Summaleffa Uudet nimikkeet Aakkosittain abcdefghijklmnopqrstuvwxyååäö09 Genret KomediaSci-fi DraamaFantasia ToimintaWestern SeikkailuDokumentti TrilleriAnimaatio KauhuMusikaali RikosMusiikki SotaAnime

Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)

Keskiarvo

Arvostelut (4): **½
Pikatuomiot (97): ***½

Oma pikatuomio

# "Jason Takes Manhattan tarjoaa perusvarmaa tavaraa jokaiselle kauhuelokuvan ystävälle, sekä vielä suuremman nautinnon Friday the 13th -faneille."

Joukko opiskelijoita, opettajia ja muita nuoria on vesiteitse matkalla kohti New Yorkia ja Manhattania. Tapahtumasarjan seurauksena Camp Crystal Laken -sarjamurhaaja Jason Voorhees saa sähköiskun, joka herättää hänet henkiin järven pohjassa. Jason nousee laivaan, jossa hänen lempipuuhansa voi jälleen alkaa. Verilöylyn jälkeen muutamat selviytyneet nuoret pääsevät pelastusveneen avulla Manhattanille, mutta he eivät suinkaan ole vielä turvassa lätkämaskiin sonnustautuneelta teurastajalta.

Erikoista elokuvassa on se, että tapahtumat eivät tällä kertaa sijoitu Crystal Lake -leirille, vaan puhtaan sivistyksen keskelle. Monet Jason -elokuvien fanit ovat haukkuneet tämän teoksen täysin lyttyyn, mutta ainakin minä pidin näkemästäni. Vaikka leffan pääperiaate onkin sama vanha teinien lahtaaminen, on tähän elokuvaan vihdoin tuotu jotakin uutta. Vaikka edellämainittu on hyvä asia, jaksaa sama vanha Perjantai 13. -kaava viihdyttää.

Näyttely on kerrankin suhteellisen hyvää, joten elokuvasta voi saada paljon enemmän irti. Kane Hodder ei taaskaan petä Jasonin roolissa, ja ohjaustyökin on normaalia kypsempää. Kovin ennakkoluuloisella mielellä tätä elokuvaa ei kannata ruveta tapittamaan, sillä se syö suurimman osan elokuvan viehätyksestä.

Pisteet: ***½
Arvosteltu: 06.06.2008
Katsottu: Kotona

Woody
26 arvostelua

# "Täysin turha, typerä, huono, huono..."

Olen Jason-fani. Omistan jokaisen Friday the 13th -elokuvan ensimmäisestä osasta aina Jason X:ään asti. Rakastan niitä kaikkia. Kaikkia, paitsi tätä...

Kuten aina, tämänkin alussa kaksi kuhertelevaa nuorukaista saa surmansa Jasonin iskusta. Tämän jälkeen, tuo joka naisen unelmapoika, päättääkin hypätä mukaan laivaan, joka purjehtii suurelle maalle. Laivassakin Jason ehtii teloa muutaman ihmisen. Vielä tässä kohtaa tätä voisi sanoa Friday the 13th -elokuvaksi, mutta ei enää sen jälkeen. Elokuvan laatuun vaan ei sovi, että Jason kulkee ympäriinsä suurkaupungissa tappaen täysin satunnaisia ihmisiä, joilla ei ole mitään tekemistä Camp Crystal Laken kanssa. Hauskoja hetkiä tämä kyllä ajoittain suo, kuten kohtaus jossa Jason potkaisee raggarilauman stereot kumoon ja raggarit ovat jo hyökkäämässä Jasonin kimppuun, kunnes Jason riisuukin oman naamarinsa, jonka jälkeen raggarit juoksevat tiehensä. Peijakas, että se nauratti!

Tämä osa on täysin turha, typerä, huono, huono, huono. Sanat eivät riitä kuvailemaan tämän elokuvan kauheutta. Tämä elokuva on täyttä ajan, rahan ja kuvanauhan tuhlausta! Vaikkakin olen suuri Friday the 13th fani, niin en olisi yhtään surullinen vaikka tämä DVD vahingossa halkeaisikin kahtia...

nimimerkki: Pompula

Pisteet: *
Arvosteltu: 03.03.2007

Pompula
Vieras

# "Viihdyttävä pikku elokuva, joka sopii erityisesti faneille."

Rennie-niminen vesipelkoinen tyttö setänsä, äitinsä ja luokkansa kanssa on laivamatkalla New Yorkiin. Edellisenä yönä kahden laivasta "puuttuvan" teinin veneen ankkuri katkaisee Crystal Laken pohjassa olleen virtajohdon, jolloin sähköshokki herättää Jasonin, joka surmattuaan pariskunnan onnistuu livahtamaan jäniksenä laivaan ja teurastaa suuren osan laivan väestä, mutta Rennie parin muun kanssa onnistuu pakenemaan New Yorkiin, vain todetakseen Jasonin seuranneen heitä...

Tämäkään elokuva ei tee poikkeusta Friday-sarjan korkeassa tasossa, vaan on yllättävän toimiva ja hupaisa elokuva, jossa Jason varastaa shown tyylikkäästi. Kane Hodder on paras Jason Ken Kirzingerin kanssa ja tämän pitäisi se todistaa. Jason surmaa ihmisiä niin kitaralla, lasinpalasilla kuin kiuaskivelläkin.

Ja kritisoitu New York-osuus ei ole lainkaan niin huono kuin uskoisi. Jason on metsästäjä, ja vaikka ympäristö vaihtuisikin metsistä asfalttiviidakkoon, lätkämaskinen teurastaja ei yksinkertaisesti hellitä. Viihdyttävä pikku elokuva, joka sopii erityisesti faneille.

nimimerkki: Jumikuppa

Pisteet: ****½
Arvosteltu: 15.10.2003

Jumikuppa
19 arvostelua

# "Sarjan ylivoimaisesti surkein osa. "

Seitsemännen osan lopussa jälleen järveen hypännyt Jason palaa taas kun kahden lemmiskelevän teinin veneen ankkuri katkaisee järven pohjassa virtajohdon jolloin Jason sähköshokin ansiosta pääsee ylös järvestä ja järjestää teineille epämukavan yllätyksen.

Rennie on peloista kärsivä tyttö joka on lähdössä luokkansa ja setänsä, kyseisen luokan luokanvalvojan kanssa laivamatkalle New Yorkiin. Laivan kyytiin pääsee kuitenkin kutsumaton vieras, arvaatte varmaan kuka. Rennie selviää muutaman kaverinsa kanssa pois laivasta ja pakenee New Yorkin kujille ja metroon Jason perässään.

Tässä on sarjan ylivoimaisesti surkein osa. Juoni on taas Friday-tyyliin täyttä soopaa ja näyttelijät surkeita. Elokuva on kaiken lisäksi siivottu niin perinpohjin kaikesta väkivallasta että ihan kummastuttaa kotelon takana oleva 18-ikäraja. Mukaan mahtuu toki hauskojakin hetkiä kun Jason kulkee jääkiekkomaski päässä pitkin New Yorkin katuja ja kukaan ei uskalla tulla aukomaan päätä. Siihen se sitten jääkin. Taas surkea ja turha jatko-osa.

nimimerkki: Barabellum

Pisteet: *½