Hyviä ja huonoja uutisia fantasian ystäville

Ensiksi huonot uutiset: ohjaaja Tim Burton (mm. Saksikäsi Edward, Corpse Bride) ei ehkä seuraavaksi olekaan tarttumassa taas uuden fantasiaelokuvan ohjaksiin. Sen sijaan Burton aikoo Deadlinen saaman tiedon perusteella luotsata valkokankaille Scott Alexanderin ja Larry Karaszewskin (molemmat mm. Ed Woodin kirjoittajia) luoman tosipohjaisen tarinan Keanen taidemaalaripariskunnasta. Kyseisen avioparin töiden tavaramerkin mukaan Big Eyesiksi nimetyssä rainassa nähtäneen pääosissa Christoph Waltz (Django Unchained) ja Amy Adams (Lumottu).

Omintakeisesta tyylistään tunnettu Burton ei siis näin ollen lähde kollegojensa Andy ja Lana Wachowskin tavoin ainakaan vielä kokeilemaan siipiään ikioman tv-sarjan parissa. Se olisi myös saattanut olla varteenotettava vaihtoehto, sillä vaikkei fantasiagenre mm. Twilight-elokuvien suosiosta huolimatta ole ollut elokuvien puolella kriitikoiden mielestä aikoihin kovassa nosteessa, televisiossa lajityypillä on mennyt vähän paremmin. Hyvänä uutisena kerrottakoon esimerkiksi Game of Thronesin olevan sekä arvostelijoiden että kuluttajien mielestä niin kuumaa tavaraa, että HBO-kanava on ilmoittanut jatkavansa sarjaa muitta mutkitta neljännelle tuotantokaudelle.

Game of Thronesin kolmannen tuotantokauden aloitus oli varsin suosittu, sillä sen lasketaan saaneen Huffington Postin mukaan yksin kotimaassaan 4,4 miljoonaan katsojaa heti ensimmäisenä esityspäivänään. George R.R. Martinin yhä keskeneräiseen kirjasarjaan pohjaavan fantasiaeepoksen aloitus ei kuitenkaan yltänyt Yhdysvalloissa jo puolestaan kolmannen kautensa päätösjaksoon ehtineen The Walking Deadin lukemiin. Ne kipusivat THR:n mukaan hiljan yli 12 miljoonan. Suomessa Game of Thronesin kolmas kausi starttasi HBO Nordicilla ja C Morella (sekä Filmnetissä) maanantaina.

LA Times kertoo Game of Thronesin neljännen kauden käsittävän Martinin luoman kirjasarjan kolmannen osan, Miekkamyrskyn (Storm of Swords), loppupuoliskon. Kirjojen neljäs ja viideos osa on jaettu puolestaan tavalla, joka tv-sarjan kohdalla ei välttämättä toimisi. Näin ollen näiden kahden sisältö luultavimmin yhdistetään ja sen jälkeen jää vielä jännitettäväksi, ehtiikö Martin saada saagansa valmiiksi ennen kuin tulee liian kiire valmistella tv-sarjan viimeistä kautta.


Kuva: HBO

Z.E 03.04.2013 klo 08:59

Uusimmat uutiset

Tuorein Spider-Man-leffa tekee kovaa tiliä edelleen

Tekijöillä tähtäimessä myös muuta.

R. Isoviita

Johnny Deppillä on uusi rooli

Hollywoodin ulkopuolella.

R. Isoviita

Näyttelijäkonkarilla on idea Jokeri-elokuvaa varten

Willem Dafoelle on soviteltu Batman-pahiksen roolia fanikunnan puolesta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...