Näyttelijälegenda Lee palkitaan

Sir Christopher Lee, jonka monet tuntevat nykyään parhaiten Taru sormusten herrasta -elokuvien Saruman-velhona, saa BBC:n mukaan arvostetun BFI Fellowship -palkinnon. Kyseinen Britannian elokuvainstituutin jakama palkinto luovutetaan vastaanottajalleen kunnianosoituksena huomattavasta työstä elokuva- ja televisioalalla. Se on samalla instituutin korkein arvonanto.

Nyt jo 91-vuotias Sir Lee on pitkän uransa aikana näytellyt pitkälti yli 250:ssä elokuvassa ja tv-sarjassa. Hänen ikimuistettavimpiin rooleihinsa kuuluvat Hammer-yhtiön Dracula-elokuvat 1950-70-luvuilta, joissa hänet nähtiin verenhimoisena kreivinä itsenään, Bond-pahis Scaramanga (007 ja kultainen ase) sekä kulttiklassikko Uhrijuhlan alkuperäisversion hämäävän mukava lordi Summerisle. Jälkimmäinen teos restauroitiin hiljattain 40-vuotisjuhlansa kunniaksi.

Karismaattisen veteraaninäyttelijän elämän varrelle on kuulunut myös paljon muuta kuin elokuva- ja tv-työt, joista hänet nyt palkitaan Lontoon elokuvajuhlilla 19. lokakuuta. Helsingin Sanomat on kertonut Leen osallistuneen vapaaehtoisena talvisotaan Suomen puolella Neuvostoliittoa vastaan. Häntä ei kuitenkaan päästetty eturintamaan. Vanhoilla päivillään näyttelijälegenda on eräällä tapaa palannut rähinähommiin, sillä häneltä on julkaistu viime vuosina pari metallimusiikkilevyä.


Kuva: Avda (Andreas von der Au)

Z.E 08.10.2013 klo 17:26

Uusimmat uutiset

Miksi Stanley Kubrick hylkäsi tämän kappaleen klassikkoelokuvastaan?

Ns. kadonnut laulu viimein julki.

R. Isoviita

Liam Neeson -leffa jyräsi Wonder Woman 1984:n

Miten nyt on laita näyttelijän eläköitymisen?

R. Isoviita

Kyseenalaista mainetta saaneen ohjaajan mysteeriprojekti kerää huippunimiä

Tähtiä aina Christian Balesta Robert De Niroon lupautunut mukaan.

R. Isoviita

Chris Evansin paluu Captain Americaksi: Eipä hihkuta ihan vielä

Näyttelijä julkaisi kryptisen viestin.

R. Isoviita

Viihdejätti hinkuaa Chris Prattin uutuusleffaa huimaan hintaan

Prattin uutukaisen piti saada maailman-ensi-iltansa elokuvateattereissa, mutta…

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...