Kulttiohjaaja, joka ei ole nähnyt edes Tähtien sotaa

Ohiolaissyntyinen ohjaaja Jim Jarmusch (kuvassa) tunnetaan meillä niin Aki ja Mika Kaurismäen ystävänä, mutta yleisemmin mm. elokuvistaan Ghost Dog -samuraiden tapaan sekä Broken Flowers. 1980-luvulta asti ohjaajana ja käsikirjoittajana uraa luoneen Jarmuschin uusin elokuva, Paterson, on parhaillaan näkyvillä Cannes'n elokuvafestivaaleilla. Leffan pääosaa näyttelee Star Wars: The Force Awakensista tuttu Adam Driver, mutta Jarmusch ei valinnut tätä osaan megaleffan perusteella.

Varietylle antamassaan haastattelussa kulttiohjaaja antaa ymmärtää, ettei hänellä juuri ole tietoa Kylo Renistä ja tämän tekemisistä kaukaisessa galaksissa. Sen sijaan hän oli nähnyt Driverin Girls-sarjassa ja Noah Baumbachilta julkaistussa draamakomediassa Frances Ha ennen kuin valitsi tämän Patersoniin runoilevaksi linja-autonkuljettajaksi. Jarmusch yllättää paljastamalla, että häneltä on näkemättä paljon muutakin:

- En ole nähnyt yhtäkään Star Wars -elokuvista ikinä. En tiedä, onko se vain itsepäinen punkrock-juttu, minkä takia aion mennä hautaani asti näkemättä Tähtien sotaa. En ole myöskään nähnyt elokuvaa Tuulen viemää.

Jarmusch pitää tästä huolimatta itseään elokuvafriikkinä. Hän toteaa nähneensä tuhansittain klassikkoelokuvia. Jarmusch painottaa olevansa myös vanhan liiton mies ja pitävänsä elokuvien katselemisesta juuri elokuvateattereissa ns. striimaamisen sijaan.


Lähde: Variety

Kuva: Olivier Strecker

R. Isoviita 18.05.2016 klo 13:35

Uusimmat uutiset

Stunt-naisen rooli toi hänelle elinikäisen porttikiellon

Borat 2:n kuulu temppu vaati isosti harjoittelua ja löi leiman tekijöihinsä.

R. Isoviita

Kehutun heavyleffa Sound of Metalin tähden lähipiirin reaktiot Oscar-ehdokkuudesta voivat yllättää

Kunnianosoituksen arvo riippuu niin monesta seikasta…

R. Isoviita

Ohjaaja Gore Verbinski paljasti yksityiskohtia flopanneen lännenseikkailunsa takaa

Ihmissuden ulvonta jäi sentään vain paperille.

R. Isoviita

Kaikki tämä uudesta Indiana Jones -leffasta tiedetään nyt

Sarjan viides elokuva sai uuden näyttelijäkiinnityksen.

R. Isoviita

Netflixin lopettaman kulttisarjan tekijät pyytävät apua faneilta

Hillittömiä mysteerinäytöksiä halutaan tehdä lisää.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...