Poissa: Hoffman ja Schell


Viime viikonloppuna elokuvataivaalta katosi jälleen kaksi arvostettua tähteä. Lauantaina menehtyi pitempään sairastellut itävaltalaissyntyinen Maximilian Schell, joka huomioitiin Oscarilla vuonna 1962 osastaan sotadraama Nürnbergin tuomiossa. Komeasta ulkonäöstään tunnettu Schell sai myös myöhemmin kaksi ehdokkuutta, molemmat rooleista, joissa hän niin ikään näytteli saksalaista. Näyttelijä oli kuollessaan 83-vuotias. Schelliä koskevaa suru-uutista seurasi sunnuntaina Varietyn kautta toinen, kun hänen kollegansa Philip Seymour Hoffmanin kerrottiin löytyneen kuolleena New Yorkista.

Vasta 46-vuotiaan Hoffmanin epäillään kuolleen kotonaan huumeiden yliannostukseen, sillä hänellä oli löydettäessä injektioruisku käsivarressaan. THR kertoo Hoffmanin olleen vieroituksessa viimeksi vuonna 2012 ja hänet oli nähty vasta pari viikkoa sitten markkinoimassa uusia projektejaan Sundance-elokuvafestivaaleilla. Hänen piti seuraavaksi jatkaa Hunger Games -elokuvasarjan kuvauksia kapinallisjohtaja Heavensbeen roolissa.

Heittäytymiskyvystään tunnetun Hoffmanin läpimurto tapahtui 1990-luvun lopussa, kun hänet nähtiin Paul Thomas Andersonin pornoteollisuuden myllerrystä kuvaavassa rainassa Boogie Nights ja Todd Solondzin mustanpuhuvassa komediassa Onni. Näiden elokuvien ikimuistettavista surkimushahmoista hän päätyi yhä monipuolisempiin osiin, joista viimein elämäkerrallisen kirjailijakuvaus Capoten nimihenkilön näytteleminen toi Hoffmanille Oscarin vuonna 2006. Hän oli ehdolla myös viime vuonna maanisesta saarnaajaroolistaan elokuvassa Mestari. Hoffmanin oma mestarius jäi puolitiehen, sillä hänen kauan valmistelemansa toinen ohjaustyönsä Ezekiel Moss jäi nyt vaille luotsiaan. Elokuvan pääosiin kiinnitettiin hiljattain Jake Gyllenhaal ja Amy Adams, mutta sen julkaisupäivämäärää ei vielä tuolloin ilmoitettu.


Kuva: Mestari (Future Film)/ Nürnbergin tuomio -trailer (Roxlom Films/UA)

Z.E 03.02.2014 klo 08:03

Uusimmat uutiset

70’s Show’n tähti paljasti sairastuneensa vaikeasti

Ashton Kutcherilla oli hankala vuosi.

R. Isoviita

Clu Gulager on kuollut

Tähti ehti kunnioitettavaan ikään.

R. Isoviita

James Francon tuore roolikiinnitys nostatti äläkän

Diktaattorin elämästä tehdään leffaa.

R. Isoviita

Joker 2: Tämä elokuvasta tiedetään nyt

Myös ensi-iltapäivä selvillä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...