Mitä tiedetään Tarantinon länkkäristä?

13.7.2015 13:23

Vuodenvaihteen tienoilla eri maiden elokuvateatterissa ensi-iltansa saava lännenelokuva The Hateful Eight on vielä kovasti työn alla, mutta ohjaaja Quentin Tarantinolla on uutta kerrottavaa elokuvastaan. San Diegon Comic-Con-tapahtumassa puhumassa ollut käsikirjoittaja ja ohjaaja paljasti tilaisuudessa leffastaan seitsemän minuutin verran kuvamateriaalia ja myös iloisen uutisen spagettiwesternien ystäville. The Hateful Eightin ääniraidalla kuullaan ensimmäistä kertaa Tarantinon uran aikana ei ohjaajan valitsemia vanhoja kappaleita, vaan mm. Huuliharppukostajaan musiikin säveltäneen 86-vuotiaan italialaismaestro Ennio Morriconen juuri tähän leffaan luomaa musiikkia.

Morriconen osallistuminen projektiin tässä mitassa tarkoittaa, että kaksikko lienee haudannut sotakirveensä; säveltäjälegendan on kerrottu aiemmin olleen tyytymätön siihen, kuinka hänen tekemäänsä kappaletta käsiteltiin Tarantinon edellisessä elokuvassa. Morriconelle tämä uusi sävellystyö tarkoittaa paluuta yhdysvaltalaisen elokuvan pariin ja yleensäkin isomman rahan elokuvatuotannon pariin, sillä mies on viime vuosikymmenet ollut mukana lähinnä eurooppalaisissa leffaprojekteissa ja säveltänyt paljon videopeli- sekä tv-tuotantoihin.

Omasta elokuvateatteristaan ja filmin vaalimisesta tunnettu Tarantino on kuvannut The Hateful Eightiä huomattavan leveällä kuvalla, joka kantaa nimeä Ultra Panavision 70 (70 viittaa leveyteen millimetreissä). Vain näyttävimmissä suurtuotannoissa 1950- ja 1960-luvuilla käytetty tekniikka päästää ennakkotietojen mukaan westernin maisemat kunnolla oikeuksiinsa. Ohjaaja kehui Comic-Conissa, että hänen tiiminsä on käyttänyt The Hateful Eightissä samoja linssejä, joita MGM:n historiaspektaakkeli Ben-Hurissa käytettiin vuonna 1959. Elokuva esitetään filmiltä niissä harvoissa teattereissa, joissa vielä on sopivia filmiprojektoreita käytössä – muualla on tyytyminen toiseen tekniikkaan.

Yhdysvaltain sisällissodan vuosiin ajoittuvaa tuomitun ja hänen kiinniottajansa matkaa kohti tuomiopaikkaa kuvaava The Hateful Eight aiheutti joitakin kuukausia sitten myrskyn, kun ohjaaja sai tietää käsikirjoituksensa vuotaneen verkkoon ennen aikojaan. Tuolloin Tarantino uhkasi hylätä koko projektin, mutta muutti tunnetusti mieltään asian suhteen.

– Mikä ketuttaa minua tämän vuodon yhteydessä, on se, että tämän käsikirjoituksen halusin kulkevan kolmen luonnosvaiheen kautta, halusin tosiaan edetä sen kanssa. Prosessini oli semmoinen kuin se oli, vaikka huusin ja raivosin siitä, päädyin tekemään lopulta mitä halusinkin tehdä, ohjaaja summasi kokemustaan Comic-Conissa.

The Hateful Eightissä näyttelevät mm. Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Bruce Dern ja Michael Madsen.

Lähteet: Den of Geek, HitFlix, Sneak Peek, SlashFilm, The Wrap, Huffington Post

Kuva: The Weinstein Co.

Lisää luettavaa