Karhuveljeni Koda (2003)
- Tunnetaan myös nimillä:
- Björnbröderna
- Aaron Blaise, Robert Walker
- Lorne Cameron, Tab Murphy
- Dave Thomas, D.B. Sweeney, Harold Gould, Jason Raize, Jeremy Suarez, Joaquin Phoenix, Michael Clarke Duncan, Rick Moranis
- USA
Arvostelut
Nousee ihan omilla ansioillaan uusien Disney-klassikkojen joukkoon.
Alkuun Karhuveljeni Koda saattaa tuntua kaikkien viime aikojen Disney menestysten sulatusuunilta. Myönnettävä onkin, että siinä on paljon elementtejä mm. Leijonakuninkaasta ja Pocahontasista. Yhtäläisyyksistä huolimatta elokuva ei ole mielestäni vanhan kierrättämistä, vaan se nousee ihan omilla ansioillaan uusien Disney-klassikkojen joukkoon.
Tällä kertaa elokuva kertoo kolmesta eskimoveljeksestä, joista vain yksi (Denahi)selviää karhun hyökkäyksestä vahingoittumattomana. Denahi luulee, että hänen muut veljensä ovat kuolleet ja janoaa karhulle kostoa. Denahin luuloista huolimatta veljeksistä myös Kenai on selvinnyt hyökkäyksestä hengissä, mutta suuret henget ovat muuttaneet hänet karhuksi. Tästä johtuen Denahi alkaa tietämättään jahdata omaa veljeään. Kenai tutustuu metsässä pieneen Koda karhuun, jonka kanssa hän pakenee oman veljensä keihästä ja yrittää keksiä keinot, miten muuntautua takaisin ihmismuotoon.
Elokuvan komiikasta vastaavat turkulaishirvet Taukki ja Tsoukki, jotka muistuttavat erehdyttävästi veljeksiä Matti ja Teppo. Näiden hirvien sanailu onkin pitkästä aikaan hauskinta, mitä olen piirretyissä nähnyt. Sivuhahmoina on myös muita hauskoja tapauksia, kuten itsepäiset pässit.
Ihmisen muuntautuminen eläimeksi ei ole mikään uusi aihe. Itseasiassa sitä on käytettu näissä piirroselokuvissa vähän liikaakin, joten epäilykseni tätä elokuvaa kohtaan olivat suuret. Katsomiskokemus oli kuitenkin positiivinen. Tämä johtui erittäin lämpimästä veljeyden ja toveruuden kuvauksesta, jossa elokuva onnistui kympin arvoisesti. Samoin lopussa esitelty karhuyhteisön sosiaalinen yhteiselo oli mukavaa katseltavaa.
Piirrostekniikassa ei sinällään ollut mitään uutta ja mullistavaa. Luonto on toki kauniisti animoitu, vaikka hieman tuokin mieleen Pocahontas-elokuvan. Musiikista vastaa Phil Collins, joka on jo aikaisemminkin näitä Disney-projekteja läpi vienyt.
Karhuveljeni Koda kuuluu ehdottomasti niihin parempiin Disney-piirrettyihin. Se on hauska, koskettava ja tarinankuljetus ei töki missään vaiheessa vastaan.
nimimerkki: mauge
mmaikki
EnsioNietos
Moviefanatic
Arvostelut
Nousee ihan omilla ansioillaan uusien Disney-klassikkojen joukkoon.
mauge 23.02.2005 18:23

sixx
27.10.12 klo 00:32
leffan tultua ei koskaan tultu katsottua tätä kunnolla, joten päätin yksi päivä sitten mennä vuokraamaan tämän ja katsoa. olinpa jäänyt paljosta paitsi, olin kuin vesiputous suurimman osan elokuvasta.
mmaikki
21.09.12 klo 02:17
Ihana disney-klassikko 2000-luvulta. Samalla koskettava ja hauska.
EnsioNietos
17.06.12 klo 01:35
Aina yhtä henkevää Disneytä. Lukuun ottamatta kalojen ruumiilla leikkimistä ja turkulaisia.
Moviefanatic
05.12.11 klo 20:28
ihan ok ja katsottava
Lemonic
08.08.11 klo 10:55
Ihana ja tunteikas 2000-luvun klassikko.
IronMaiden
12.05.11 klo 20:14
Onnistuneimpia Disney-animaatioita 2000-luvulta. Hauska kuulla hevimies Timo Kotipellon vetävän leffan lauluja suomenkielisessä versiossa.

Susanita
05.03.11 klo 11:57
Yksinkertasesti ihana ^^
Keräilijä
08.12.10 klo 07:14
Toimii todella hyvin.
surullinen, hauska ja viihdyttävä.
3/5
OZMOxD
06.07.10 klo 16:14
Sanoisinpa, että toistaiseksi viimeinen täysin onnistunut Disney animaatio.
4/5
hebbu
28.05.10 klo 16:14
Jessus tämmöistäkin pehmoilua sitäkin on tullut katseltua...
DRUGS
04.01.10 klo 18:10
Ihan suloinen animaatio. Ilmestyessään oli ainakin meikäläiselle iso juttu.
Norppakuutti
27.12.09 klo 23:07
Kelpo animaatio, mutta itseäni risoo suomenkielinen toteutus. Tietyt puhekieliset ilmaukset eivät minusta vain istu hahmojen suuhun vaan se rupeaa ärsyttämään.
WreckMe666
22.10.09 klo 12:58
Hyvä piirretty...
Key
26.09.09 klo 18:52
Tosi kauniit maisema,t tämä oli myös vähän surullinen. Disneyn parhaimpia elokuvia.
Kookosbanaani
14.08.09 klo 18:10
Kolkon alun jälkeen homma lähtee luistamaan.
iloona
01.08.09 klo 21:45
Koskettava ja ihana leffa
Arzibaba
09.06.09 klo 13:47
Lämminhenkinen, hauska ja koskettava animaatio. Eeppinen tunnelma kaikkine karhuhenkineen.
CreepyShadow
29.12.08 klo 14:43
Hieno ja ihana, vähän surullinenkin, mutta joissain kohdissa tosi hauska.
markus aki berg
16.08.08 klo 22:45
Joskus pienempänä tullu kerran katottuu ja oli ihan hauska.

Hiisi
19.07.08 klo 12:48
Todella kaavamainen ja piirrosjälki on rumaa verrattuna vanhoihin Disney-elokuviin.
-Testament-
24.03.08 klo 21:42
Ihanan tylsä.
Samara93
26.02.08 klo 20:55
Ihana ja hellyyttävä elokuva. Oli myös tosi opettavainen.
vomppa_98
18.02.08 klo 16:35
Ihan kelpo piirretty tämä on, muttei paras Disneyn piirretty ei. Piirrosjälki on laadukasta. Laulut ovat ihan hyviä. Suosittelen tätä piirrettyä.
Kentsu<3
29.01.08 klo 20:34
Opettavainen ja ihana elokuva.
nallekarkki
26.12.07 klo 21:20
Minä ainakin tykkään täst leffasta. karhuveljeni Koda on ihana elokuva. Se on hauska, mutta vähän surullinenkin. Eräässä kohdassa kyyneleet alkoivat valua silmistäni. Kyllä tämä on hyvä leffa.
nallekarhu
26.12.07 klo 16:17
Minun mielestäni Karhuveljeni Koda on ihana leffa. Se on niin suloinen ja hellyyttävä... vähän surullinenkin ehkä. Tykkäsin todella paljon.
Katjuska
24.11.07 klo 14:17
Karhu veljeni Koda oli hyvä surullinen onnellinen loppu
noksu
02.11.07 klo 18:06
tosi hyvä elokuva tämä karhuveljeni koda:)
Niiskuneiti
14.09.07 klo 11:23
Mukava huumorilla höstetty elokuva ihan jees
Tande
14.06.07 klo 21:15
Ihan ok leffa. Piirrosjöki laadukasta, ja juoni kulkee sutjakkaasti. Vain yksi tähti tulee kuitenkin todella surkean vastenmielisestä lopusta.
Hännänpidike
19.05.07 klo 20:15
Oikein hyvä Disney-leffa. Hauska ja suloinen. Toimii kaiken ikäisillä.
venom
09.01.07 klo 20:12
Hohhoijaa. Nämä uudet disneyt ovat usein aika huonoja, vanhaa toistavia ja laskelmoituja. Kuvitus on heikkoa ja halpaa jos vertaa kuinka upeaa se oli disneyn alkupään elokuvissa (pinocchio , fantasia ym...) Tusinaa!
Gootti
01.01.07 klo 19:42
Disney alkaa vihdoin toimiakkin. Hauskaa huumoria mutta lopun imelyys alkaa jo kyllästyttää. Keksikää jotain uutta, mutta älkää tuottako jatkoa mihinkään Disneyn klassikoihin ettei niistä tule sellaista yhdentekevää huttua kuten Tuhkimo 2 tai Lilo & Stich 2. Ei sillä että äskeisten elokuvien
ykkös-osatkaan mitään mestariteoksia todellakaan olisi.
ABNORMAL
14.12.06 klo 20:16
Koskettava ja ihana tarina, mutta veljellinen henki jäi vaan jotenkin saamatta... Ne hirvet oli ihan kivoja, mutta ei liittynyt mitenkään koko juttuun ja jotenkin pilas sen. Aika selvä liukuhihna tuote, mutta ekalla kerralla katsottuna ihan ookkei...
Pässi
12.07.06 klo 23:34
Disney-pätkäksi yllättävän sekopäistä huumoria mukana, mikä oli vaan positiivistä. Koskettava tarina tietenkin, kuten ne aina. Egyptin prinssin tuntua oli veljesten touhussa, muutenkin hieman samoja piirteitä. Animaatioiden ystäville suosittelee katsottavaksi, mutta liikoja ei pidä odottaa.
Tähtien Pyydystäjä
19.12.05 klo 21:29
Taukki ja Stoukki olivat just pro! "Ai, sä rupeet naljaileen seinä talja?" "Peura!" "Hesalainen!" Elokuva oli hauska ja surullinen. Alussa nauroin ja lopussa sai uida kyynelissä (ainakin minä uin!). Koda oli niin hellyyttävä ja rakastettava.
mej.
18.12.05 klo 22:04
Tää oli vaan niin täydelline. surullinen ja hauska. kannattaa kattoo.
bahamutjedi
17.12.05 klo 18:39
Turkulaishirvet on parhaita, erityisesti silloin, kun ne riitelevät: "Hesalainen!" "Ää, toi sattu!" Muutenkin, hieno musiikki ja parempi kuin muut 2000-luvun Disney-piirretyt.
Autoveljeni Skoda
28.10.05 klo 19:04
Kyllä tää menee ainaski mulle. Koda on kova!
Hartsa
06.07.05 klo 00:23
Hauska, surullinen ja yllättävä kokoperheen elokuva. Suomalaiset ääninäyttelijätkään eivät yhtään tämän paremmin voisi hommaansa hoitaa.
**tähtityttö**
18.06.05 klo 15:23
Elokuvassa valutin muutaman kyyneleen.
Karhuveljeni koda on ihana ja koskettava elokuva, joka sopii kaikenikäisille.
Merete
21.05.05 klo 21:00
Niin kaunis, mutta surullinen. Itkin koko elokuvan ajan.
henzu89
30.04.05 klo 22:13
tosi ihana! epäilin vähän ennen ku ostin ku en ollut nähnyt ennen mut ei kaduttanut kun sen ekan puolituntisen on katsonut! aivan mahtava ja hauska! hahmotkin on söpöjä ja osuvat ääninäyttelijät! =) suosittelen teineillekki! ei ole mikään pikku kakaroiden leffa!
Koda
09.04.05 klo 23:43
Ihana elokuva, koskettava ja kaunis. Ehdottomasti parhaiden Disney-elokuvien joukossa. Mä rakastan syö! xD
*oon tyhmä kai*
25.03.05 klo 12:05
mahtava elokuva mutta en minä tiedä hyvä se ny vaan on...!
Juuso
28.02.05 klo 13:50
Kehno tekele, vaikea määritellä kenen tästä tulisi innostuvan. Lapsien - ei, animaation ystävien - ei, hyvien tarinoiden ystävien - ei todellakaan... Amerikka, tuo kulttuurien sulatusuuni ja opetuselokuvien jäteputki.
uitu
24.02.05 klo 01:49