Gal Gadot aikoo tähdittää leffaa, jonka aiemmista versioinneista löytyy viime vuosisadan suurfloppi

Jo puuduttavan pitkään suunnitelmissa ollut elokuvaversiointi egyptiläishallitsija Kleopatran elämästä etenee. Liki kymmenen vuotta sitten rainan pääosaa mallailtiin Angelina Jolielle, mutta yritys kuivui kokoon mm. Sony Picturesin tietomurtoskandaalin myötä. Vielä muutma vuosi sitten Jolien ja Lady Gagan väitettiin olevan tukkanuottasilla Kleopatra-roolista, mutta sittemmin elokuvan pääosaan on nimetty heidän sijastaan Gal Gadot.

Kleopatra-elokuva on vaikea pala Hollywoodille, sillä aiheen aiemmista versioinneista vuonna 1963 valmistunut ja Elizabeth Taylorin tähdittämä yli nelituntinen spektaakkeli muistetaan edelleen yhtenä elokuvahistorian suurimmista flopeista. Yli 31 miljoonaa dollaria (nykyrahassa tämä tarkoittaa lähes 300 milj. dollaria) maksanut megaleffa oli vielä kolme vuotta julkaisunsa jälkeen lipputuloissa miinuksen puolella.

Uuden leffan tielle on noussut myös woke-kulttuuri. Yleisöstä on kuulunut jo ennakkoon nurinaa, kun historiallisen hallitsijan osaan ei ole esitetty etnisesti täysin passelia vaihtoehtoa. Kreikan pohjoisosasta lähtöisin olleeseen sukuun kuulunutta Kleopatraa yritetään tiukimpien kriitikoiden mielestä jälleen kerran valkopestä Hollywoodin toimesta.

Gadot'n tähdittämä Cleopatra on siirtymässä Paramountilta kilpailija Universalille. Laeta Kalogridisin (Suljettu saari) kynäilemän versioinnin ohjaaja on niin ikään vaihtunut. Wonder Womanin taustalta tutun Patty Jenkinsin kerrotaan siirtyneen elokuvan tuottajaksi, kun taas kanadalainen Kari Skogland (mm. The Handmaid's Tale) pitelee ainakin vielä nyt leffan ohjaajan paikkaa.


Lähteet: Deadline, The Guardian, NY Times, Cinemablend

Kuva:Warner Bros./ Wonder Woman 1984, 2020

R. Isoviita 17.06.2022 klo 23:54

Uusimmat uutiset