermoja.
Omituisia satuja tehden maineensa ansainnut Tim Burton osaa myös kutkuttaa nauruhermoja hillittömällä satiirilla ja Mars hyökkää huutomerkin kanssa on juurikin sitä. Maailmanhistoria kokee uuden käänteen ja presidentti James Dalen (Jack Nicholson) mukaan tilanne on siedettävä jos kaksi osaa valtiohallinnon kolmesta on yhä toimintakunnossa. Professori Kesslerin (Pierce Brosnan) mukaan Marsin asukkaat ovat rauhanomaisia kehityttyään niin pitkälle ja kenraali Decker (Rod Steiger) pitää tilannetta vakavana hätätilana. Niin tietysti onkin marssilaisten laittaessa tuulemaan ja isoäiti Norrisin (Sylvia Sidney) musiikkimaku on Maan salainen ase. Marssilaisten hyökkäyksen alkaessa Byron Williams (Jim Brown) on menossa kotiin ja matkaan tulee mutkia ja kälmi Art Land (Jack Nicholson) haluaa repiä tilanteesta hyötyä.
Tim Burtonin hallinnoima marssilaisten invaasio irvailee 50-luvun lentäville lautasille, mutta ei pilkallisella sävyllä, vaan oman huonoutensa tiedostaen. Alku on hieman hitaasti käynnistyvä, sillä henkilöhahmot eivät ole kovinkaan syvällisiä ja kestää aika pitkä aika ennen kuin komediajuna karkaa hallinnasta ja lastaa ruutuun hykerryttävän hauskoja, mauttomia ja absurdeja kohtauksia. Tom Jonesin (Tom Jones) esiintyminen Vegasissa joutuu keskeytetyksi ja lukemattomia muita hölmöjä ja hauskoja hetkiä on luvassa.
Burton on haalinut kasaan varsinaisen All Star-kastin ja suurin osa paukautetaan hengiltä erilaisilla morbideilla tavoilla. Jack Nicholson kahdesti ihan vain koska se on mahdollista ja muutenkin meno on kaoottisuudessaan hauskaa ja marssilaisten tempaukset ovat hykerryttäviä pikkumaisessa ilkeydessään.
Kokonaisuus ei ole mikään elokuvan merkkiteos, mutta se on hauska ja ottaa itsensä oikealla asenteella - itsetietoisella huonoudella joka kutkuttaa nauruhermoja.
Jurpo
Tähtääjä, 888 arvostelua
Arvosteltu: 10.10.2009
Katsottu: Kotona
Täyttä aivot narrikkaan viihdettä.
Nyt minä aion tehdä historiallisen teon ja antaa tälle elokuvalle 4,5! Joo, luulette että olen hullu mutten ole. Minä vain pidän tästä elokuvasta. Tämä on luultavasti yksi maailman aliarvostetuista leffoista. Joo, tiedän ettei tämä sovi ohjaajan tyyliin ja Burton ohjaa synkkiä leffoja ja tästä on synkkyys kaukana mutta mitä sitten? Saa kait Burton nyt muunlaisia leffojakin tehdä. Ja tämän jälkeen ei voi kun anoaettä Burton on ainakin yksi maailman monipuolisimmista ohjaajista. Ne jotka eivät pidä tästä voivat myöntää sen myös. Normaalisti synkkiä leffoja ohjaava Burton tekee tälläisen päättömän kreisi-sekoilu komeian. Camoon!? On se aika monipuolista.
Juoni on yksikertaisuudessaan sellainen että kreisin näköiset marsilaiset hyökkää maahan. Siitä sitten alkaa sellainen hullunmylläkkä ja sekoilujen sarja ettei uskokkaan.
Leffa on täynnä tähtiä. Jack Nicholson, Danny DeVito, Glenn Glose, Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Michael J. Foz, Jack Black, Anette Bening, Natelie Portman, Catherine Zeta Jones, Tom Jones.... lista on loputon. No, eihän aina mahtava näyttelijäjoukko takaa hyvää leffaa mutta tässä tapauksessa takaa. Jack Nicholson revittelee kaksoisroolissa jo aika vanhana miehenä. DannyDe Vito on myös loistava sivuroolissa. Ex-Bondi Pierce Brosnan proffana on myös mahtava. Jack Blackin vetää hyvän sivuroolin.
Iihmisten pitäisi ottaa se sellaisena mikä se on. Päättömänä kreisi komediana. Olkoon Burton ohjaamassa tai ei. Ei Burtonin tyyliä kyllä edes erota tästä elokuvasta. Mutta, se ei ole huono asia. Hyvä että Burton on muuntautumis kykyinen. Ja musiikit on vaihteeksi tehnyt Danny Elfman. Leffan marsilaisetkin ovat mahtavia. Hienon näköisiä. Hienon kuuloisia. Ja laser aseetkin ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan mahtavia.
Säälittää tämän elokuvan kohtalo. Ei elokuva mikään mestriteos elo mutta omalla tavallaan mahtva leffa. Täyttä aivot narrikkaan viihdettä.
Mahtavia yksityiskohtia ja oivalluksia leffa myös sisältää. Mutta elokuvassa ei ole draaman ripaustakaan. Että jos haluatta nähdä 100% komedian, se on tässä. Kerrassaan aliarvostettu leffa.
QT
Käyttäjä, 31 arvostelua
Arvosteltu: 12.03.2008
Katsottu: Kotona
Tähtikaartin mukanaolo haiskahtaa huonon käsiksen paikkaamiselta. Burtonin pahin floppi.
Tim Burtonin ura kulki 90-luvulla melkoista vuoristorataa. Ensiksi Saksikäsi Edward onnistui liki täydellisesti, sekä kaupallisesti että arvosteluiden osalta. Sitä seurannut Batmanin kakkososa aiheutti jo enemmän murinaa, ja lopulta Ed Wood –leffa osoittautui taloudelliseksi jättiflopiksi – huolimatta siitä, että kriitikot rakastivat kaikkien aikojen huonoimmasta ohjaajasta kertovaa rainaa. Niinpä Burton lähti uudelle polulle ja tarttui Mars hyökkää –projektiin.
Mars hyökkää on yhdistelmä Burtonin keräilykorteista repimää nörtti-intoa, ja parodiaa vanhoille science fiction –leffoille. Mukaan Burton keräsi ennätysmäisen suuren joukon huippunäyttelijöitä, mutta hieman tähtikaartin mukanaolo haiskahtaa huonon käsiksen paikkaamiselta. Mars hyökkää kun ei naurata, eikä viihdytä.
Kuten rainan nimi jo kertookin, kyse on Mars-planeetan suorittamasta (satiirisesta ja) massiivisesta hyökkäyksestä. Ilkeämieliset marsilaiset marssivat Ack Ack Ack Ack –huutojen kera planeetallemme ja räiskivät lasereillaan suorastaan holtittomasti. Jopa USA:n presidenttikin (Nicholson) ja veljensä varjoon jäänyt tavispoika Ritchie (Haas) joutuvat toteamaan tulijoiden väkivaltaisuuden. Onneksi Ritchien mummo ei säikähdä, vaan keksii keinot.
Elokuva on väreiltään Burtonin kirkkain. Kaikkialta paistaa läpi 40-50 vuoden takainen lavastus, ja homma on dialogia myöten väännetty Burtonille rakkaille alientarinoille ilkkuviksi. Ja samalla myös siis kieroksi kunnianosoitukseksi. Suurin ongelma on silti se, että kun homma on näin pehmeää ja joulumarkkinoille kaavailtua värikästä tarinointia, ei marsilaisten väkivalta sovi samaan kuosiin kovinkaan hyvin. Perheen pienimpien ei sovi katsoa sitä, kun ihmiset sulavat vihreiksi luurangoiksi. Eikä tämä ”satu” oikein noudata Burtonille ominaista hellyttävää ja mukaansatempaavaa otetta. Hienot kuvat vain lipuvat ohi irrallisina ja tylsyyttävinä.
Kässärin tarkoituksellinen tökkivyys ja korni ylinäyttely ovat ok, mutta pidemmän päälle homma tökkii. Loistaviakin hetkiä on onneksi muutama. Ed Woodissa Vampirana esiintynyt Lisa Marie on varsin huima marsilaisneitona, jonka hurmausvoima on tappavan tehokas. Toisena onnistujana voidaan pitää sankariksi yltyvää Walesin ylpeyttä eli Tom Jonesia. Tomppahan tanssahtelee mukana yllättävän onnistuneesti.
Mars hyökkää on ja pysyy Burtonin pahimpana floppina (Joskaan Apinoiden planeetan tyhjänpäiväinen remake ei kauaksi jää). Satusedän tulisi pysyä tukevasti maaperällä, jossa kaikki hassut ihmeet ovat mahdollisia, mutta lasertykit eivät pauhu.
Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 813 arvostelua
Arvosteltu: 02.04.2005
Katsottu: Kotona
Tältä elokuvalta jaksettiin odottaa paljon, kun se oli tulossa ensi-iltaan. Moni koki pettymyksen, kun Tim Burton olikin heittänyt juttunsa oikein kunnolla överiksi. Siinäpä se juju juuri piileekin, yltiöpurkkamaisuudessa.
Stoorissa Marsista saapuu liuta tai pikemminkin kunnon armada lentäviä lautasia (asiaankuuluvan pölykapselimaisia virityksiä) ja tottahan USA, tuo maapallon johtovaltio ja iso kingi ottaa hättiäiset avosylin vastaan. Etumaisena käsi ojossa seisoo heidän pressansa James Dale (Nicholson) ja takimmaisena on jos jonkinmoista hippi-ilmestystä. Kuten leffan nimikin jo sanoo, Mars hyökkää. Mikä on vihernaamojen logiikka, sitä sopii pohtia.
Ohjaajan tuolloinen ihastus, Lisa Marie, on ainut lihaa ja verta oleva alieni, loput ovat silkkaa bittimassaa. Kaksoisroolissa hääräävä Nicholson saa revitellä kunnolla, eikä Pierce "Bond" Brosnan jää kovin kauas koomikonkyvyillään kuivana, mutta ah-niin-komeana professorina. Ärsyttäviin pikkuheeboihin taas voi lukea muitekin kuin marsialisia. DeVito ja Short elämöivät siihen malliin, että Tom "Walesin tiikeri" Jones näyttää heidän rinnallaan huippunäyttelijältä. Ja jottei ihan näkymättömäksi siinä jäisi, vetäisee Tomppa yhden vanhoista biiseistään mausteeksi.
Staroja on niin huisisti, että ei voi kuin ihmetellä, miten Burton sai homman toimimaan edes kohtalaisesti. Hassuja yksityiskohtia leffassa on starojakin enemmän, joskin monet niistä vaativat jos jotakin nippelitietoutta tullakseen huomatuiksi.
Muuten, taisi olla Michael J. Foxin viimeinen elokuva, jossa mies heiluu ihan fyysisesti mukana. Heittääpä ukko ihan okein roolin.
Söpö
Ylläpitäjä, 752 arvostelua
Arvosteltu: 21.03.2003
Katsottu: VHS
Komedia, joka vetää tahallaan överiksi tehden kunniaa vanhoille ufo-filmatisoinneille.
Tim Burton tunnetaan synkistä ja goottilaistunnelmallisista elokuvistaan, mutta ”Mars hyökkää!” on hänen uransa varrella merkittävä poikkeus. Valoisuudestaan ja värikkyydestään huolimatta Burtonin kädenjälki näkyy silti tietyllä tavalla alusta loppuun.
Kyseessä on siis komedia, joka vetää tahallaan överiksi tehden kunniaa vanhoille ufo-filmatisoinneille. Marsilaisten hyökkäys Maahan on alkanut ja tähtinäyttelijöistä muodostuva kaarti saa katsojan yllättymään kerta toisensa jälkeen. Ihmeen hyvin paketti pysyy kasassa Jack Nicholsonin ollessa valovoimaisin onnistuja hulvattomassa kaksoisroolissaan Yhdysvaltain presidenttinä ja vegasilaisena bisnesmiehenä.
Kaikessa sekopäisyydessään ”Mars hyökkää!” ei kuitenkaan ole loistelias ja täydellisen hulvaton pakkaus, sillä aiheesta olisi voinut saada vieläkin hauskemman ja hölmömmän – lisäksi tilannekomiikkaa olisi voinut olla enemmän. Huumoria ja räiskettä löytyy, mutta ajoittain jopa pieni tylsyys iskee päälle. Siitäkin huolimatta isopäisten marsilaisten hyökkäyksestä kertova komedia on mielestäni hieman liian aliarvostettu. Tämän elokuvan katsomiseen tarvitaan riittävä määrä oikeaa asennetta, muuten tästä ei saa paljoakaan irti.
michelangelo
Käyttäjä, 80 arvostelua
Arvosteltu: 09.03.2008
Katsottu: Kotona
Kunnianosoitus 50-60 lukujen pölykapselilentävälautanen leffoille.
Marsilaiset hyökkäävät maahan. Siinä leffan juoni.
Pläjäystä kuvataan kolmelta kantilta: Valkoisesta talosta, jossa hieman neuroottinen presidentti pähkäilee, ovatko muukalaiset tulleet rauhassa.
Perähikiän aavikolta, jossa joku junttiperhe hoitelee hikistä bensa-asemaa.
Ja Vegasilaiselta yökerholta, jonne on eksynyt ties minkälaista ihmehiihtäjää.
Pläjäys kiinnosti muutaman pikkuseikan takia. Ohjaaja Tim Burton, joka yleensä synkistelee ja luo goottilaistunnelmaisia maisemia, on tarttunut tähän avuttoman kömpelösti käsikirjoitettuun, klassiseen "pieniä vihreitä miehiä" elokuvaan. Mutta sehän se juju on! Leffa on kunnianosoitus 50-60 lukujen pölykapselilentävälautanen leffoille. Toisaalta se myös parodioi niitä osuvasti. Marsilaiset kääkättävät, ja ampuvat oudoilla aseilla säteitä jotka sulattavat ihmisiä. kaikenlisäksi niillä on valtavat päät. Sitten leffan näyttelijäkaarti on aika tiukka. Jack Nicholson mehukkaassa kaksoisroolissa, Pierce Brosnan keikariproffana, Danny DeVito, Tom Jones, Cathrine Zeta-Jones jne.
Ihan toimiva aivot narikkaan komedia on kyseessä. Omalla kohdallani katselu sattui juuri oikeaan aikaan, perjantai-illalle, jolloin teki mieli katsoa vain jotain älytöntä mutta hauskaa.
Raato-A
Uytp7
variola
Kuosimodo
Arvostelut
Tim Burton osaa myös kutkuttaa nauruhermoja.
Jurpo 10.10.2009 22:43
Täyttä aivot narrikkaan viihdettä.
QT 12.03.2008 19:05
Arsi T. Elokolikko 02.04.2005 15:13

JuhoTsu
10.11.12 klo 13:56
Eihän tässä elokuvassa mitään järkeä ole, mutta onhan tämä silti ihan hauska. Pierce Brosnan on coolina ihan niin kuin yleensäkkin. Efektit ovat aika hyvin tehty.
Uytp7
28.05.12 klo 12:35
Onhan tämä semmoista älyttömyyttä että huhhuh. Lopulta tämä ominaisuus kääntyy mielestäni itseään vastaan eikä jälkimaku muodostu kuin enintään keskinkertaiseksi. Moisella castilla olisi voinut tehdä niin paljon parempaakin huttua kuin tämä. Paremman puutteessa menee.
variola
24.04.12 klo 23:03
Niin älytön että pakko tykätä!
Kuosimodo
10.10.11 klo 09:12
Aika kummallinen leffa, mutta kyllä tämän kerran jaksaa katsoa.2/5
Kauhuhullu
20.08.11 klo 10:58
Ihan katsottava, mutta jotenkin aika järjetön ja tylsä. Ihan tyhmää, sekin että pääosaa näyttelevä Jack Nicholson kuoli vielä. Aika hölmö elokuva.

James_Bond
28.07.11 klo 12:03
Viihdyttävä ja mukaansa tempaava kaiken ikäisten seikkailu Tim Burtonilta. Täynnä loistavia näyttelijöitä. Jack Nicholson presidenttinä!
5/5
Paranoid
22.03.11 klo 18:09
Hauska. Jos ei muuten, niin aika nimekäs näyttelijäkaarti remmissä.
masokistiorava
28.08.10 klo 12:52
Miks tätä leffaa dissataan?
Tämä on hauska ja noi ALIENIT ON SÖPÖJÄ
Rambätmän
22.07.10 klo 02:49
HUIKEUTTA, ei voi muuta sanoa!! Hauskinta mitä olen aikoihin nähnyt. Myönnän, että olin ehkä hiukan hysteerisen väsynyt, kun tämän katsoin samassa mielentilassa olevan leffaseuran kanssa, mutta oikeasti missään muussa elokuvassa en ole tipahtanut näin pahasti. Kaikkein pahin oli varmaan se jammaileva mummo...huhhuh. Tulee naurunkyyneleet silmiin nytkin, kun ajattelen joitain kohtauksia. Ei taida olla ihan normaalia enää...
Tim Burtonin erilainen elokuva, tosin mitä muuta hänen teoksistaan löytyykään, kun erilaisia elokuvia. Näyttelijät ovat nimekkäitä ja toinen toistaan loistavampia ja itse kun en ollut tähän elokuvaan etukäteen niin hirveästi perehtynyt, koin sen todella piristävänä plussana.
Erityisesti kannattaa katsoa, mutta ei todellakaan liian vakavalla mielellä. En usko, että olisin itsekään pitänyt tästä yhtään, jos olisin katsonut tämän täysin virkeänä ja aivonystyrät tiukimmilleen viritettyinä.
Spuge
12.07.10 klo 17:36
Burtonin surkein leffa. Näyttelijät lupasivat hyvää elokuvaa, mutta kävikin päinvastoin. Edes Jack Nicholson tai Pierce Brosnan ei pysty pelastamaan tätä älytöntä komediaa tuholta. Pitäisikö tässä nauraa vai itkeä ?
Green Day
06.07.10 klo 19:55
hebbu
11.05.10 klo 10:25
Viihdyttävää ufoilua a-luokan lärveilä.
johnny depp
10.05.10 klo 16:09
täysi floppi .SURKEA.miiten burton voi tehdä näin huonon elokuvan???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
AAnyway
09.05.10 klo 20:54
Todellakin Burtonin huonoimpia. Sai tälle nauraa, mutta meni vähän liian överiksi jonka lisäksi mä en kestä kattella Sarah Jessica Parkeria sitten YHTÄÄN.. ruma nainen ja paska näyttelijä -.-
angakok
09.05.10 klo 14:10
En todellakaan tiedä, mitä tästä elokuvasta pitäisi olla mieltä. Varsin viihdytävä, mutta Burtonin huonoimpia.
Key
09.05.10 klo 12:05
Hauska leffa mutta alkaa liian nopeasti ja Marsilaisten häviö on liian äkkinäinen. Tykkäsin silti haitoista huolimatta.
Jorge
09.05.10 klo 11:53
Olipa harvinaisen typerä elokuva. Ärsyttävämpiä avaruusolioita saa hakea. Ennemmin kuuntelisin Jar Jar Binksin mongerrusta 24 tuntia putkeen, kun näitä katselisin.
seew
22.11.09 klo 22:24
Loistavat näyttelijät, mutta leffa on aivan paska. Kaapista löytyy VHS.
IronMaiden
03.09.09 klo 19:30
Harvassa leffassa on näin mahtava tähtikaarti. Ei silti hirveästi naurattanut vaikka komedia onkin.
3/5
Sgt.Rane
23.08.09 klo 13:22
Aliarvostettu elokuva. Burtonilta keskitason ohjaamista jos verrataan äijän muihin leffoihin. Elokuvan suurin valtti on näyttelijöiden bongaaminen ja älyttömän juonen analysoiminen.
Nietvart
01.08.09 klo 20:16
Aivot narikkaan ja menoksi. Monta kertaa on katsottu ja aina on naurattanut.
Mowgli
06.06.09 klo 00:58
Muistan tämän joskus nähneeni, ja olin sitä mieltä, että aika tyhmä elokuva on kyseessä, ja niinhän se vähän onkin. Silti kierolla tavalla hauska ja hyvin viihdyttävän pöhkö leffa. Ihmetyttävän laajan ja vielä nimekkään näyttelijäkaartin on Burton onnistunut tähän haalimaan näinkin hömppään filmiin.
Herr Blofeld
28.03.09 klo 13:24
Tuo mieleen 50-luvun muukalaiselokuvat. Ihan katsomisen arvoista viihdettä.
DRUGS
22.02.09 klo 16:15
Näin tämän joskus melko nuorena ja erityisesti marsilaiset jäivät mieleen kummittelemaan. Mars Hyökkää! on kelpo juuri 'aivot narikkaan' viihteeksi. Pidin tästä pienenä ja kyllä katsoisin tämän uudelleen nykyäänkin. Hahmot ovat kyllä niin koomisia.
dcraig007
03.02.09 klo 09:19
Tribuutti 1950-luvun poppari scifi-faneille. Aivot narikkaan ja mätkimään muukalaisia persiille!
EnsioNietos
14.11.08 klo 23:35
Unohdin jättää aivot narikkaan ja katselukokemus meni pipariksi. Ihan tylsä.
Neene
22.10.08 klo 16:11
Todella hauska (minäpä tällainen mustan huumorin ystävä : D)
Rocky
02.06.08 klo 22:38
Katsottava mutta ei yllä Burtonin parhaimpien joukkoon.

buumi
28.05.08 klo 14:04
tosi hauska ja kivaa toimintaa varsiki se mummo 3puol/5
DeadMan96
18.05.08 klo 00:33
tämähän on hyvä leffa yksi hyvistä tim burtonin elokuvista
Clarice
19.03.08 klo 21:43
Kieliposkella tehty elokuva. Hyvin hauska ja ei ainakaan syvällinen. Mukava välillä katsoa jotain missä ei tarvitse ajatella... On Tim Burton parempiakin ohjnnut.
Lordi-fani
24.02.08 klo 16:00
Todella hauska.

Pandemonic
13.02.08 klo 09:23
Tyypillistä avaruusoliot hyökkää tavaraa jossa oletetaan että kaikki oliot ovat pahoja ja eivät ikinä halua tehdä mitään muuta kuin tulla maahan lahtaamaan kaikki ilman erityisen tärkeämpää syytä!
Jorma Teräs
20.06.07 klo 12:22
Aika hauska ja hullu leffa. Marssilaiset näyttää ihan hulluilta
Dev
19.06.07 klo 15:21
Aika hauska mutta välillä kyllästyttävä peruskomedia.
Martin Price
03.06.07 klo 21:33
Nyt on niin, että marssilaiset ovat tekemässä invaasiota ja filkka kertoo kolme tarinaa hyökkäyksestä eri näkökulmista. Jo nimestä huomaa, että burton on siirtynyt uudempaan tyyliin. Laatuun se ei ole vaikuttanut mutta pienellä hiomisella ja parilla uudella idealla tästä olisi saanut paremmankin.
No Emmä Tiijä...
18.05.07 klo 10:47
Hauskaa viikonloppuviihdettä, muttei mitään sen enempää.
ähläm
30.01.07 klo 18:44
Hyvä leffa. Tim Burton on ihan hyvä elokuvaohjaaja. Ja näyttelijät tekee hyvää työtä.
Shamden
28.09.06 klo 20:45
Katsoin tämän pikkuisena...ja järkytyin! Tämä ei ole todellakaan Tim Burtonin parhaimmistoa! Rakastan Burtonin suloista goottiromantiikkaa ja viettelevää pimeyttä, mutta en tätä! Oliot hirvittivät minua, koska ne näyttivät jonkin hullun tiedemiehen luomuksilta! Järkytyin nytkin, kun kuulin, että tämä on Burtonin leffa! Anteeksi kaikki fanit, mutta en pitänyt tästä! Syvät pahoitteluni! Älkää antautuko koskaan minkäänlaiselle äklölle ´´avaruusoliot hyökkävät ja syövät teidät´´ pintaliidolle. Antautukaa Burtonin ihanalle goottiromantiikalle!
Pahapeikko
22.09.06 klo 12:07
Elokuvaa ei voi suositella huumorintajuttomille teini-ikäisille, jotka eivät ole nähneet todella vanhoja leffoja.
Musta huumori ja pienen nippelitiedon viljely katsottavassa muodossa - Burton osaa hommansa. Vaikka elokuva on Burtonin ohjaamista tekeleistä selkeästi heikoin, on se silti kaksin verroin parempi kuin keskivertokomedia.
Hiiru
30.03.06 klo 16:42
Uskomattoman hauska, toimii vielä seitsemännenkin katselukerran jälkeen! Elokuva häärii överiksi menemisen rajoilla sinne kuitenkaan menemättä. Tim Burtonia parhaimmillaan, näyttelijät sopivat rooleihinsa kuin nakutetut!
movieguy
16.02.06 klo 14:38
herkullinen mustakomedia marsilaisten huvittelusta maapallolla! jack nicholson kaksoisroolissa ja muut tähtinäyttelijät ja myös tom jones tähdittää tätä uskomattoman ja pirullisen hauskaa maailmojen sotaa!
mik-150
25.12.05 klo 22:26
Ainakin huumoria löytyy. Marsilaiset hyökkää maahan. Ihan kivaa viihdettä.
keuhkopöhö
22.12.05 klo 16:02
Tim Burtonin lällärikamaa
Mikez
19.12.05 klo 23:04
Yksi maailman aliarvostetuimmista elokuvista. Joillekin kelpaa, joillekin ei.
Jinxter
16.06.05 klo 13:51
Burton rocks ja niin tekee tämäkin leffa. Just sitä mitä odotettiinkin. Tästä vaan joko tykkää tai ei.
-Bamse-
07.04.05 klo 13:55
aivan paska
Vibot
04.04.05 klo 14:11
Hyvät näyttelijät eivät pelasta tätä suhteellisen tylsää rakennelmaa.
Alfred H.
03.04.05 klo 19:18
Odotukset leffaa kohti ovat varmasti kovat, jos luottaa pelkkään leffan näyttelijäkaartiin. Mutta näin ei vaan ole. Tämä surkealla juonella, huonoilla vitseillä ja tökeröillä efekteillä varustettu leffa on nimittäin aivan surkea. Mieluummin katsoisin uudestaan Giglin kuin tämän..se kertoo varmasti jo aika paljon.. =)
Söpis91
01.04.05 klo 15:53
Yksi oudoimmista elokuvista minkä olen nähnyt, mutta pidin siitä..
joo o
29.03.05 klo 17:49
kummallinen elokuva.. mut silti aika hyvä
akustiikka
28.03.05 klo 17:47
heh heh
ihan älyttömän pöhkö leffa, ja loppu oli kyllä aika karmiva: tom jones jammaa eläinten kanssa...hrr..
nicholson oli mainio.
Juu juu!
27.03.05 klo 22:35
Tosi hauska ja hyvä leffa. Huumori ei juuri naurata mutta on hauskaa. Hauska idea saa hienon toteutuksen, mutta on silti Burtonin heikoin jättämällä tunteet liikaa sivuseikaksi, niinkuin parodian kohteet vaativat. Mutta eipä elokuva kyllä niiden tasolle laskeudu! Kannattaa ostaa/katsoa!
Mars tosiaan hyökkää..
27.03.05 klo 17:13
Hiton hauska leffa. Hyvät ja nimekkäät näyttelijät hoitavat hyvin hommansa ja leffa saadaan suosiolla loppuun asti.
Tim Burton tehnyt vaihteeksi "valoisamman" leffan ja onnistui tässäkin. Leffaa jos ei mieti liian vakavasti niin se toimii.
inferno
27.03.05 klo 16:38
EI NAURATA. Kertakaikkisen typerä ja vastenmielinen sekoilu johon on tuhlattu tarpeettomasti dollareita ja huippunäyttelijöiden lahjoja. Jos tämä leffa olisi tehty 1970-luvulla ja sen olisi ohjannut esim. komediavelho Jim Abrahams, olisi jälki jotain ihan muuta.
leffa friikki lapista
27.03.05 klo 15:40
Surkuhupaisa.. Aivotonta räiskintää,aivotonta meininkiä. Tähtinäyttelijätkin olivat surkuhupaisia. Ei ollut minun makuun olleenkaan.
Movie Myers
12.02.05 klo 10:24
Hehheh... perusavaruusjuttuahan tää oli, jos marsilaiset hyökkäävät. Kaikista avaruusörkeistä tulee mieleen ensimmäisenä juuri marsilaiset. Mutta ajoittain elokuva on hervottoman hauska.
TheShining
17.01.05 klo 15:12
Ei tämä loppujen lopuksi ole niin huono mitä kaikki väittävät. Ainakin minä pidin pätkästä vaikka kehnoa Burtonia tämä kyllä on. Silti tämä ainakin Burtonin huonoimman elokuvan (Apinoiden planeetta) voittaa. Loistavat näyttelijätkin pelastavat paljon.
mauge
13.01.05 klo 06:39
Huonoin näkemäni Burton toistaiseksi.
CoolHand
09.11.04 klo 10:50
Eroaa Burtonin mestariteoksista aika paljon. Juoni ei ole kovin hääppöinen. Toki tyylikkyyttä on taas mukana, se on hyvä asia. Kuitenkin Burton on tehnyt monta paljon parempaakin elokuvaa.
Vihreä mies
02.11.04 klo 05:28
Leffassa on kunnolla kieli poskella ja jostain syystä kaikki toimii.Hollywood tähtien armotonta lahtaamista on hauska katsoa.
mä
18.10.04 klo 13:45
siis oikeesti tää on ihan surkea...mutta komediaksi ja parodiaksi mainio
nokkamuki
21.08.04 klo 19:51
Burtonin leffaks ihan kuonaa. Ostin tän kirppikseltä, mutta kaks ja puol euroo tais olla liikaa..
Kaisu
19.08.04 klo 17:45
No hyi helvetti!Niin paska leffa kuin olla ja voi..Huomaa ettei tähän leffaan oo käytetty aikaa,rahaa,aivoja tai mitään muutakaan leffalle tyypillistä edes hyvän leffan maineen täyttävää kriteeriä.
jade_1989
08.08.04 klo 17:54
Täähän on melkein klassikkoo, ja nauratti vietävästi.
Reaktor
26.07.04 klo 23:48
Mulle mars hyökkää oli paha pettymys. Odotin ilmeisesti Burtonilta liikoja. Filmaus oli luokkaa 'kieliposkella' ja meininki kuin alastomassa aseessa, mutta ei jaksanut naurattaa, ei sitten millään.
alien
30.06.04 klo 20:15
Ihan kiva leffa. Näyttelijät ovat huippuluokkaa ja juoni.. no juoni on kylläkin aika yksinkertainen, mutta sellaisena se juuri onkin hyvä.
Siperia Jones
06.06.04 klo 18:44
Mars hyökkää sisältää roppakaupalla kirkkainpia Hollywood tähtiä. Ohjaajana toimii monista hienoista ja synkistä elokuvista tuttu Tim Burton, joka ei kuitenkaan ole ehkä paras mahdollinen valinta tämän tyylisen elokuvan ohjaajaksi, en nyt tarkoita että Burton olisi huono, päin vastoin, mutta hänen synkkä tyylinsä ei oikein sovi tämäntyyliseen leffaan ja siksi Burton onkin jättänyt sen pois ja jäljellä ei ole oikein mitään ohjaajanerolle tyypillistä. Leffan meno nyt on täysin päätöntä ja omituinen huumori kukoistaa. Efektit toimivat vielä ihan hyvin ja näyttelijät tekevät hyvää työtä, varsinkin DannyDevito vetää parhaimman roolin sitten Batman paluun pingviinin. Mars hyökkäästä jää silti vähän pahvin maku suuhun, sen huumori nyt ei iske aivan täysillä, eikä leffa ole muutenkaan tyypillistä Burtonia. Ihan katseltava pätkä, mutta ei mitenkään erikoinen
-Suzcu-
14.03.04 klo 14:42
Iha älytön...Tim Burtonist plussaa.(loistava ohjaaja)
kala
25.02.04 klo 19:37
maailman paras ufoleffa. tietty burtonin... Nicholson on tosi hyvä kuten aina ja kaikki muutkin on hyviä! paras kohta on kun foxista jää vain käsi jäljelle... inside vitsi... sääli vaan, että micken rooli on niin pieni...
-kauhufriikki_91-
08.02.04 klo 15:21
Siitä on pitkä aika kun katsoin leffan,mutta hyvä se oli.Yksi parhaimmista ns. ufo-leffoista.
Acedia
08.12.03 klo 12:38
Erinomainen parodia vanhoista ufo-elokuvista ja mukaan on saatu ennätyksellisen paljon asiansaosaavia näyttelijöitä: Jack Nicholson on tapansa mukaan karismaattinen ilmestys presidentin roolissaan,Glenn Close hänen vaimonaan, Pierce Brosnan presidentin neuvonantajana, Michael J. Fox uutistoimittajan ym. Ensimmäisellä katselukerralla en saanut läheskään kaikkea irti, mutta toisella kerralla palaset alkoivat loksahtelemaan paikoilleen. Vaikka elokuvassa pääteemana onkin parodioiva komedia niin siinä on yllättävän monia kerroksia, jotka eivät heti avaudu. Kaiken kaikkiaan leffa, joka paranee mitä enemmän sitä katsoo ja johan oli aikakin, että niin kulutetusta teemasta kuin avaruusolioiden invaasiosta maapallolle saatiin kunnon parodia.
Ville
15.10.03 klo 09:49
Hulvattomin alien-leffa.
Markus Tanskanen/From Fin
13.09.03 klo 22:16
Ei iskenyt yhtään elokuva..kaikin puolin mitään sanomaton ja turha teos.
tietäjä
27.08.03 klo 17:16
Jee tapetaan marssilaiset tyhmällä musalla tämä elokuva tappoi minut nauruun tyhmä elokuva
tyrsky
22.08.03 klo 14:32
tämä on ihan hyvä ja hauska elokuva
mog
21.05.03 klo 13:51
Todella hölmö elokuvahan tämä on... Mutta kaakattavien avaruusolentojen vuoksi tästä ei voi olla pitämättä. Edes vähän.
Wis-Wa
15.04.03 klo 20:48
Mielestäni Burton on oma tyylisimpiä, erikoisimpia ja parhaimpia ohjaajia, jonka ansiosta tämä elokuva säilyttää arvostuksensa. Lima pyssyillä ampuvat alienit puhuvat jo puolestaa, mutta Burton teki ammattitaidollaan tästä elokuvasta hauskaa viihdettä ja parhaiten elokuvasta nauttii kun katsoo sen kolmelta yöllä jolloin on niin väsynyt että nauraa huonoillekkin vitseille.
from finland
25.03.03 klo 00:09
todella turha elokuva josta ei löydy muuta hyvää kuin michael j fox.(siitä yksi lisä piste)
Jani
23.03.03 klo 08:55
Tämä on varmasti ilottomimpia komedioita maailmassa. Tämä on niin tyhmää roskaa, että! Miksi Tim Burton teki näin huonon elokuvan. Synkkyys on tipotiessään. Jack Nicholson tekee uransa surkeimman roolityön ja samaa voi sanoa muista näyttelijöistä. Elokuvamaailman huonoimpia elokuvia. Ei ansaitse kiitoksia. Tämä on niin v***n tyhmä elokuva. Ei ansaitse edes tähteä.
Ash
21.03.03 klo 16:42
Burtonin elokuvaksi yllättävän vähän synkkyyttä, mutta silti tarjoilee muutamat hyvät naurut kuten marsilaisten ulkonäkö, puhe ja aseet. Välillä elokuva onnistuu olemaan aika tylsä, mutta ei se paljon haittaa sillä muuten elokuva on hauska. Parhaat roolit vetää Jack Nicholson, michael J. Fox, Martin Short, Danny DeVito ja Glen Close. On muuten se Tom Joneskin ihan hauska. OK viihdettä!
Criiticco
21.03.03 klo 14:25
Yleensä synkistelevä ohjaaja Tim Burton tekee hauskan komedian. Näyttelijät ovat hyviä ja kuuluisia, heittäähän Jack Nicholssonkin kaksoin roolin pressana ja sitten (muistaakseni) räkäisenä rähjääjänä. Hyvistä rooleista silti parhaan tekee Danny DeVito. Marssilaiset ovat omanlaisensa näköisiä ja tapaisia. Parodiontina ufo leffoista Burtonin komedia toimii yllättävän hyvin, mutta ei edes paini samassa sarjassa Burtonin parhaimpien ja synkimpien leffojen kanssa.