McTiernan ja Cage nousevat suosta

29.5.2014 14:10

Jotkut saattavat muistaa, että ohjaaja John McTiernan joutui vankilaan salakuuntelujupakan vuoksi. 10 kuukauden kakku tekee hallaa kenelle tahansa, eikä vähiten entiselle huippuluokan ohjaajalle, jonka elokuvista mm. Die Hard, Predator ja Punaisen lokakuun metsästys ovat netonneet sievoisia summia. McTiernan kuitenkin suunnittelee paluuta jo täyttä häkää.

Ohjaaja on The Hollywood Reporterin mukaan työstämässä ainakin kahta uutta elokuvaa, joista toinen kantaa tällä hetkellä nimeä Red Squad. Se kertoo entisestä agentista, joka pyrkii uusine tiimeineen ujuttautumaan meksikolaiseen kaupunkiin ja tuhoamaan sieltä käsin valtaa pitävän huumepomon. Leffa kuulostaa kaikin puolin ”vanhalta kunnon McTiernanilta”, sillä mm. sen pääosaan pyydetty Nicolas Cage antaa jo nimenä viitteitä siitä, että ainakin toimintaa on luvassa. Kun sekä McTiernan että Cage ovat molemmat saaneet erinäistä lokaa päällensä, he saattavat onnistua kääntämään sen myös hyödykseen tämän tyyppisessä elokuvassa.

Vaikka Die Hard -ohjaaja ei ole muista projekteistaan vielä isommin avautunut, hän on kuitenkin paljastanut kirjoittaneensa vankila-aikanaan jatkoa vuonna 1999 valmiiksi saamalleen Seikkailija Thomas Crownille. Kyseinen elokuva oli Pierce Brosnanin tähdittämä versio 1960-luvun Steve McQueen-rainasta. Huijaritarinan jatko-osan elokuvaamisesta ei ole vielä tarkempia tietoja julkistettu, mutta Red Squadin tuotannon pitäisi olla jo pitkällä, sillä sen ensi-ilta on kaavailtu tälle vuodelle Collider-sivuston mukaan.

 

[EDIT. 5.6.14: Cage on THR:n mukaan ollut kiinnostunut Red Squadista, mutta hän ei ole tehnyt sopimusta, joka sitoisi hänet tähän elokuvaan millään tavalla.]

 

Kuva: Hannibal Pictures

Lisää luettavaa