Kahden DC-näyttelijän jatkaminen tuttuina hahmoinaan vaakalaudalla

7.4.2022 14:17

Näyttelijä Will Smithin fyysiseksi äitynyt hyökkäys Oscar-gaalassa on heittänyt varjon hänen tulevien rooliensa ylle. Esim. suunnitelmissa ollut Bad Boys 4 -elokuva on toistaiseksi hyydytetty, eikä Smithin näyttelemä DC-hahmo Deadshot ole myöskään saamassa sooloelokuvaa. Samaan aikaan toisen DC-hahmon, Flashin, näyttelijä Ezra Miller on hänkin päätynyt tuotantoyhtiön suurennuslasin alle toimintansa vuoksi.

Deadshot-sooloelokuvan kohtaloksi vaikuttaa koituneen joidenkin selitysten mukaan Smithin 20 miljoonan dollarin palkkatoive. Se ei kuitenkaan liene ainut syy, sillä Smith on ollut yksi viime vuosien kovapalkkaisimpia tähtiä. Hän sai myös Netflix-rainastaan Bright 20 milj. dollaria ja sen jatko-osasta vielä 15 milj. dollaria suuremman tilipussin. Hänen roolinsa vuoden 2016 Suicide Squad -sarjakuvafilmatisoinnissa keräsi yleisesti sellaiset arviot, että toisenlaisessa tilanteessa tuotantoyhtiö olisi mahdollisesti katsonut Deadshot-leffan tekemisen kannattavaksi.

Smithin kollega Ezra Millerin tilanne on heikentynyt vähä vähältä. Vuonna 2020 Milleristä julkaistiin video, jossa hän vaikutti käyttäytyvän uhkaavasti islantilaisessa baarissa. DC:n ja Harry Potter -maailmaan sijoittuvien tarinoiden elokuvia tuottava Warner Bros. harkitsi jo tuolloin erityistoimia Millerin kohdalla. Nyt on paljastunut, että The Flash -rainan päätähti on lyhyen ajan sisällä ollut osallisena ainakin kymmeneen virkavallan käsiin tulleeseen rikostapaukseen Havaijilla.

Miller mm. tuli pidätetyksi viime kuun lopulla häiriköityään muita läsnäolijoita havaijilaisen baarin karaokessa. Hän pääsi vapaaksi 500 dollarin suuruisia takuita vastaan, mutta paikallinen pariskunta haki heti tämän jälkeen hänelle lähestymiskieltoa. Miller oli heidän väitteensä mukaan tunkeutunut heidän luokseen, käyttäytynyt uhkaavasti ja varastanut pariskunnalta sekä passin että lompakon. Tuomari katsoi lähestymiskiellon asettamisen perustelluksi.

Millerin on huhuttu tuottaneen vaikeuksia myös The Flashin kuvauksissa, mikä osaltaan johti elokuvan ensi-illan lykkäämiseen tämän vuoden lopulta kesään 2023. Nyt Warner Brosilla ja DC:llä on puntaroitu tarkkaan sitä, kannattaako Millerin antaa jatkaa Flashina, sillä tämän toiminta alkaa käydä yhtiöille liian kalliiksi. Asiasta järjestettiin sisäinen hätäpalaveri n. viikko sitten.

 

Lähteet: Collider, Screenrant, IGN, cheatsheet.com

Kuva: Warner Bros./ Justice League (2017)/Suicide Squad (2016)

Lisää luettavaa