Shades
(1999)Elokuvasta
Elokuvan nimi: Shades
Maat: Belgia
Näyttelijät: Andrew Howard, Gene Bervoets, Hilde Van Mieghem, Jan Decleir, Mickey Rourke, Mike Verdrengh, Rudolph Segers, Tom Van Bauwel
Ohjaajat: Erik Van Looy
Alkuperäinen nimi:Shades
Valmistusvuosi:1999
Pisteytyksiä: 1
Tarkka arvio: 3.00
Ihan hauska elokuva joka kertoo elokuvanteosta. Mickey Rourke esittää ohjaajaa jonka parhaat päivät alalla on ohi ja mies on nyt tekemässä rutiinikeikkaa Belgiassa. Tarkoituksena on tehdä biopic -tyyppinen filmi paikallisesta murhamiehestä. Kesken kuvausten leffan päihteisiin menevä päätähti alkaa lukemaan murhaajan kirjaa ja alkaakin symppaamaan tätä, haluten tietysti sitten muutoksia leffan kässäriin ja hahmoonsa. Muita ongelmia myös ilmenee niin tuotantopuolella kuin elokuvan ulkopuolellakin kun belgialaiset alkavat närkästyä huhusta jonka mukaan murhaajasta ollaankin tekemässä sankaria elokuvassa. Tätä soppaa sitten seurataan sivusta. Tässä on kyllä joitain ihan loistavia pointteja elokuvatuotannon kulisseista ja siitä miten itseään täynnä olevat diivamaiset näyttelijät ja muu elokuva-alan väki usein joutuu törmäyskursseille. Mickey Rourke vetää selvästi elokuvan parhaan roolin ja varastaa shown monessa kohtaa edelleen vahvalla karismallaan, mutta ei muutkaan huonoja ole. Kuvaus ja yleisfiilis leffassa on ihan supervahvasti vuosikymmenelleen ominaista. Jopa vähän huvittavuuteen asti. On nopeaa leikkausta ja konemusaa ja ties mitä. Erikoismainintana muuten itse “Shades”, eli tämä murhaaja oli mukavan erilainen hahmo kuin mitä yleensä. Pointsit siitä.
Summattuna Shades on viihdyttävä leffa, mutta vähän loppujenviimeksi kädenlämpöinen. Kertakäyttöviihteenä nyt toimii varmasti. Tiedä silti tarviiko tätä koskaan toistamiseen katsoa.