Papillon (1973)

Elokuva kertoo miehestä nimeltä Papillon (Steve McQueen) joka joutuu vankilaan syyttömänä ja päätyy pahamaineeseen Ranskan Guayanaan vankilaan. Siellä hän tapaa Louis Degan (Dustin Hoffman), jonka kanssa hän rupeaa suunnittelemaan pakoa vankilasta. Elokuva perustuu Henri Charrièren omaelämäkertaan ”Vanki nimeltä Papillon”.
- Franklin J. Schaffner
- Dalton Trumbo, Henri Charrière, Lorenzo Semple Jr.
- Anthony Zerbe, Bill Mumy, Don Gordon, Dustin Hoffman, Robert Deman, Steve McQueen, Woodrow Parfrey
- englanti, espanja
Uytp7
Tähtääjä
14.03.20 klo 13:57
Ikävystyttävästä kirjasta tehty elokuva, joka on, harvinaista kyllä, paperista versiota oivallisempi, joskin silti yliarvostettu. Siinä missä kirjassa inhosin sen kirjoitustyyliä, haahuilua sekä hahmoihin syventymättömyyttä, elokuva tarjoaa katsojalle empaattisemman jaetun kokemuksen. Nyt Papillon ei jää pelkäksi pakotuotteeksi eikä homma haahuilemaan toiston pariin.
En silti voi sanoa, että vapauden kaipuu, paon jännitys jne. olisivat kouraisseet minua kovinkaan syvältä, ties miten monta parempaa vankilaleffaa/kirjaa tulee minulle välittömästi mieleen. Hoffmanin huvittava sivurooli sekä eristysvuosien cinematografia olivat Papillonin kohokohtia itselleni. Tarina lopetettiin outoon kohtaan, melkoinen märkä pieru katsojalle varsinkin mikäli hän ei ole alkuteosta lukenut.
Keräilijä
22.05.19 klo 16:08
Dustin Hoffman you are my man. Hyväksikäyttö muuttuu ystävyydeksi ja ystävyys muuttuu veljeydeksi. Klassikko jota en ollut aikaisemmin nähnyt.

oskuli
27.01.19 klo 09:12
Paras vankileffa 5/5
Juki
19.08.18 klo 22:27
Yksi parhaista katsomistani vankilaleffoista. Kuvauspaikat olivat upeita ja Steve McQueen sekä Dustin Hoffman tekevät molemmat hienot roolisuoritukset. Myös Jerry Goldsmithin musiikki oli upeaa kuultavaa. Vaikka leffa onkin varsin vakava, niin välillä kyllä tuppasi huvittamaan Hoffmanin naamalla keikkuneet pullonpohjasilmälasit. Tunnelma oli myös välillä aika ahdistava, varsinkin Papillonin eristyssellikohtauksissa.
J.Lipponen
20.08.17 klo 15:49
Karu ja pelkistetty vankilaleffa. Kahden päähenkilön vanheneminen ja olosuhteiden aiheuttama murtuminen on kuvattu upeasti. Muutenkin kokonaisuus pysyy kasassa loppuun asti. Viidennen tähden tuova loppusilaus kuitenkin puuttuu. Henk.koht. olisin toivonut elokuvalta pitempää keskittymistä vankilasaaren arkeen, mikä olisi syventänyt tunnelmaa entisestään.
Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 18 | Seuraava sivu