Christopher Nolanin tulevan leffa pullistelee huippunäyttelijöitä

Täyttä fiktiota olleen Tenetin jälkeen Christopher Nolanilta on tulossa tosipohjainen elokuva atomipommin isänä tunnetusta J. Robert Oppenheimeristä. Merkittävä aihe kysyy myös kovan luokan näyttelijöitä. Tähän mennessä leffaan on roolitettu mm. Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek ja Cillian Murphy (kuvassa oikealla), joista jälkimmäinen nähdään elokuvan nimiroolissa.

Malekin ja Downey Jr:n roolihahmot ovat yhä paljastamatta. Damonin on kerrottu näyttelevän elokuvassa Lewis Straussia, komission puheenjohtajaa, joka pyrki pitämään Yhdysvallat ydinasekehittelyn kärkimaana kylmän sodan aikana.

Ensi vuoden kesäkaudelle tähdätyn leffan näyttelijälistalta löytyvät myös Matthew Modine, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Emily Blunt ja Florence Pugh. Blunt nähdään Oppenheimerin vaimona, Pugh puolestaan tiedemiehen rakastettuna, Jean Tatlockina. Vaikka elokuvan sisällöstä ei varsinaisesti ole kerrottu mitään, se tuskin sivuuttaa esim. Tatlockin jäsenyyttä kommunistisessa puolueessa - seikka, joka sai muut kyseenalaistamaan Oppenheimerin luotettavuutta.

Pitkällä näyttelijälistalla on myös yksi suomalaiselta kalskahtava nimi, Olli Haaskivi. Murphyn, Damonin, Pughin ja Downey Jr:n ohella supersankarielokuvien näyttelijäkaarteihin kuulunut Haaskivi on ex-jalkapalloilija Kai Haaskiven amerikkalaissyntyinen poika.

Eeppiseksi jännäriksi luonnehditun Oppenheimer-elokuvan tuotantoyhtiönä toimii Universal. Aiemmin pitkään Warner Brosin kanssa yhteistyötä tehnyt Nolan päätti vaihtaa yhtiötä, kun Warner Bros toimi hänen mielestään epäreilusti julkaistessaan Tenetin pikavauhdilla suoratoistopalvelussa.


Lähde: CinemaBlend

Kuva: Warner Bros./Dunkirk, 2017

R. Isoviita 18.02.2022 klo 17:48

Uusimmat uutiset