Star Wars -käsikirjoittaja ulos projektista

25.10.2013 10:57

Tähtien sota -elokuvien seuraavan osan tiimoilta kuuluu yllättävän hyviä uutisia. Sarjan seitsemättä osaa on valmisteltu kokolailla vuosi Star Wars -universumin luoja George Lucasin myytyä Darth Vaderin ja muut ikoniset hahmonsa Disneylle. Tähän asti paljon puhuttua jatko-osaa on kirjoittanut Michael Arndt (Little Miss Sunshine, Urhea), mutta nyt hänet on vaihdettu käsikirjoittajaan, jolle aihe on taatusti tutumpi. Arndtin korvaa The Hollywood Reporterin mukaan Lawrence Kasdan, joka nakutti käsikirjoitusta myös kehuttuun Imperiumin vastaiskuun.

Palkitun Arndtin lähtö projektista ei ole kirvoittanut esim. Lucasfilmin johtaja Kathleen Kennedyltä negatiivista sanaa. Starwars.com-sivustolla julkaistussa tiedotteessa Kennedy toteaa tämän tehneet loistavaa työtä tähän asti. Rivien välistä voi kuitenkin tehdä jotakin tulkintaa, sillä Kennedy kertoo myös seuraavaa:

– On hyvin vähän Larry [Kasdanin] kaltaisia henkilöitä, jotka ymmärtävät perinpohjaisesti sen tavan, millä Tähtien sota -tarina toimii, ja on vain uskomattoman hienoa saada hänet tiukemmin mukaan edesauttamaan tämä elokuva valkokankaalle.

Lawrence Kasdan, jonka meriittilistalle kuuluu lisäksi Indiana Jones -elokuvien ensimmäisen ja monesti parhaaksi tituleeratun osan käsikirjoitus, on tähän asti vain konsultoinut ohjaaja J.J. Abramsia ja muita seitsemännen Tähtien sodan tekijöitä. Hänen asemamuutoksensa ei kuitenkaan tarkoita, että Arndtin n. 40-sivuinen käsikirjoitusluonnostelma heitettäisiin suoraan roskiin. Tätä seikkaa puolustaa mm. se, että Starwars.com:in tiedotteessa mainitaan tärkeiden osa-alueiden – kuvauspaikkojen valinnasta roolitukseen ja puvustukseen – olevan jo hyvää vauhtia matkalla kohti valmista.

 

Kuva: LucasArt

Lisää luettavaa