Saw X

(2023)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Saw X
Genret: ,
Maat: , ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Saw X
Vaihtoehtoiset nimet:Saw 10
Valmistusvuosi:2023
Pituus:118 min
Pisteytyksiä: 3
Tarkka arvio: 3.83

John Kramer (Tobin Bell) on palannut. Tässä SAW-elokuvasarjan toistaiseksi kammottavimmassa tarinassa tutkitaan Jigsaw’n aikaisemmin kertomatta jäänyttä järkyttävää ja hyvin henkilökohtaista peliä. Tapahtumat sijoittuvat SAW I:n ja II:n väliin.

Sairas ja epätoivoinen John matkustaa Meksikoon riskialttiiseen ja kokeelliseen lääketieteelliseen toimenpiteeseen toivoen ihmeparannusta syövästään. Koko operaatio onkin petos, jolla pyritään vain hyväksikäyttämään haavoittuvimmassa asemassa olevia. Kuuluisa sarjamurhaaja löytää uuden tarkoituksen kostaakseen huijareille. John palaa työhönsä tunnusomaisella tyylillään – fyysisesti raakojen, kierojen ja ovelien ansojensa avulla.

 

Leffasarjan osat: Saw (2004), Saw II (2005), Saw III (2006), Saw IV (2007), Saw V (2008), Saw VI (2009), Saw VII 3D (2010), Jigsaw (2017), Saw X (2023)

Arviot

Yksi parhaimmista Saw elokuvista joka palauttaa näyttävän karmivasti Saw:n ja John ”Jigsaw” Kramerin Saw tarinoiden alkulähteelle.

Sisältää pieniä Spoilereita aijemmista Saw elokuvista. ”Hello, everyone. It’s time to play a game” Vuonna 2004 sai ensi-iltansa James Wanin ohjaama ja Leigh Whannellin käsikirjoittama kauhutrilleri Saw joka kertoi kahdesta miehestä lukittuna likaiseen pesuhuoneeseen heidän keskellä makaavan ruumiin kanssa. Saw:sta muodostui yksi kuluvan vuoden elokuvayllättäjistä, ja jonka lopetus on yksi viime vuosien mieleenpainuvimmista. Saw kipinöi […]

Arvosteltu: 29.09.2023

Jo leffan Alku kertoo että John Kramer voittaa, mutta kuinka siihen pääsee ja millaisia siirtoja peli vaatii on piilossa.

John Kramer (Tobin Bell) sairastaa aivosyöpää ja se on paha. Vertaistukiryhmässä hän saa kuulla uudesta ja tehokkaasta hoidosta ja sen toimittaa tohtori Cecilia Pederson (Synnøve Macody Lund) ammattitaitoisesti. Sattuman oikku kuitenkin paljastaa että kyseessä oli paitsi rahallisesti kallis menetys myös törkeä, useita huijareita työllistänyt huijaus ja ”hoidolla” parantunut Henry Kessler (Michael Beach) on vasta ensimmäinen […]

Arvosteltu: 04.10.2023

Kommentit & Pisteytykset

c4fkw294ziq

.

KaiZeri

.

Arwin

3,5

Lisää luettavaa