Heat-jatko-osa etenee – Michael Mann raotti suunnitelmiaan

24.8.2023 05:31
Future Film/ Annette, 2021

Jännitysklassikko Heat – ajojahti sai toissa vuonna kiinnostusta herättäneen jatko-osan kirjan muodossa. Alkuperäisen elokuvan ohjaaja Michael Mannin yhdessä Meg Gardinerin kanssa kirjoittama teos keräsi innostuneita arvioita, joten Mann päätyi suunnittelemaan siitä myös elokuvaa.

Kahta aikajanaa kulkeva teos laajentaa alkuperäisen elokuvan tarinaa sekä menneeseen että aikaan elokuvan tapahtumien jälkeen. Yhden tarinan hahmoista se vie pakomatkalle Meksikoon, toisesta se paljastaa lisää vanhan rikostutkinnan kautta.

Näyttelijöiden nuorentaminen digitaalisesti ei ole tänä päivänä temppu eikä mikään. Alkuperäiset Heat-tähdet Robert De Niro sekä Al Pacino saivat tuta sen jo Martin Scorsesen huippukalliissa rikosdraamassa The Irishman (2019). Mutta Mannin ajatuksissa on perinteisempi keino: näyttelijöiden vaihtaminen nuorempiin.

Aivan keitä tahansa tämän luokan tarinan jatko-osaan ei kuitenkaan haluta. Esim. ammattivaras McCauleyn osaan Mann on houkutellut Adam Driverin:

–  Puhuin Adamin kanssa laajalti siitä ennen kuin [näyttelijöiden] lakko alkoi ja olimme yhä keskellä Ferrari-elokuvan kuvauksia. Halusin hänet näyttelemään Robert De Niron hahmoa.

Mann perustelee suunnitelmaansa sillä, ettei hän halua tarinan menneisyyteen sijoittuvassa osassa hahmojen olevan samoja henkilöitä kuin Heatin tapahtumien aikaan.

– Se mitä heille sattui, konfliktit, tragediat, se teki heistä niitä ihmisiä[, joita he ovat Heat – ajojahdissa].

 

Lähteet: SlashFilm, Collider

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa