Hitler - pahan nousu (2003)
- Alkuperäinen nimi:
- 180 min
- Genret:
- Draama, Sota
- Sijoitus:
Leffatykin 1128. paras elokuva.
Kommentit (32)
KeräilijäKäyttäjä |
06.02.10 klo 13:07 Tosi hyvä ja historiallinen kertomus pahasta jota kuvailtiin saatanaksi maan päällä. |
![]() Michelle78Käyttäjä |
15.01.10 klo 15:57 Tämä on todellakin aikamoista propagandaa. Hitlerin hahmosta on tehty äärimmäisen paha ja hirviömäinen, eikä asiaa auta myöskään se että Robert Carlyle ei sovi ollenkaan Hitlerin rooliin. Historiaa tunteva katsoja löytää elokuvasta monia epäkohtia ja englanninkieli häiritsee tietenkin myös. Kannattaa todellakin katsoa mieluummin se Perikato.
TemppeliKäyttäjä |
06.09.09 klo 12:26 Kertoohan jo nimikin, että kyseessä on (luultavasti) propagandamielessä tehty elokuva, jossa Hitler saatetaan puhtaasti pahaan valoon. Tämä vie muuten loistavalta elokuvalta pisteen pois. Ajatella, että saksalaiset, joille Hitler ja natsit on suurempi tabu kuin jenkeille, tekivät paljon inhillisemmän ja realistisemman elokuvan Hitleristä (Perikato). Vaan mitäs muuta jenkeiltä voikaan odottaa? |
![]() dale_cooperKäyttäjä |
21.08.09 klo 12:31 mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu,mutta todenmukainen..? moninpaikoin kyllä, mutta kokonaisuutena..Ei |
Herr BlofeldKäyttäjä |
03.04.09 klo 19:09 Mahtava kuvaus Hitlerin alkuvaiheista. Robert Carlyle on ainakin ulkoisesti hyvä valinta Hitleriksi. Peter O'Toole on mahtava presidentti Hindenburgina. Englanninkielisyys nyt tietysti vie elokuvalta todenmukaisuutta.
HANSGIKäyttäjä |
07.03.09 klo 15:47 Hyvä ja todenmukainen elokuva Hitlerin valtaan noususta ja minusta
KuulintuKäyttäjä |
31.01.09 klo 03:16 Yksi parhaista natsi-kuvauksista ja muutenkin yksi parhaista elokuvista mitä olen katsonut. Tämä jäi todellakin mieleen, puhutteli, pisti ajattelemaan. Hyvin kuvattu, loistava tunnelma ja hyvä näyttelytyö takaavat viihdyttävän kokemuksen. |
JusatanKäyttäjä |
30.01.09 klo 15:05 Yhdyn edelliseen. Enpä ole nähnyt moista propagandaa vähään aikaan. Ei voi edes verrata Perikadon hitleriin. Ero on kuin päivällä ja yöllä. En voi suositella tosikoille. Historiallisia faktoja ehkä löytyy mutta elokuvassa tehdään hitleristä äärimmäisen paha ja hirviömäinen. Jos historan hitler olisi ollut tasan tuollainen. Tuskin se siitä olisi noussut valtaan. Minusta äärimmäisen huono, mutta toisaalta katsottava elokuva. |
JammarKäyttäjä |
24.11.08 klo 13:16 Jo nimestä saa selville, että kyseessä on amerikkalaisten luoma propagandafilmi. Historiallisia faktoja löytyy kyllä mutta varsinaisen nolo elokuva nimeä ja puhuttua kieltä myöten. |
![]() lolleroKäyttäjä |
18.09.08 klo 13:49
RockyKäyttäjä |
12.06.08 klo 21:52 tämä sopii katsottavaksi perus koulun historian tunnille mainiona opetus filminä ja miks ei myös koti sohvalta.tämä esitti hitlerin enemmän hirviönä siinä missä perikato kuvasi hänet ihmisenä.Carlyle on rooliinsa sopiva mutta englannin kieli häiritsee ajoittain katsomista.muuten mainio historia kuvaus yhdestä maailman pahimmasta diktaattorista.kolme tähteä. |
![]() Sipe |
14.01.08 klo 12:08 Elokuva hyppelee liikaa ajassa eteenpäin, mutta ymmärrän sen että niin on jouduttu tekemään koska muuten Hitlerin elämän pääkohdat eivät tulisi ilmi. Robert Carlyle oli oiva valinta Hitleriksi. Välillä tuli ihan kylmiä väristyksiä, kun Robert piti niitä puheita kansalle. Plussaa siitä, että elokuvassa nähtiin Peter Stormare, häntä kun on aina niin kiva katsoa
![]() Taiteilija |
30.11.07 klo 19:04 elokuva kertoo hyvin Hitlerin nousun pienestä itävaltalais pojasta yhdeksi kaikkien aikojen pahimmaksi diktaattoriksi. Robert Caryle tekee upean roolisuorituksen hitlerinä oikein ihailee miten joku voi olla noin hyvä... elokuva on muutenkin todella nautittavaa katsottavaa uudestaan ja uudestaan
![]() Kauffman |
23.09.07 klo 22:37 Erittäin antoisa elokuva natsien historiasta. Elokuvan uskottavuus kärsi paljon englannin kielen takia. Mutta hyvä ja hypnoottinen elokuva.
![]() otso |
23.08.07 klo 23:40 Oikein mielenkiintoinen ja jopa viihdyttävä leffa. Oon kiinnostunut historiasta kovasti.
![]() natsi |
26.05.07 klo 23:35 mitä useamman kerran tämän katsoo, sitä enemmän alkaa vihata juutalaisia ja rakastaa hitleriä. Ei mahda mitään. Rakastan tätä elokuvaa! Tässä kuvataan hienosti Hitlerin pitämiä puheita ja sitä, miten ihmiset alkoivat häntä kannattamaan. Suosittelen!
![]() Dareios |
26.05.07 klo 11:07 Hitlerin ääninäyttely oli parempi Perikadossa. Elokuvassa oli sotaan liittyviä kohtauksia hirmu vähän.
![]() Leka ja alasin |
04.05.07 klo 15:16 Tylsä dokufiktio erään Aatu-herran varhaiselämästä ja poliittisesta tiestä diktaattoriksi. Kannattaa katsoa vaikkapa "Perikato", jossa samainen herra kohtasi surkean loppunsa pimeässä ja haisevassa rotankolossaan.
![]() Realisti |
29.04.07 klo 11:15 Loistava, realistinen kuvaus Hitlerin alkuhetkistä. Suosittelen kaikille historian tietäjille, mutta muille saattaa olla ajan haaskausta.
![]() amatööri |
25.03.07 klo 22:26 Kaiken kaikkiaan pahan nousu on upea elokuva. Elokuvan olen katsonut jo ueampaan kertaan enkä ole todellakaan mikään natsikiihkoilija, vaikka itse elokuvan takia semmoiseksi voisi tulla. Robert Carlyle ei vedä hitlerin osaa täydellisesti, mutta puheenpito osuudet ovat täydellisiä, tosin olen huomannut muissakin elokuvissa samoja eleitä mitä hän tekee pahan nousussa (esim. Eragon). Muut näyttelijät eivät juurikaan jää mieleen, mutta miksi pitäisikään? Elokuvanhan pitääkin juuri keskittyä hitleriin ja hänen aikaansa.
![]() Moloch |
23.04.06 klo 19:49 Viihdyttävä elokuva aiheesta kiinnostuneille. Tietyt epäkohdat elokuvassa häiritsevät, mutta se ei tee elokuvasta huonoa. Esimerkkinä Hitlerin eläinrakkaus - hän ei missään tilanteessa olisi todistanut paremmuuttaan kiusaamalla koiraa, kuten elokuvassa. Pikku vioista huolimatta kelpo tekele. Lopun kohtaus, missä kansallissosialistit alkavat laulamaan Saksan kansallislaulua seisten, saa kylmät väreet kulkemaan iholla. Loistavaa.
![]() A.K. |
21.04.06 klo 16:58 Elokuvan aihe on erittäin mielenkiintoinen. Vaikka näistä tapahtumista onkin tullut luettua monta kertaa, niin elokuva ei ole missään vaiheessa tylsä. Carlyle ei näytä kovin paljoa Aatulta,mutta vetää ihan hyvän roolin, varsinkin puhekohtaukset ovat vaikuttavia. Elokuvassa olisi kuitenkin saatu näyttää enemmän Hitlerin lapsuutta ja nuoruutta, eikä ohittaa niitä aikoja noin nopeasti. Sekin leffassa häiritsee, että Göbbels ja Göring jäävät paperinohuiksi sivuhahmoiksi, vaikka olivat kuitenkin suuria vaikuttajia kolmannessa vatakunnassa. Elokuvasta myös puuttuu suurin osa natsihallinnon ihmisistä esim. Himmler ja Heydrich. Leffa antaa myös hieman yksipuolisen kuvan Hitleristä.
![]() Tanto |
25.11.05 klo 22:10 Loistava. Robert Carlyle on erinomainen roolissaan.
![]() Vampire01 |
16.09.05 klo 01:36 Ihan ok elokuva, sanoisin. Sen paremmin itse ukkeliin tutustumatta. Jotenkin jäi odottamaan jotain hohdokkaampaa, mutta eihän se aina niin mene.
![]() Historioitsija |
23.08.05 klo 05:11 Viihteellinenhän tämä oli, mutta historiallisena oppituntina tai Hitlerin elämänkertana tällä ei ole mitään arvoa. On täysin mahdotonta ajatella että filmin esittämä psykoosin partaalla oleva, juutalaisista jatkuvasti saarnaava sekopää olisi noussut Saksan johtoon.
![]() ReCola |
24.07.05 klo 14:59 Pidin itse kyseisetä dokkarista kunnes huomasin sen olevan täynnä pieniä asiavirheitä jotka häiritsevät kaikkia jotka tietävät Hitleristä jotain. Esim. Hitlerkö muka potkaisisi koiraa vihanpuuskassaan... Hitler rakasti koiria, ehkä enemmän kuin ihmisiä ja ei ikinä tekisi sitä. Perikato on sarjassaan paljon laadukkaampi ja todenmukaisempi kuin "Pahuuden nousu" sillä se ei yritä saada näyttämään Hitleriä vain hirviönä vaan myös ihmisenä.
![]() erk |
22.07.05 klo 14:31 ihan menevä dokkarileffa, englanninkielisyys kuitenkin häiritsee ainakin minua ihan perkelesti. katso ennemmin Perikato!
![]() MumMo |
21.07.05 klo 21:45 Todella hyvä elokuva! Hitlerin puheet olivat juuri niin mahtavan kuulosia kuin pystyy! Mahtavaa
![]() Friik |
19.07.05 klo 01:46 Telkusta ku tuli sarjana, ni siinä vaa Hitler puhu englantia.. Kumma juttu..
![]() vampire |
18.07.05 klo 18:53 Toinen näyttelijä olisi voinut valita hitleriksi... en oikein pitänyt tästä näytteliästä. Mutta, muuten tämä elokuva oli ihan mukiin menevä, mutten jaksaisi katsoa sitä moneen kertaan enkä liioin ostaisi tätä. Minua kinostaa enemmän se mitä Hitler teki valtaan noustuaan...
![]() Rommel |
18.07.05 klo 12:30 Kertoo asiat niin kuin ne tapahtuivat - todella paljon oppii uutta faktaa Aatusta. Viihdyttävä ja hyvin rakennettu. MAINIO!
![]() jee |
16.07.05 klo 19:48 meitsi pitää Hitler elokuvista. tää on hyvääääää!
Pistejakauma
0,0% | |
0,0% |
Saman genren leffoja
Kärpästen herra
Roolihahmoihin hieman lisää syvyyttä ja elokuvaan hieman vauhtia, niin homma voisi kiehtoa enemmänkin.

Thoke 30.06.2004 01:22
Geishan muistelmat
Eksoottista geishaestetiikkaa, kieroa juonittelua ja tuhkimointia.

Söpö 02.03.2006 01:19
Adaptation. Minun versioni
Välillä leffa hieman ontuu, mutta toimii suurilta osin ihan hyvin.

Criiticco 15.11.2003 13:25
Arvostelut (2)
Monille tarina on jo tuttu, mutta kuvituksena historiankirjaan -mielessä elokuva toimii yllättävänkin hyvin.

Sano mitä sanot 28.11.2005 20:52
Tämä sopisi jopa koulussa historiantunnilla katsottavaksi.

arska 16.07.2005 16:03

Pitkä, mutta hyvin opettavainen elokuva Hitlerin noususta.