Vonkka

(2023)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Vonkka
Genret: ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Wonka
Valmistusvuosi:2023
Pituus:116 min
Pisteytyksiä: 3
Tarkka arvio: 3.17

”Vonkka” (eli ”Wonka”) perustuu Roald Dahlin ikonisen ja huippusuositun lastenkirjan Jali ja suklaatehdas hämmästyttäviin hahmoihin. Elokuva kertoo siitä, miten maailman suurimmasta keksijästä, taikurista ja suklaatehtailijasta tuli tuntemamme, rakastettu Villi Vonkka.

Paul King, joka kirjoitti ja ohjasi Paddington-elokuvat ja David Heyman, joka tuotti Harry Potter -elokuvat, ”Gravityn”, ”Ihmeotukset” ja ”Paddingtonin” sekä tuottajat Alexandra Derbyshire (”Paddington”-elokuvat, ”Jurassic World: Dominion”) ja Luke Kelly (”Roald Dahl’s The White Witches”) tarjoavat huumaavan sekoituksen taikaa ja musiikkia, kaaosta ja tunnetta, joka kerrotaan suurella sydämellä ja huumorilla. Timothée Chalamet esittää pääosaa tässä vastustamattoman vauhdikkaassa ja kekseliäässä laajakangasspektaakkelissa, joka kertoo Villi Vonkasta. Hänellä on loputtomasti ideoita ja hän on päättänyt muuttaa maailmaa herkullinen suupala kerrallaan ja samalla todistaa, että parhaat asiat elämässä alkavat unelmasta – ja että joka onnekseen tapaa Villi Vonkan huomaa, että mikä tahansa on mahdollista.

 

Kommentit & Pisteytykset

dbgirl

Minulla oli hieman epäilyksiä tämän suhteen, koska en ole suurin musikaalien ystävä, mutta epäilykseni karisivat samantien kun leffa alkoi. Todella viihdyttävä (lähes) koko perheen fantasiamainen seikkailu ja kertomus siitä, miten unelmien eteen pitää tehdä töitä ja niitä vastoinkäymisiä tulee tapahtumaan, enemmän tai vähemmän. Leffan toinen puolisko ei ollut ihan niin paljoa mieleeni, kiitos Hugh Grantin Umppa Lumppa-hahmon, mutta muutoin ihastuin tähän täysillä.

Timothée Chalamet on aivan erilainen Vonkka kuin aiemmissa kahdessa versiossa, mikä oli hieman outo valinta varsinkin Burtonin näyttämien Vonkan lapsuustakaumien vuoksi (rehellisesti sanoen en muista alkuperäisestä leffasta juuri mitään muuta kuin sen, että pidin siitä), mutta jos leffaa katsoo omana itsenään, hahmo on sympaattinen ja Chalamet sopii rooliinsa oikein hyvin. Myös muut näyttelijät ja hahmot ovat hyviä ja jopa riemastuttavia, kuten Olivia Colmanin majatalon räävitön emäntä.

Leffa oli värikäs, fantasiaan taipuvainen mutta juuri sopivasti synkkä satu, että se voi antaa meille opetuksen. Burtonin leffaan verrattuna tämä on kuitenkin kauhea pehmo, mikä ei kuitenkaan ole huono asia. Rakastin tämän kaikkia hassuja yksityiskohtia, huumoria, jopa musikaalinumeroja (!), tämä oli aivan ihastuttava leffa joka sai hyvälle tuulelle!

JVDS

3/5

Vilperi

Katsoin peräkkäin ensimmäisen, ja uusimman elokuvan suklaan valmistaja Villi Vonkasta. Ensimmäinen oli hienoja oivalluksia sisältävä, makeaa mahan täydeltä leffa. Tämä uusin oli enemmän silmäkarkkia ja nykytekniikalla tehtyjä hienouksia, ja tarinaa oli levennetty alkuperäisestä. Paras versio suklaatehtailijasta on edelleen mielestäni Johnny Deppin leffa vuodelta 2005
5/10

Lisää luettavaa