Hankalan tieteisklassikko Dyynin kuvaukset ovat ohi

Mm. Blade Runner 2049 -leffan taustalta tuttu Denis Villeneuve on tehnyt tiimeineen jotakin sellaista, mitä moni on aiemmin luonnehtinut mahdottomaksi. Villeneuve puuhaa elokuvaversiota Frank Herbertin tieteisklassikko Dyynistä eli Dunesta. Herbertin kirjailijapoika Brian on ilmoittanut leffan kuvausten päättyneen.

Dyyniä on luonnehdittu mahdottomaksi elokuvata. Herbertin alkuperäisteos sisältää runsain mitoin henkilöhahmojen ääneen lausumattomia ajatuksia, eikä sen tarina ole kovin perinteinen sankarikertomus. Tämän lisäksi tarina tapahtuu kaukana Maasta ja Maan kulttuureista. David Lynch ohjasi toki aiheesta oman versionsa jo 1980-luvulla, mutta se jäi hankalan tuotantovaiheen jälkeen flopiksi. Kulttiohjaaja Alejandro Jodorowsky yritti jo ennen sitä saada omaa versiotaan tuotantoon turhaan. Dokumentissa Jodorowsky's Dune käydään tämän yrityksen epäonniset vaiheet seikkaperäisesti läpi.

Villeneuve näyttää nyt kuitenkin saaneen megaleffansa nk. purkkiin. Tämän, mm. Jordaniassa kuvatun version käsikirjoituksesta vastaavat Jon Spaithts (Passengers) ja Eric Roth (Forrest Gump). Uuden Dyynin näyttelijäkaartiin puolestaan kuuluvat mm. Oscar Isaac, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Zendaya, Dave Bautista ja Jason Momoa. Ensi vuoden lopulle ensi-iltaan aikataulutetulle Dyynille on tarkoitus kuvata myös jatko-osa.


Lähteet: CinemaBlend, Telegraph, Empire Online, Twitter

Kuva: Peter Chisholm

R. Isoviita 27.07.2019 klo 19:31

Uusimmat uutiset

Odotitko Indiana Jonesin paluuta tai The New Mutantsia? Disney päivitti julkaisukalenteriaan

Hattu pysyy telineessä, mutantit kätköissään.

R. Isoviita

Amerikkalaisstudio tarjoaa leffafriikeille erityisnäytöksiä verkossa

Focus Features aloittaa maanantaispesiaalit.

R. Isoviita

Zack Snyder selittää katsojia ärsyttäneen seikan Batmanin ja Teräsmiehen kohtaamisesta

Asia ei ole ehkä niin yksinkertainen kuin kuvittelit.

R. Isoviita

Legendaarinen ohjaaja julkaisi toteutumattoman unelmaleffansa käsikirjoituksen

Spike Lee vakuuttaa, että tykästyt tekstiin, vaikket olisi lajin fani.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...