Vieläkö Haamujengin henki pihisee? Tuottaja ja ohjaaja Ivan Reitmanin mielestä kyllä

Ivan Reitman ohjasi kaksi ensimmäistä Haamujengi-leffaa ja oli mukana myös tuottajan ominaisuudessa viime vuonna julkaistussa uudessa Ghostbusters-rainassa. Vaikka kyseinen elokuva ei ollutkaan ollenkaan niin huikea menestys kuin sen tekijät odottivat, Reitmanilla on positiivinen kuva franchisen tulevaisuudesta.

Ghostbusters oli Yhdysvaltain markkinoiden lukemilla floppi: elokuvan budjetti oli n. 144 milj. dollaria, mutta kotimaassaan se sai lipputuloja vain n. 128 milj. dollaria. Vaikka ulkomaiden lipputulot nostivat leffan ns. kuiville, amerikkalaiskatsojien suhtautuminen leffaan ei tekijöitä varsinaisesti imartele. Kaiken kukkuraksi alkuperäisen Haamujengi-tarinan luojiin kuuluva Dan Aykroyd moitti taannoin Ghostbusters-elokuvan ohjanneen Paul Feigin sivuuttaneen franchisen konkarien ehdotukset kuvata tiettyjä kohtauksia. Kun Feig myöhemmin huomasi sittenkin tarvitsevansa näitä kohtauksia, Aykroydin mukaan niitä varten jouduttiin järjestämään kymmenien miljoonien arvoiset lisäkuvaukset.

Sotkuista huolimatta Reitman on jo valmis avaamaan hieman laajemmin franchisen tulevaisuutta. Hän haluaa yhdistää yhä uudet Ghostbusters-tarinat vanhoihin sitein, joita viime vuoden elokuvassa ei nähty. Lisäksi hän haluaa kasvattaa franchisea niin, ettei sen menestys olisi riippuvainen vain yhden maan yleisöstä:

- [Tapahtumapaikan] ei tarvitse olla vain New York, se voi olla missä vain maailmassa. Minusta olisi todella huikeaa nähdä korealaisia tai kiinalaisia haamuja. Kaikilla on omat tarinansa ja pelon kohteensa ympäri maailmaa. Meillä voisi olla jonkinlaisia paikallisia Ghostbusters-ryhmiä, jotka ovat yhteyksissä New Yorkissa toimivaan päämajaan.


Lähteet: We Got This Covered, THR, Box Office Mojo

Kuva: Columbia Pictures/Ghostbusters, 2016

R. Isoviita 10.06.2017 klo 15:23

Uusimmat uutiset