Rust-tragedia: Alec Baldwinin tuomiosta lisää tietoa

Tämän kevään aikana jatkuvien Rust-westernin kuvausten ohella käydään edelleen oikeustaistoa siitä, kuka on syyllinen kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan johtaneisiin asioihin. Hutchins menetti henkensä loppuvuodesta 2021, kun Alec Baldwinin hallussa ollut rekvisiitta-ase yllättäen laukesi kuvauspaikalla. Aseessa piti olla paukkupatruunoita, mutta ne olivat sekoittuneet oikeisiin luultavasti vahingossa.

Baldwin ja elokuvan asemestarina toiminut Hannah Gutierrez-Reed saivat syytteet huolimattomasta toiminnastaan. Esim. Baldwinia uhkasi tästä syystä pisimmillään jopa viiden vuoden vankeustuomio. Tuomion kovuus liittyy uuteen lakimuutokseen.

Baldwinin puolustus kuitenkin totesi nyt alkuvuodesta, että muutos lakiin oli tehty vasta onnettomuuden jälkeen, joten sen ei silloin tulisi koskea tätä tapausta. Nyttemmin New Mexicon syyttäjän puolesta on ilmaistu, ettei Baldwinin tosiaan pitäisi kärsiä lähes viisivuotista vankeustuomiota onnettomuudesta. Samalla syyttäjä on alleviivannut, että oikeuden pitää kuitenkin toteutua. Tämä tarkoittaa, että kumpikin saattaa edelleen saada esim. 18 kk:n vankeustuomion. Baldwin ja Reed ovat tuomarin edessä aiheeseen liittyen tämän viikon perjantaina.


Lähteet: Deadline, BBC

Kuva: Warner Bros./ Motherless Brooklyn, 2019

R: Isoviita 20.02.2023 klo 23:09

Uusimmat uutiset