Rush

(2013)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Rush
Genret: ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Rush
Valmistusvuosi:2013
Pituus:122 min
Pisteytyksiä: 171
Tarkka arvio: 3.90

Formula 1 -kisojen kulta-ajalle, 1970-luvulle, sijoittuva Rush kertoo legendaarisen taisteluparin – James Huntin ja Niki Laudan – uskomattoman tositarinan.

James Hunt (Chris Hemsworth) oli komea brittiplayboy, itävaltalainen Niki Lauda (Daniel Brühl) kurinalainen perfektionisti. Miesten yhteenotot kilparadoilla alleviivasivat heidän persoonallisuuksiensa vastakkaisuutta.

Rush seuraa Huntia ja Laudaa niin radalla kuin sen ulkopuolella. Fyysisen ja psyykkisen sietokykynsä äärirajoilla miehet tavoittelivat huippusuorituksia – ja maailmanmestaruutta.

Arviot

Intensiivinen draama kahden ihmisen kilpailusta toisiaan vastaan.

Rush on formulaurheilun maailmaan sijoittuva tositarina kahdesta legendaarisesta F1-kuskista: itävaltalaisesta Niki Laudasta ja brittiläisestä James Huntista. Miehillä oli kova kilpailu toisiaan vastaan niin radalla kuin sen ulkopuolellakin ja tästä kaksintaistelusta Ron Howard on saanut luotua erittäin toimivan draaman. Brittiläinen formulakuski James Hunt (Hemsworth) lähtee nousemaan pikkuhiljaa alemmista kilpasarjoista kohti F1-sarjaa tavoitteenaan maailmanmestaruus 1970-luvulla. Samaan aikaan […]

Arvosteltu: 15.09.2013

Kilpa-autoilugenren onnistunein teos, missä näyttäisi kuin oikeat Hunt ja Lauda olisivat tukkanuottasilla.

Muistelkaapa sitä tunnetta kun viimeksi kuulitte tekeillä olevan omassa arvoasteikossanne jotain niin eeppistä, että ilmoitus siitä sai melkein itkemään ilosta. Näin aikuisena sitä harvemmin enää innostuu mistään samanlaisella lapseninnolla kuin muksuna. Kuitenkin kuultuani aikoinaan Rushin tekemisestä olin heti valmiina heittämään vinon taikka vaikka suorankin pinon seteleitä rahastajan karvaiseen kouraan välittömästi kun leffa ryöpsähtäisi teattereihin. Kerron […]

Arvosteltu: 16.01.2019

Kommentit & Pisteytykset

WreckMe666
Koli
Signup80
Bungle
ozkuz
QT
keijomies
Thompson
kisa
juba
Pikkupuera
porssiman
Herman Tottooro
tAHraa
Karvainen Setämies
sulo
Koski
heikki.loytynoja
Hoplaa
korkkinado
T-9196

Lisää luettavaa