Yllättäen James Bondin jättänyt Danny Boyle tekee leffaa vuosisadan pop-sensaatiosta

Monia menestyselokuvia Trainspottingista Slummien miljonääriin tehnyt ohjaaja Danny Boyle ei suinkaan istu nyt toimettomana, vaikka hän hiljattain jätti taakseen uuden James Bond -elokuvan valmistelut. Hänen piti ohjata 25. Bond -raina, mutta näkemysristiriitojen takia elokuva on nyt toistaiseksi vailla ohjaajaa. Boyle sen sijaan keskittyy aivan toisenlaiseen leffaprojektiin, mihin liittyy viime vuosisadan suuri pop-sensaatio The Beatles.

Komediallisen musiikkielokuvan käsikirjoituksesta vastaa toinen brittiläisen elokuvateollisuuden iso nimi, Richard Curtis (mm. Rakkautta vain). Elokuvalla ei ole vielä virallista nimeä, mutta sen kuvauksia on tehty mm. kesällä ja ensi-illan pitäisi koittaa ensi vuoden syksynä. Leffa kertoo laulaja-lauluntekijästä, joka eräänä päivänä havaitsee olevansa ainut The Beatlesin ja sen hitit muistava henkilö maailmassa.

Leffan pääosaa näyttelee mm. EastEnders-saippuasarjassa mukana ollut nuori britti Himesh Patel, mutta hänen rinnallaan nähdään myös muusikko Ed Sheeran ja muissa rooleissa Lily James (Synkin hetki) sekä Kate McKinnon (Saturday Night Live). Sheeran, jolle tämä on ensimmäinen iso elokuva- tai TV-rooli, näyttelee omien sanojensa mukaan Boylen elokuvassa itseään.

Ennakkotietojen mukaan The Beatlesin musiikkia käytetään leffassa vähän samaan tapaan kuin Mamma Mia! -musikaalissa ja sen tuoreehkossa jatko-osassa, jota Richard Curtis myös oli kirjoittamassa.


Lähteet: Rolling Stones, Vanity Fair, Telegraph, BBC

Kuva: Iberia Airlines

R. Isoviita 01.09.2018 klo 16:01

Uusimmat uutiset