Yllätys? Dunen kuvaukset eivät olekaan vielä ohi

18.6.2020 23:27

Frank Herbertin tieteisklassikko Dyyniä elokuvan muotoon saattanut Denis Villeneuve yllätti monet iloisesti, kun hänen ilmoitettiin saaneen leffan kuvaukset purkkiin. Iloitseminen saattoi olla ennenaikaista, sillä nyt Deadline-sivusto kertoo Dyyni-versioinnin kuvausten jatkuvan.

Se saattaa kuulostaa yllättävältä, sillä leffan pääkuvausten päättymisestä tulee heinäkuussa kuluneeksi jo vuosi. Elokuvasta on myös julkaistu kuvamateriaalia, josta sen viimeistelyn voi päätellä olevan pitkällä. Toisaalta kysymyksessä on kuitenkin kallis suurtuotanto, jonka pohjana on usein vaikeaksi kuvattavaksi luonnehdittu eeppinen kertomus.

Villeneuven Dyynin eli Dunen lisäkuvauksia tehdään Unkarissa, jossa elokuvaa on tiettävästi kuvattu myös viime vuonna. Unkari on lisäksi tällä hetkellä niitä harvoja maita, joissa covid-19-virusepidemian vastatoimia on alettu purkaa niin, että elokuvien kuvausryhmien on mahdollista jatkaa työskentelyään. Dyyniin taltioitava lisämateriaali ei viime käden tietojen mukaan ole niin suuritöistä, että se hidastaisi elokuvan julkaisua, mutta ainakin näyttelijä Oscar Isaac on kertonut matkaavansa Unkariin palatakseen vielä hetkeksi herttua Leto Arteidesin rooliin.

 

Lähde: Deadline

Kuva: Warner Bros./Dune, 2020

Lisää luettavaa