Hankalan tieteisklassikko Dyynin kuvaukset ovat ohi

Mm. Blade Runner 2049 -leffan taustalta tuttu Denis Villeneuve on tehnyt tiimeineen jotakin sellaista, mitä moni on aiemmin luonnehtinut mahdottomaksi. Villeneuve puuhaa elokuvaversiota Frank Herbertin tieteisklassikko Dyynistä eli Dunesta. Herbertin kirjailijapoika Brian on ilmoittanut leffan kuvausten päättyneen.

Dyyniä on luonnehdittu mahdottomaksi elokuvata. Herbertin alkuperäisteos sisältää runsain mitoin henkilöhahmojen ääneen lausumattomia ajatuksia, eikä sen tarina ole kovin perinteinen sankarikertomus. Tämän lisäksi tarina tapahtuu kaukana Maasta ja Maan kulttuureista. David Lynch ohjasi toki aiheesta oman versionsa jo 1980-luvulla, mutta se jäi hankalan tuotantovaiheen jälkeen flopiksi. Kulttiohjaaja Alejandro Jodorowsky yritti jo ennen sitä saada omaa versiotaan tuotantoon turhaan. Dokumentissa Jodorowsky's Dune käydään tämän yrityksen epäonniset vaiheet seikkaperäisesti läpi.

Villeneuve näyttää nyt kuitenkin saaneen megaleffansa nk. purkkiin. Tämän, mm. Jordaniassa kuvatun version käsikirjoituksesta vastaavat Jon Spaithts (Passengers) ja Eric Roth (Forrest Gump). Uuden Dyynin näyttelijäkaartiin puolestaan kuuluvat mm. Oscar Isaac, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Zendaya, Dave Bautista ja Jason Momoa. Ensi vuoden lopulle ensi-iltaan aikataulutetulle Dyynille on tarkoitus kuvata myös jatko-osa.


Lähteet: CinemaBlend, Telegraph, Empire Online, Twitter

Kuva: Peter Chisholm

R. Isoviita 27.07.2019 klo 19:31

Uusimmat uutiset

Matrix saa jatkoa, mutta miksi Laurence Fishburne ei ole ehkä mukana?

Keanu Reeves ja Carrie-Anne Moss uusivat roolinsa.

R. Isoviita

Arvaatko, kuka Downton Abbey -tähti harkitsi paluutaan pisimpään?

Elokuva jatkaa sarjan vaiheita syyskuussa.

R. Isoviita

Tommy Lee Jones luimistelee seuraavaksi salaliittoteoreetikkona

Leffaan tulossa liuta muitakin tuttuja näyttelijöitä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...