Attack the Block

(2011)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Attack the Block
Genret: , ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Attack the Block
Valmistusvuosi:2011
Pituus:88 min
Pisteytyksiä: 95
Tarkka arvio: 3.02

Attact The Block. Jengi vastaan alienit.

Viihdyttävä, tyylikäs, karmivan pelottava ja hauska scifi-elokuva tekee lontoolaisesta asuinympäristöstä scifin pelikentän, kun kotikulmat muuttuvat uhanalaisiksi ja katujen pahameineinen nuoriso sankareiksi. Vuoden brittiscifissä asetelma on jengi vastaan alienit.

Sairaanhoitoharjoittelija Sam on matkalla kotiin pahamaineiselle etelä-lontoolaiselle asuinalueelle, kun nuorisojengi ryöstää hänet. Kirkkaan meteoriitin tipahtaminen samaiselle parkkialueelle kuitenkin pelastaa nuoren naisen. Sam livahtaa pois juuri ennen kun jengin kimppuun hyökkää pieni alieni. Jengiläiset ottavat olion kiinni ja tappavat sen, sillä onhan olio tunkeutuja, jolla ei jengin reviirille ole asiaa.

Samalla kun Sam ja poliisit metsästävät rötösteleviä jengiläisiä, meteoriitien toinen aalto iskeytyy maahan. Varmoina voitostaan jengiläiset tarttuvat aseisiin ja hyppäävät maastopyöriensä ja mopojensa selkään käydäkseen tunkeilijoita vastaan. Mutta tällä kertaa jengiä vastassa onkin jotain paljon uhkaavampaa. Tutut kotikulmat muuttuvat taistelukentäksi, eikä mikään ei pitele jengiläisiä puolustamasta omaa aluettaan. Kourallisesta toivottomana pidettyjä ongelmanuoria tulee Samin – ja koko korttelin – ainoa toivo taistelussa avaruuden vihollista vastaan.

Arviot

Ennakkoluuloton pamaus sekoittaa rakkaudella scifiä, kauhua, toimintaa, komediaa ja draamaa Shaun of the Deadin hengessä.

On hankala sanoa, kumpi on merkittävämpi ansio: taidokkuus ja rakkaus, jolla se on tehty, vaiko uskaliaisuus, joka siihen on jo alkuvaiheessa lisätty. On ehkä täysin kreisi idea tehdä maahanmuuttajapainotteisesta varhaisteinijengistä maapallon viimeinen toivo, mutta on vielä hankalampi käsittää, että vakavallakin naamalla katsottuna kyseessä on yksi vuoden parhaista elokuvista, joka toivottavasti sinkoaa ohjaajansa ja pääosanesittäjänsä kuuluisuuteen. […]

Arvosteltu: 12.11.2011

Kommentit & Pisteytykset

UltimateJT
Moottorisaha
Termis85
arvili
Tupolev79
JoonaPrkl
miqqex
KellopeliMandariini
Liquider
Gumbert
sulo
Kivilärvi
Kay09
Altema
albertfish
Herman Tottooro
Nexus
aRRtsi
Kaamos
Grönberg
Phoenix_
hapatsu
cronenberger
Uytp7
Edelweiss
JohnRambo
erlaer
Nico
Dev
M1kk0
keijomies
honkytonk
keisari
ojarumpujuoppo
naamio tyyppi
JelunK1
Key
James_Bond
ms
TomHenry
Modnar
eskoaarne
Villetys
Myntti
hebbu

Lisää luettavaa