Christopher Nolan suuttui Warner Bros. -elokuvayhtiölle


Kuten aiemmin olemme uutisoineet, esim. elokuvayhtiö Warner Bros. on tuomassa uusia elokuviaan tuoreeltaan suoratoistopalveluihin. Tavallisesti studiot ovat pitäneet tiukasti kiinni useiden kuukausien mittaisesta julkaisuikkunasta, jonka sisällä leffauutuuksia on voinut nähdä vain elokuvateattereissa. Koronapandemian takia tehty poikkeusjärjestely sai negatiivista palautetta huippuluokan elokuvantekijöiltä.

Näiden kärjessä on filmiä ja suuria valkokankaita rakastava ohjaaja ja käsikirjoittaja Christopher Nolan. Hän teki Warnerille mm. kuulun Batman-trilogiansa. Jo liki kaksi vuosikymmentä Warnerin kanssa yhteistyössä toiminut elokuvantekijä on alkujaan Wall Street Journalissa julkaistun raportin mukaan suuttunut studiolle uudesta julkaisukuviosta niin, ettei aio jatkaa Warnerin kanssa.

Jos Nolan lopettaa elokuvien tekemisen Warnerille, jää viime vuoden hypetetyimpiin lukeutunut toimintajännäri Tenet hänen viimeiseksi leffakseen studiolle. Mikä studio olisi tässä tilanteessa Nolanin seuraava vaihtoehto, on vielä avoinna. Ohjaajan mielipiteet siitä, missä ja miten hänen elokuviaan tulisi katsoa, sulkevat tosin melko varmasti suoratoistoon panostavat Applen, Netflixin ja Amazonin pois yhtälöstä. Nolanin kollegoista kuitenkin esim. Martin Scorsese ei ole kursaillut uusien toimijoiden suhteen, vaan hän lähti Applen kelkkaan jo viime vuonna.


Lähteet: Comingsoon.net, Wall Street Journal, Vanity Fair

Kuva: Warner Bros./Tenet, 2020

R. Isoviita 23.01.2021 klo 23:15

Uusimmat uutiset

James Bond -leffojen katselusta luvataan nyt jopa palkkaa

Ei ihan jokaiselle sopiva puuha.

R. Isoviita

Jim Carrey ilmoitti pitävänsä hieman taukoa

Näyttelijä on ollut viime vuosina aktiivinen monin tavoin.

R. Isoviita

Jennifer Garner tuntee muutoksia kehossaan

Näyttelijätär palaa tutun aiheen pariin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...