Disneyltä uusi versio Leijonakuninkaasta

Jo useampaa sukupolvea viihdyttänyt Leijonakuningas-leffa saa uuden tulkinnan. Disneyn suosittu piirrosanimaatio kahmi maailmanlaajuisesti lähes 970 miljoonaa dollaria ja oli kymmenen katsotuimman elokuvan kärjessä viikkotolkulla julkaisuvuonnaan 1994. Simba-leijonan kasvutarinasta julkaistiin vuonna 2011 kolmiulotteinen versio, mutta nyt siitä tehdään aivan uutta elokuvaa.

Samoin kuin esim. Kaunottaresta ja hirviöstä on tekeillä uusi, ei-piirretty versio, myös Leijonakuninkaasta suunnitellaan Disneyllä elokuvaa, jossa piirroshahmot jätetään sikseen. Ohjaaja Jon Favreau, joka tunnetaan kahden ensimmäisen Iron Man -leffan ohjaajana, mutta joka on ohjannut lisäksi keväällä ensi-iltaan tulleen versioinnin Disneyn Viidakkokirjasta, on mukana projektissa. Kyseinen Viidakkokirja lukeutuu niin ikään tuotantoyhtiön ei-piirrettyjen uusintaversioiden joukkoon, ja se on esim. kansainvälisellä arvostelusivusto Rotten Tomatoesilla saanut nyt 95%:sti positiivisen arvion.

Ohjaaja Favreau on jo pari päivää sitten Twitterissä ja Instagramissa todennut olevansa innoissaan uudesta projektista. Vaikka uudessa versiossa sanotaan hyvästit ääriviivoille, se tulee kuitenkin sisältämään toisenlaista animaatiota. Disney on myös vahvistanut, että tulevassakin Leijonakuninkaassa kuullaan vanhoja tuttuja lauluja. Elokuvan valmistumispäivämäärää yhtiö ei vielä paljastanut.


Lähteet: Den of Geek, Fortune, Twitter, Instagram, Box Office Mojo

Kuva: Disney Enterprises

R. Isoviita 01.10.2016 klo 15:39

Uusimmat uutiset